Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ανοίγμα αρχείων εικόνας μέσω του προγράμματως σου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò georgew. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Νατάσα Μανουσοπούλου στις 15-04-2007, 16:45. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-04-2007, 20:45 28465

ανοίγμα αρχείων εικόνας μέσω του προγράμματως σου

Έχω φτιάξει ένα  απλό πρόγραμμα προβολής εικόνων και θέλω όταν ο χρήστης το εγκαταστά να ανοίγονται τα αρχεία εικόνας μέσω αυτού. Σε αυτό εδώ το βήμα έχω τα εξής προβλήματα:

Πως μπορώ να δείξω στον υπολογιστή ότι τα αρχειά εικόνας να ανοίγονται με το πρόγραμμα μου? Αυτό το κάνω χειροκίνητα στο "άνοιγμα με " βάζοντας το προγραμμά μου αλλά πως γίνεται αυτόματα?

Όταν βάζω να ανοίγει χειροκίνητα τα αρχεία με το πρόγραμμα μου τότε ανοίγει το πρόγραμμα αλλά δεν δείχνει το αρχείο εικόνας αλλά απλώς το πρόγραμμα. Πως γίνεται να καταλαβαίνει ο υπολογιστής και να δείχνει το αρχείο.

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.

---www.greekteam.gr----
  •  10-04-2007, 22:12 28474 σε απάντηση της 28465

Απ: ανοίγμα αρχείων εικόνας μέσω του προγράμματως σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μερικοί "official" (μέσω του Installer και Custom Action) και μερικοί λίγο "μπακάλικοι".
    Λίγη θεωρία λοιπόν. Τα Windows καταλαβαίνουν τις variable παραμέτρους σαν %1 %2 κλπ κλπ, οπότε όταν εσυ θέλεις να ανοίξεις ένα πρόγραμμα, θα πρέπει να διαβάσεις πόσες κι άν έχει παραμέτρους ώστε να φορτώσεις αυτό το αρχείο, κι όχι απλά να ανοίξει το πρόγραμμα. Μπορείς να ελέγχεις τα registry keys των file types τα οποία θέλεις να κάνεις associate με το πρόγραμμα σου ώστε να το καλούν εκείνο (ψάξε μέσα στην registry για τα ".jpg" κλπ και δες πως είναι τώρα και άλλαξέ το όπως θες εσύ).
    Υπάρχει επίσης ο τρόπος του DDE, ώστε εάν το πρόγραμμα σου είναι ήδη ανοιχτό, να δέχεται notificiation ότι άνοιξε ένα file type το οποίο υποστηρίζεις και να φορτώσει στο υπάρχων instance της εφαρμογής σου, χωρίς να ανοίγει καινούργιο.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  15-04-2007, 16:15 29314 σε απάντηση της 28474

Κοίτα το να ανοίγουν τα αρχεία εικόνων με το πρόγραμμά μου το κατάλαβα. Δεν είναι και τόσο σύνθετο, κάποιοες καταχωρήσεις στη registry θέλει. Το πρόβλημα όμως είναι το εξής:

Βάζω να ανοίγει τα αρχεία εικόνας με το πρόγραμμα μου.

Κάνω "άνοιγμα" σε μια εικόνα.

Τότε γίνεται το εξής: Ανοίγει το πρόγραμμα μου αλλά δεν δείχνει την εικόνα.

Λογικά για να δείχνει την εικόνα πρέπει να προσθέσω κάποιο κώδικα στο πρόγραμμα μου ώστε να παίρνει από τα Windows το path της εικόνας και να την εμφανίζει.

Είναι σωστός ο συλογισμός μου? Πως γίνεται αυτό?

---www.greekteam.gr----
  •  15-04-2007, 16:45 29318 σε απάντηση της 29314

Για να συνδέσεις ένα τύπο αρχείου με ένα πρόγραμμα, συνήθως ορίζεις ότι το άνοιγμα του αρχείου θα γίνει περνώντας το όνομά του στο πρόγραμμα σαν command line argument. Για να διαβάσεις command line παραμέτρους στη VB χρησιμοποιείς τη built-in μεταβλητή Command$, που περιέχει το υπόλοιπο command line χωρίς το όνομα του executable. Αν ο χρήστης ζητήσει να ανοίξει ένα αρχείο, το Command$ θα περιέχει το path του.

Νατάσα Μανουσοπούλου
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems