Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

right hosting

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò bonset. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Άγγελος Ξυπολιάς στις 18-06-2005, 09:48. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-06-2005, 15:22 2721

right hosting

Γειά σε όλους

Έχω φτιάξει ένα μικρό project το οποίο δουλεύει μια χαρά τοπικά σε XP Pro. Τι πρέπει να κάνω για να "παίξει":
    1. σε ένα hosting provider όπως η OTEnet, HOL κλπ (υποτίθεται ότι υποστηρίζουν .ΝΕΤ 1.1) ?
    2. σε server που ελέγχω εγώ με windows server 2003 και IIS6;

Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι πολύπλοκο. Ήδη βρήκα σε newsgroup της microsoft το ακόλουθο workflow:

plain xcopy is a bit difficult for websites. What we do: 
    1.       first create (in IIS) the site, 
    2.       then copy "everything" (using "copy project" from development to test/staging, 
    3.       and then ftp for copying to an externallive server). 
     Watch out for web.config, as that file probably contains site specific info.
    Eάν έχετε να προτείνετε κάποια πιο δομημένα references θα σας είμαι ευγνώμων.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθεια.

ΥΓ1: Προφανώς με απλό ftp δεν έπαιξε!
    ΥΓ2: Προφανώς είμαι πολύ καινούργια σε όλα αυτά!
    ΥΓ3: Προφανώς είμαι fun του dotnet καθώς παρά το γεγονός ότι το project είναι απλό θέλω να μάθω να το χρησιμοποιώ.
  •  13-06-2005, 15:48 2723 σε απάντηση της 2721

Re: right hosting

Καλως ήλθες καταρχήν!

Στην περίπτωση του hosting provider, μάλλον θα πρέπει να συννενοηθείς με τον εκάστοτε υπεύθυνο μια και δεν γνωρίζω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν κάποιος έχει συγκεκριμένη εμπειρία με τους συγκεκριμένους providers που αναφέρεις, ας μας πει.

Στην περίπτωση που έχεις εσύ στον έλεγχό σου τον IIS, έχεις δύο τρόπους να εγκαταστήσεις μια ASP.NET εφαρμογή:

Ο πρωτος είναι να δημιουργήσεις ένα virtual directory κάτω από το default web site.
    Ο δεύτερος είναι να δημιουργήσεις ένα νέο web site.

Για το δεύτερο πρέπει να ισχύουν και άλλα πράγματα προκειμένου να βγει public (dns, host headers κλπ). Επειδή δεν ξέρω πως εννοείς "υπο τον έλεγχό" μου, το αφήνω προς το παρόν και αν θέλεις δώσε μου περισσότερες λεπτομέρειες για να μην πλατειάσω σε θέματα που μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν.

Για τον πρώτο τρόπο, γενικά η διαδικασία είναι οτι κάτω από το default web site (το οποίο το χτυπάμε συνήθως με http://localhost φτιάχνουμε ένα virtual directory π.χ. myApplication, οπότε η κλήση μας θα γίνεται στο http://localhost/myApplication.
    Τωρα το virtual directory είναι virtual ακριβώς επειδή δεν υφίσταται φυσικά. Απλά "δείχνει" σε ένα φυσικό directory του σκληρού σου δίσκου. Στο wizard που θα σου βγάλει ο IIS σε ρωτάει ακριβώς αυτό.

Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε directory του σκληρού σου. Προτεινόμενο είναι (για αρχή τουλάχιστον) να δημιουργήσεις ένα νέο folder κάτω από το c:\inetpub\wwwroot Π.χ. c:\inetpub\wwwroot\myapplication ή c:\inetpub\wwwroot\myotidhpote. Το ονομα του φυσικού folder δεν χρειάζεται να ταυτίζεται με το όνομα του virtual folder.

Στη συνέχεια, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αντιγράψεις τα αρχεία της ASP.NET εφαρμογής σου σε αυτό ακριβώς το directory.

Μια λεπτομέρεια:

Αφου αντιγράψεις τα αρχεία σου, καλό είναι να ξαναπάς στον IIS και να δείς αν κανοντας κλικ στο virtual directory που έφτιαξες φαίνονται τα αρχεία αυτά. Επίσης καλό θα ήταν να κάνεις δεξι κλικ - properties και στην καρτελιτσα directory, κατω κάτω, εκεί που λέει "Default application" αν το κουμπί δίπλα γράφει "Create", να του κάνεις ένα κλικ.

Επίσης θα πρέπει να έχεις ορίσει στον IIS σαν default document (καρτελα documents) για το virtual directory σου τη σελίδα ASPX που ξεκινά την εφαρμογή σου (π.χ. default.aspx). Ετσι θα είσαι σίγουρη οτι με κλήση στο υποτιθέμενο http://localhost/myapplication αυτό που θα τρέξει θα είναι η συγκεκριμένη σελίδα.

Αυτά προς το παρόν (η αληθεια είναι, αρκετά βιαστικά). Αν δεν επεσα "μεσα" ως προς τις επεξηγήσεις, θα ήταν καλό να το περιορίσουμε σε ένα συγκεκριμένο σενάριο και να δούμε βήμα-βήμα πιό λεπτομερώς τις κίνήσεις μας.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  13-06-2005, 15:56 2724 σε απάντηση της 2721

Τελικά διαβάζοντας καλύτερα κατάφερα να κάνω να παίξει το project στο δικό μου server (είναι το πρώτο μου! γουάου! δεν είναι το  hello worldSmile.

Στον hosting provider όμως όχι.... Ίσως εάν διαβάσω με μεγαλύτερη υπομονή, ψάξω περισσότερο το help του vs, μου πείτε και σεις καμιά κουβέντα, να πάω κάποια στιγμή ένα βήμα παραπέρα!

•  13-06-2005, 16:00 2725 σε απάντηση της 2724

Αν εχεις συγκεκριμένο σενάριο, όπως είπα και στο προηγούμενο post, θα μπορούσες να μας δώσεις ο,τι διαθέσιμη πληροφορία έχεις γι'αυτό και να το ψάξουμε.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  13-06-2005, 16:05 2726 σε απάντηση της 2723

Καλώς σας βρήκαSmile

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση και λεπτομερή απάντηση! Θα δοκιμάσω στο δικό μου server να φτιάξω virtual directory κλπ.... Να δοκιμάσω τέλος πάντων αυτά που μου λές! Προς το παρόν, τα έβαλα όλα χύμα και βέβαια έπαιξε (δεν είναι και το κομψότερο! αλλά από το τίποτε...)

Τώρα σχετικά με τον provider θα ασχοληθώ μαζί του πιεστικά αφού μάθω λίγο περισσότερα. Ομολογώ ότι με τρομάζει λίγο ο τόνος σου όταν αναφέρθηκες σε αυτούς! Μήπως να το ξεχάσω;

Σε ευχαριστώ και πάλιSmile

•  13-06-2005, 19:01 2730 σε απάντηση της 2721

1. Φτιάξε ένα φάκελο στο δίσκο σου για να μπουν τα αρχεία που θα ανέβουν στον provider, πχ "c:\upload"
    2. Φτιάξε ένα virtual directory στον τοπικό σου IIS Που να δείχνει σε αυτό τον φάκελο, πχ "/upload"
    3. Στο VS γύρνα το solution configuration σε release
    4. Κάνε ένα rebuild all
    5. Από το menu Project επέλεγε "Copy Project"
    6. Στο destination project folder δώσε το virtual directory που έφτιαξες (πχ "http://localhost/upload")
    7. Στο web access method επέλεξε "File Share"
    8. Στο path δώσε το directory που βλέπει το virtual directory (πχ "c:\upload")
    9. Στο copy επέλεξε το "Only files needed to run this application" και πάτα OK.
    10. Τώρα ανοίγεις το ftp client που έχεις, συνδέεσαι στον provider και ανεβάζεις όλα τα αρχεία που έχουν μπει στο "c:\upload" στο root directory του web site. Λίγη προσοχή εδώ, γιατί ανάλογα με τον provider, το αρχικό directory που σε βγάζει μόλις μπαίνεις με ftp, δεν είναι πάντα το root directory του web site. Πχ, κάποιοι providers χρησιμοποιούν μια δομή όπου το root του ftp περιέχει φακέλους όπως "db", "www", "mail" κλπ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα βάλεις στο "www". Αν δεν βγάζεις άκρη, ρώτα τον provider.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να παίζει. Αν χτυπάει σφάλματα τότε:
    Αν το σφάλμα που βγάζει είναι σφάλμα του framework, δηλαδή κόκκινα γράμματα με κίτρινο background, κάποιο πρόβλημα έχει η εφαρμογή σου.
    Αν όχι, ενδέχεται ο provider να μην έχει εγκατεστημένο το framework. Ένας εύκολος τρόπος να τσεκάρεις αν υπάρχει framework στον server, είναι να ζητήσεις μια aspx σελίδα που δεν υπάρχει. Πχ, ζητάμε http://www.in.gr/xxxxxx.aspx αν σου δώσει framework error και σου λέει οτι δεν υπάρχει, τότε ξέρεις ότι έχει το framework, αλλιώς θα σου δώσει ένα απλό 404 (μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο).

Να επιστρέψουμε στην περίπτωση που έχει σφάλμα η εφαρμογή σου. Επειδή από default στο web.config υπάρχει μια ρύθμιση για να μην σου δείχνει τι σφάλμα χτυπάει (για λόγους ασφαλείας), δεν θα μπορείς να δεις ακριβώς τι πρόβλημα έχει μέχρι να απενεργοποιήσεις αυτή τη ρύθμιση. Οπότε, πήγαινε το web.config, και άλλαξε το
    <customErrors mode="RemoteOnly" />

σε

<customErrors mode="Off" />

Θυμίσου να ξαναανεβάσεις το αλλαγμένο web config...

Keep in mind επίσης, ότι δεν σε βάζουν όλοι οι providers σε server με .net από default, σε κάποιους πρέπει να το ζητήσεις...

Αν έχεις προβλήματα, post...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  14-06-2005, 13:53 2777 σε απάντηση της 2721

Lightning [li] Re: right hosting

Τα πράγματα είναι απλά.
    Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι σου έδωσαν την λύση.
    Τώρα το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι κατεβάσεις έναν ftp_client για να μπορείς να κάνεις ενημέρωση στο site σου στον provider.
    Ο οποίος έχει φροντίσει να σε εφοδιάσει με ένα user name & password για να κάνεις ftp.
    Απο εκεί και πέρα εξαρτάται από τι υπηρεσίες έχεις αγοράσει από αυτόν.
    Οπότε κάθε φόρα που θέλεις να βάλεις κάτι καινούργιο το φτιάχνεις και το δοκιμάζεις τοπικά και μετά με τον ftp client το ανεβάζεις.

Antonios Chatzipavlis

•  14-06-2005, 16:47 2783 σε απάντηση της 2730

Yes [Y] Re: right hosting

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Το δοκίμασα ήδη σε δικό μου server και έπαιξε μία χαρούλα! Άλλαξα και τα settings στο web.config και είδα πως συμπεριφέρεται...

Θα το δοκιμάσω και στον provider και θα σας πω...

Σας ευχαριστώ και πάλιSmile

•  18-06-2005, 09:48 2914 σε απάντηση της 2783

Ενημέρωσέ μας αν αντιμετωπίσεις προβλήματα με τον provider σου.
    Angelos Xipolias

Xelixis.Net
    In .Net we Trust
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems