Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

free text editor control σε winform (vb.net)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 04-05-2007, 10:22. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-05-2007, 09:13 31395

free text editor control σε winform (vb.net)

ψάχνω να βρω ένα free text editor control για winform αλλά μέχρι στιγμής τζίφος. Ξέρει κανείς κανένα?

Μπορώ να μορφοποιήσω το Rich Text Box για να μου κάνει δουλειά?

Με την αποθήκευση στη βάση των δεδομένων αυτού του πεδίου τι γίνεται. Σε τι πεδίο αποθηκεύω. Μπορώ μετά να κάνω αναζήτηση σε αυτό?

Από ότι έχω καταλάβει το Output ενός τέτοιου πεδίου είναι Html. 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Manos
  •  04-05-2007, 09:41 31396 σε απάντηση της 31395

Απ: free text editor control σε winform (vb.net)

Τί εννοείς text editor? Όπως κι εσύ είπες υπάρχει το Rich Text Box, μπορείς να κάνεις και το απλό Text Box multiline. To Notepad π.χ. είναι ένα μεγάλο text box. Οπότε? Τί ζητάς?

Όσο για το Rich Text Box, κοίταξες το documentation? To control υπάρχει κοντά 12 χρόνια και έχει πολύ καλό documentation. Αν πατήσεις F1 θα βρεις τις ίδιες απαντήσεις που θα σου δίναμε εδώ, πολύ πιο γρήγορα. Κι εμείς το documentation θα κοιτάξουμε.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 09:47 31397 σε απάντηση της 31395

Αυτόν εδώ: http://www.windowsforms.net/ControlGallery/ControlDetail.aspx?Control=290&tabindex=10 τον δοκίμασες;

Είναι HTML Winforms Editor control, free, και αν πραγματικά θέλεις να γράψεις html τότε σου κάνει τη δουλειά.

Τώρα, σχετικά με την αποθήκευση στη βάση δεδομένων: Αν θέλεις να επεξεργάζεσαι HTML κείμενο ή γενικά οτιδήποτε free text τότε η επιλογή σου είναι σίγουρα ο τύπος ntext. (Υποθέτω οτι χρησιμοποιείς SQL Server 2000/2005). Δεν μπορείς να στηριχτείς στο nvarchar μια και έχει maximum 4000 χαρακτήρων.

Η αναζήτηση στα πεδία ntext γενικά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Να μην μείνω όμως σε αυτό αλλά να εστιάσω περισσότερο στο html κομμάτι. Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις πραγματικά αναζήτηση σε html κώδικα τον οποίο έχεις αποθηκεύσει σε πεδίο ntext, προσωπικά θα πρότεινα παράλληλα να αποθηκεύεται και μια "stripped" έκδοση του ίδιου περιεχομένου (χωρίς το html markup) σε δεύτερο πεδίο ntext, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για αναζήτηση. Μπορείς να "γδύσεις" κείμενο από το html markup του χρησιμοποιώντας regular expressions και από οτι νομίζω υπάρχει πολύς έτοιμος κώδικας για αυτό στο internet.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  04-05-2007, 09:53 31399 σε απάντηση της 31397

Υπάρχει και το nvarchar(max) στον SQL Server 2005, το οποίο αντικαθιστά το ntext και επιτρέπει την αναζήτηση. Όσον αφορά την HTML, δεν νομίζω ότι ο ManosB θέλει οπωσδήποτε HTML αλλά θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 10:22 31402 σε απάντηση της 31399

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Παναγιώτης Καναβός:

Όσον αφορά την HTML, δεν νομίζω ότι ο ManosB θέλει οπωσδήποτε HTML αλλά θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει.

Έχεις δίκιο Παναγιώτη. Δεν θέλω απαραίτητα HTML. Απλώς είδα κάποιους εμπορικούς editors να σώνουν σε html στη βάση.

Θέλω κάτι σαν το editor που έχετε εδώ στο Site. Να μπορεί ο χρήστης να κάνει μορφοποίηση, bullets , να κάνει copy paste από word κλπ.

Παναγιώτης Καναβός:

Τί εννοείς text editor? Όπως κι εσύ είπες υπάρχει το Rich Text Box, μπορείς να κάνεις και το απλό Text Box multiline. To Notepad π.χ. είναι ένα μεγάλο text box. Οπότε? Τί ζητάς?

Όσο για το Rich Text Box, κοίταξες το documentation? To control υπάρχει κοντά 12 χρόνια και έχει πολύ καλό documentation. Αν πατήσεις F1 θα βρεις τις ίδιες απαντήσεις που θα σου δίναμε εδώ, πολύ πιο γρήγορα. Κι εμείς το documentation θα κοιτάξουμε.

Το rich Text Box ξέρω να το χρησιμοποιήσω στα βασικά (Alignment, fonts κλπ). Ένα θέμα είναι τα bullets αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά.

αλλά πως μπορώ να το αποθηκεύσω στη βάση ? Θα υποστηρίζει αναζήτηση?

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems