Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εκτύπωση 2 γραμμών χωρίς εξαγωγή της σελίδας μετά

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mukumuku. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gmeles στις 11-04-2007, 20:20. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-03-2007, 01:52 26282

Εκτύπωση 2 γραμμών χωρίς εξαγωγή της σελίδας μετά

Καλησπέρα,

Έχω έναν dot matrix εκτυπωτή και θέλω να τυπώνω 2 γραμμές μόνο. Όταν μέσα από το πρόγραμμα του δώσω εντολή να εκτυπώσει, εκτυπώνει αυτά που θέλω και μετά πετάει το υπόλοιπο κουβάρι με τις ετικέτες (ετικέτες εκτυπώνει το πρόγραμμα) πάνω. Δεν θέλω να γίνεται αυτό το πράγμα, θέλω να εκτυπώνει την μια ετικέτα (2 γραμμές), μετά όταν θα του δώσω εντολή να ξαναεκτυπώσει να συνεχίζει με την επόμενη ετικέτα κ.ο.κ. Καμία ιδέα να μην εκτυπώνει ολόκληρη σελίδα δηλαδή? Ο κώδικας μου είναι αρκετά απλός. ¨Ενα printdocument έχω και στο printpage event του, κάνει 2 drawstring στην κατάλληλη θέση. Απλά κάπως θέλω να μένει εκεί και να μην προσπερνάει την υπόλοιπη σελίδα.
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  11-03-2007, 15:43 26303 σε απάντηση της 26282

Απ: Εκτύπωση αριθμού γραμμών και όχι ολόκληρης σελίδας

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ορίσεις το ύψος της σελίδας σου στο print document είναι ίσο με το ύψος της μιας ετικέτας.

Αν δεν κάνω λάθος, ακόμα και στους dotmatrix εκτυπωτές που παίρνουν ρολό, υπάρχει η έννοια του ύψους του χαρτιού.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-03-2007, 17:02 26306 σε απάντηση της 26303

Πως ακριβώς γίνεται αυτό? Δοκίμασα να παίξω με την PaperSize property του printdocument που έχω αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έγραψα για δοκιμή αυτόν τον κώδικα να δω τι διαφορά θα έχει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

System.Drawing.Printing.PaperSize paperSize = printDocument2.DefaultPageSettings.PaperSize;
    printDocument2.DefaultPageSettings.PaperSize = new System.Drawing.Printing.PaperSize(paperSize.PaperName, paperSize.Width,20);

•  13-03-2007, 20:38 26401 σε απάντηση της 26306

Τελικά αυτό που ανακάλυψα μετά από αρκετό ψάξιμο είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω με ένα PrintDocument object και πρέπει να στείλω "raw data" στον εκτυπωτή. Σωστά ή δεν έψαξα αρκετά?
  •  14-03-2007, 08:43 26421 σε απάντηση της 26401

Δες αυτό το thread: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/11743.aspx

while (!dead) learn();
  •  15-03-2007, 20:23 26485 σε απάντηση της 26421

Ναι, αυτό το thread το είχα διαβάσει, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να μάθω αν μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω μέσα από τις κλάσεις του .net framework. Παρόλα αυτά βρήκα μια έμμεση λύση στο πρόβλημα μου και μάλλον δεν θα ασχοληθώ άλλο με το να τυπώνω γραμμή γραμμή ή μάλλον ετικέτα ετικέτα.
  •  11-04-2007, 20:20 28644 σε απάντηση της 26485

Σου κάνω copy - paste από δικό μου κώδικα

Dim pkCustomSize1 As PaperSize

Dim pdDoc As New PrintDocument

pkCustomSize1 = New PaperSize("Custom", 98, 236)

.......

pkCustomSize1.RawKind = PaperKind.Custom

pdDoc.DefaultPageSettings.PaperSize = pkCustomSize1

pddoc.print()

Melesanakis Georgios
    MCAD .Net, MCT
    IT Manager
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems