Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

εισαγωγη δεδομένων από Κύβο OLAP db σε Excel

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Scientist. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thanad στις 27-04-2007, 23:02. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-04-2007, 13:33 30916

εισαγωγη δεδομένων από Κύβο OLAP db σε Excel

καλησπέρα σε όλους,

εχω το παρακάτω προβληματακι...

εχω ένα κύβο (OLAP) και κάθε φορά κάνω extract τα δεδομένα του σε Excel για να μπορέσω να τα παρουσιασω. Έτσι αφού κάνω import τα δεδομένα στο Excel-φύλλο μετά αναγκαζομαι να τα στέλνω σε διαφορους email recipients με Outlook. Κάθε μέρα τα δεδομένα αλλάζουν (οι στήλες του Excel-φυλλου δεν αλλάζουν) με αποτέλεσμα κάθε φορα να κανω extract και κυρίως να στέλνω νεο email στους recipients. (μεγαλος όγκος email)

Υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε να μη στέλνω κάθε μερα email αλλα το Excel-φύλλο (πχ το πρώτο excel-φυλλο έστειλα) που ελαβαν οι recipients καπως να ανανεώνεται; (με καποιο refresh button ίσως..)

το έχει υλοποιήσει κανείς;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

•  25-04-2007, 16:07 30928 σε απάντηση της 30916

Απ: εισαγωγη δεδομένων από Κύβο OLAP db σε Excel

Σαφώς και γίνεται. Όταν τρέχεις τον PivotTable and PivotChart Wizard επιλέγεις External data source και κατόπιν πατάς το "Get Data...". Πας στο "OLAP Cubes" tab και επιλέγεις "<New Data Source>". Δίνεις όνομα και επιλέγεις OLAP provider και κατόπιν πατάς "Connect". (Υποθέτω μέχρι εδώ έχεις φτάσει και προηγουμένως, αλλά εγώ στα έγραψα για καλό και για κακό). Το κόλπο για να έχεις on-line data είναι να μην επιλέξεις "Cube file" αλλά "Analysis Server". Δίνεις το όνομα του server και αν τον έχεις setάρει σωστά από άποψη security, βλέπεις τους κύβους και φτιάχνεις τα pivot tables όπως σου αρέσει. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι όταν είσαι μέσα στο pivot table, να πας στο μενού "Data" και να επιλέξεις το "Refresh Data". H ίδια επιλογή (είναι ένα κόκκινο θαυμαστικό) υπάρχει και στο ToolBar "PivotTable".

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  26-04-2007, 12:18 30947 σε απάντηση της 30928

καταρχήν KelMan σε ευχαριστώ πολύ

..ρωτησα και το αφεντικό μου και το πρόβλημα παραμένει..λοιπον οι recipients  δεν πρέπει να βλέπουν τον κύβο (ή κύβους) αλλά πατώντας το Refresh button να γίνεται η εξαγωγή των νέων πια δεδομένων...ούτε καν να επιλέγουν τον κύβο...οπως είπα και στο προηγουμενο Post μου, θα στέλνω μια φορα το email με το excel στους recipients...αυτοί θα το αποθηκευουν καπου (desktop..?? ίσως σε ενα shared folder???)..και καθε φορα που τα δεδομένα θα τραβιονται στον κυβο..τα νεα δεδομένα θα πρεπει με ενα Refresh να φαινονται στο Excelφυλλο.

•  26-04-2007, 18:52 30975 σε απάντηση της 30947

Δεν έχω καταλάβει που είναι ακριβώς το πρόβλημα...

Το Excel δεν είναι full-featured OLAP client. Αυτό το functionality παρέχει και με αυτό θα πρέπει να ...πορευτείς. Απο εκεί και πέρα, όλη αυτή η διαδικασία που σου περιέγραψα θα γίνει μόνο την πρώτη φορά. Άπαξ και κάνεις distribute το αρχείο Excel φτιαγμένο όπως σου είπα, οι χρήστες θα πατάνε το Refresh και θα βλέπουν τα νέα data. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  27-04-2007, 10:42 30996 σε απάντηση της 30975

Σωστά λέει ο kelman.

Το στήσιμο το κάνεις μια φορά, και τα δεδομένα ανανεώνονται πατώντας το θαυμαστικό ή επιλέγοντας διαφορετικά κριτήρια.

Έχε το νού σου στη διακίνηση των αρχείων γιατί περιέχουνε αποθηκευμένα τα credentials για τη βάση...

Simple Photography
  •  27-04-2007, 23:02 31009 σε απάντηση της 30996

Επίσης για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να προσθέσεις και ρόλους στοn OLAP Server, μέσω των οποίων, μπορείς να κανονίσεις ποιός θα βλέπει και τι.

Εξάλου, συνήθως οι χρήστες που θέλουν και μπορούν να βλέπουν έναν OLAP Cube, ανοίκουν στο στελεχιακό δυναμικό μιας επιχείρησης, οπότε και ξέρουν και βλέπουν πολλά.

(thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems