Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επιλογή RDBMS και Front End

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò amorealex. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος amorealex στις 12-04-2007, 15:38. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-04-2007, 18:40 28635

Επιλογή RDBMS και Front End

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά σε όλους και καλώς σας βρήκα,

Βλέποντας πως μέσα από τις σελίδες σας μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα, αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθειά σας.

Τα δεδομένα είναι:
    • Έχω ήδη φτιάξει μια εφαρμογή σε Access 2003 με τρέχουσες εγγραφές γύρω στις 70000, οι οποίες αυξάνονται 1000-1500 ανά μήνα.
    • Η παραπάνω εφαρμογή είναι "Splitted" σε Back End και Front End λόγω του ότι χρησιμοποιείται από 5 μηχανάκια ταυτόχρονα.
    • Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον, τα 5 μηχανάκια να γίνουν 20 Surprise
    Μια που βλέπω λοιπόν ότι η Access μάλλον θα είναι "λίγη" για τα παραπάνω, αποφάσια να κάνω ένα γενικό upgrade.
    Εδώ λοιπόν ζητάω εμπειρίες και γνώμες.
    • Τι RDBMS χρησιμοποιούμε? MySQL, SQL SERVER? (για Oracle δεν αναφέρομαι, μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, ενώ σε MySQL και SQL SERVER υπάρχει μια μικρή γνώση).
    • Τι Front End χρησιμοποιούμε? Ξεκίνησα δειλά δειλά να ασχολούμαι με VB.NET. Υπάρχει μια σχετική εμπειρία σε Access VBA, αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση.
    Πρός το παρόν έχω κάνει ήδη μετατροπή της ΒΔ και σε MySQL και σε SQL SERVER και πειραματίζομαι με το τη VB.NET.

Αλέξανδρος
  •  11-04-2007, 19:45 28641 σε απάντηση της 28635

Απ: Επιλογή RDBMS και Front End

καλοσόρισες λοιπόν και χρόνια πολλά.
    Νομίζω ότι πρέπει να μας δώσεις και άλλα στοιχεία για να σου απαντήσουμε. όπως:
    τα μηχανήματα είναι όλα στο ίδιο LAN? Server υπάρχει? Active Directory?
    Αν ναι τότε νομίζω ότι η σύνδεση του SQL server με το Active directory θα σε διευκολύνει πολύ.
    Γενικά όμως προτείνω αυτή που ξέρεις καλύτερα εσύ.

Για το front γενικά .net αν θα είναι vb ή C# έχει να κάνει με το ποια σε βολεύει καλύτερα (αν και η τάση και η ίδια η ms πάνε προς C#)
    Γενικά η εφαρμογή τι θα κάνει;
    Τι πόρους θα χρησιμοποιεί? (τοπικούς, δικτύου, κλπ)

Αυτά από εμένα, περίμενε να πάρεις γνώμες κι από άλλους
  •  11-04-2007, 22:47 28651 σε απάντηση της 28641

Προς το παρόν, τα μηχανάκια είναι στο ίδιο LAN.
    Server δεν υπάρχει, αλλά σκοπεύω να στήσω.
    Βέβαια, δεν έχω ιδέα το πως θα συνδεθεί ο SQL server με το Active Directory, αλλά πιστεύω ότι εκεί θα τη βρω την άκρη.

Όσον αφορά το front end, το θέμα είναι ότι από C# δεν σκαμπάζω τίποτα. Από VB κάτι καταλαβαίνω όμως. Smile

Τέλος, η εφαρμογή δεν κάνει τρελά πράγματα.
    Καταχωρούνται καθημερινά 100-150 εγγραφές και τυπώνονται 100 περίπου reports που αναφέρονται σε μία μόνο εγγραφή, άρα δεν νομίζω να υπάρχει υπερβολική κατανάλωση πόρων.
    Αν τώρα στο μέλλον, τα μηχανάκια γίνουν από 5 -->20, τα 5 θα είναι πάλι στο ίδιο LAN και τα υπόλοιπα σε διαφορετικό. Πάλι όμως οι καταχωρήσεις και εκτυπώσεις θα γίνονται από τα 5.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
    Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι το ...
    Τι πόρους θα χρησιμοποιεί? (τοπικούς, δικτύου, κλπ)

Αλέξανδρος
  •  11-04-2007, 23:07 28653 σε απάντηση της 28651

Ωστόσο, σοβαρή κουβέντα χωρίς να περιγράψεις τι ακριβώς (θα) κάνει η εφαρμογή, δεν μπορεί να γίνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι "περιφερειακά" κατά κάποιον τρόπο. Ας πούμε ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από το functionality. Η καταχώρηση 150 εγγραφών από μόνη της δεν λέει τίποτα. Το "δεν κάνει τρελά πράγματα" το έχω ακούσει πολλές φορές και κάθε ένας που το λέει έχει διαφορετική αίσθηση του μέτρου...

Από την άλλη μεριά, δεν θα πρέπει να αποκλείσεις την περίπτωση να μην προχωρήσεις εσύ ο ίδιος στην υλοποίηση αλλά να την δώσεις για ανάπτυξη αλλού. Αν βασικά γνωρίζεις Access και VBA, θα χρειαστεί αρκετό διάβασμα για να περάσεις σε VB.NET και έστω απλή client-server αρχιτεκτονική, οπότε θα πρέπει να υπολογίσεις πολλαπλάσιο χρόνο απ'όσον θα χρειαστεί κάποιος έμπειρος που δεν θα μαθαίνει παράλληλα την τεχνολογία και ούτε θα έχει set-backs λόγω λανθασμένων αποφάσεων.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  11-04-2007, 23:58 28655 σε απάντηση της 28651

Δεν πιστεύω να αμφιβάλεις ότι ο Kelman έχει δίκιο.
    Ας πάρουμε για παράδειγμα την αντίφαση στην οποία έπεσες:
    Η εφαρμογή θα κάνει καταχώρηση εγγραφών και εκτύπωση reports. Η καταχώρηση και η εκτύπωση θα γίνεται από τα πέντε pc του LAN. Τα υπόλοιπα 15 τι θα κάνουν; Αφού δεν θα κάνουν καταχώρηση και εκτύπωση πώς θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή; Προφανώς εννοείς ότι θα υπάρχουν και άλλες λειτουργίες (που δεν θα κάνουν τρελλά πράγματα) αλλά δεν μας τα είπες.

Όταν αναφέρομαι σε πόρους εννοώ πχ εκτυπωτές (έχει το κάθε pc το δικό του ή είναι ένας δικτυακός; αρχεία, σύνδεση internet, κλπ κλπ)

Πάντως αν πρόκειται ΜΟΝΟ για εγγραφές και reports γιατί δεν σκέφτεσαι κάτι σε web εφαρμογή, sharepoint, dotnetnuke κλπ κλπ;

•  12-04-2007, 15:38 28775 σε απάντηση της 28655

Λοιπόν, για να γίνω πιο σαφής...

Τα υπόλοιπα 15 απλώς θα βλέπουν. Τίποτα παραπάνω. Ούτε καταχωρήσεις, ούτε εκτυπώσεις, ούτε αλλαγές, ούτε διαγραφές.
    Κι όταν λέω απλώς θα βλέπουν, αναφέρομαι σε queries που επιστρέφουν 5-10 εγγραφές το πολύ.

Από εκτυπωτές, έχει το κάθε PC το δικό του και Internet δεν υπάρχει.

Για web εφαρμογή...χμ...δηλώνω ελαφρώς άσχετος. Embarrassed

Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

Αλέξανδρος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems