Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Bluetooth Connection

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò HaPagan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 15-06-2005, 11:58. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-06-2005, 22:52 2707

Bluetooth Connection

Χαίρετε !

Ψάχνω εδώ και καιρό να βρω κάποιες πληροφορίες για να υλοποιήσω ένα πρόγραμμα με το οποίο θα μπορώ να συνδέσω τον υπολογιστή μου με μία bluetooth-enabled συσκευή. Έχετε μήπως κάποια στοιχεία πάνω στο θέμα ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Wish You Were Here !!!
    www.greekcoders.gr
  •  13-06-2005, 23:36 2746 σε απάντηση της 2707

Re: Bluetooth Connection

Νομίζω ότι είναι ανάλογα την συσκευή. Ο γενικός τρόπος είναι αν μπορείς να έχεις σειριακή επικοινωνία μέσω Bluetooth - αντιστοίχηση μιας σειριακής πόρτας στο σύστημα στην σύνδεση και μετά μπορείς να μιλάς με AT commands αν πρόκεται για τηλέφωνο ή απλά να διαβάζεις την σειριακή αν πρόκεται για GPSμ ή να στέλνεις commands συμβατά με το EMEA standard.

Αν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι στην πρώτη περίπτωση, τις περισσότερες φορές οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων είναι αυτές που έχουν αναπτύξει ήδη ένα API που μπορείς να συμπεριλάβεις στα προγραμματά σου και να μιλήσεις με την συσκευή σε ένα πιο managed και απλοποιημένο επίπεδο για σένα. Θα πρέπει να ψάξεις για κάποιο SDK της συσκευής σου από τον κατασκευαστή της.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-06-2005, 00:56 2753 σε απάντηση της 2746

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπορώ να μεταφέρω αρχεία από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο. Αυτό σε ποια κατηγορία εμπίπτει; Έψαξα στο net αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Wish You Were Here !!!
    www.greekcoders.gr
  •  14-06-2005, 01:36 2757 σε απάντηση της 2753

Αυτό που θες να κάνεις δεν χρειάζεται καθόλου προγραμματισμό...

Από την στιγμή που έχεις ένα Bluetooth adapter σε ένα XP μηχάνημα μέσα στις Συνδέσεις Δικτύου στο Πίνακα Ελέγχου έχεις και μια Σύνδεση δικτύου Bluetooth.

Από εκεί μπορείς να ψάξεις για συσκευές Bluetooth και να συνδεθούν στο προσωπικό σου δίκτυο.

Ψάξε και το "Επισκόπηση της δικτύωσης προσωπικής περιοχής μέσω Bluetooth" μέσα στην Βοήθεια των Windows.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  14-06-2005, 10:58 2761 σε απάντηση της 2757

Ε καλά αυτό το ξέρω ήδη , δεν είμαι τόσο αρχάριος. Wink

Θέλω να φτιάξω ένα δικό μου προγραμματάκι που να υλοποιεί τη σύνδεση δυο bluetooth-enabled συσκευών (αρχικά για υπολογιστές).

Wish You Were Here !!!
    www.greekcoders.gr
  •  14-06-2005, 11:16 2762 σε απάντηση της 2761

Θες να φτιάξεις κάτι σαν οδηγό, αν καταλαβαίνω σωστά;

Κάτι που θα φορτωθεί από το λειτουργικό, μέσω αυτού θα γίνεται η επικοινωνία μεταξύ των συστημάτων, και θα το εκμεταλεύονται οι εφαρμογές που τρέχουν για να στείλουν και να πάρουν δεδομένα;

George J.

dotNETZone.gr News
  •  14-06-2005, 12:29 2769 σε απάντηση της 2762

Ή μήπως βαρέθηκες τα utilities που έρχονται μαζί με τα Bluetooth adapters και θέλεις να φτιάξεις το δικό σου?

Κοίτα στο http://www.opennetcf.org/PermaLink.aspx?guid=3f99525a-d45f-4db1-bd24-2d88fe343d3f . Η βιβλιοθήκη δουλεύει και σε Windows XP, ή τουλάχιστον έτσι λένε.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-06-2005, 17:05 2784 σε απάντηση της 2769

Ναι αυτό θέλω να κάνω. Να υλοποιήσω ένα πρόγραμμα (όχι driver) το οποίο θα μπορεί να αποστείλλει κάποια δεδομένα σε μια άλλη συσκευή. Θα κοιτάξω το link που μου έδωσες pkanavos αλλά είναι για .Net και δεν ξέρω. :( Θα μάθω το καλοκαίρι όμως μόλις τελειώσει η εξεταστική.

ΥΓ. Βασικά, αρχικά έψαχνα ένα πρόγραμμα για traffic monitor σε Bluetooth Networks αλλά απογοητεύτηκα από την έρευνα. Το Ethereal που κατέβασα δεν παρέχει εγγενή διαδικασία για το Bluetooth και πρέπει να κάνεις κάποια δύσκολα πράγματα για να τα καταφέρεις.

Wish You Were Here !!!
    www.greekcoders.gr
  •  15-06-2005, 11:58 2814 σε απάντηση της 2784

Το Ethereal, αν και είναι πολύ καλό εργαλείο, έχει πρόβλημα και με τις ασύρματες κάρτες Wi-Fi και με τα BlueTooth δίκτυα.

Μόνο το Network Monitor της Microsoft, που έρχεται μαζί με τους server των Windows (2000 και 2003) μπορεί να δουλέψει πάνω από όλες τις κάρτες. Αν και δεν είναι το καλύτερο εργαλείο...

Για τα Pro λειτουργικά υπάρχει το netcap που έρχεται με τα Support Tools, είναι console application και έχει το ίδιο capture layer με το Network Monitor. Αν εγκατασταθεί το netcap και το capture layer, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Network Monitor, με copy deployment από ένα Server λειτουργικό.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  16-09-2005, 20:35 5538 σε απάντηση της 2707

Απ: Bluetooth Connection

Ξέρετε μήπως στα Windows XP πως μπορούμε να αλλάξουμε τα security modes του Bluetooth ; Δηλαδή, πως μπορούμε να (απ)ενεργοποιήσουμε κρυπτογράφηση και την αυθεντικοποίηση ;

Το πρόγραμμα που ενσωματώνουν τα Windows XP SP2 δεν έχει κάποια τέτοια επιλογή και το σημαντικότερο είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι η default επιλογή που χρησιμοποιούν.
    Wish You Were Here !!!
    www.greekcoders.gr
  •  11-01-2006, 11:36 8556 σε απάντηση της 2707

"Ξέρετε μήπως στα Windows XP πως μπορούμε να αλλάξουμε τα security modes του Bluetooth ; Δηλαδή, πως μπορούμε να (απ)ενεργοποιήσουμε κρυπτογράφηση και την αυθεντικοποίηση ;"

Αυτο γινεται απο τους drivers του bluetooth,αλλα πηγαινε και στο:
    www.vbforums.com και ισως σε βοηθησουν κι εκει
  •  16-02-2006, 20:39 9802 σε απάντηση της 2707

Δυστυχώς, δε δίδεται η δυνατότητα από τους drivers του Bluetooth να επιλέξεις για (απ)ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης και της αυθεντικοποίησης. Είχα βρει άλλους drivers που έλεγαν ότι υλοποιούσαν κάτι τέτοιο αλλά το λειτούργησα και δεν ίσχυε αυτό που έλεγε... :(
    Wish You Were Here !!!
    www.greekcoders.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems