Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò flougr. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Filaretos στις 14-06-2007, 22:42. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-06-2007, 17:13 32843

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Έχει κανεις ιδέα έαν κυκλοφορεί καμμία έτοιμη βάση η κάποιο αρχείο excel που να περιέχει τις ημερομηνίες για τις Ελληνικές Γιορτές ?
    Με τις κινητές τι γίνεται  ? Νομίζω πώς μπορέις να της υπολογίσεις με βάση το Πάσχα , αλλά θα ήταν καλό να υπήρχε μια βάση SQL με ένα compute field που να τις παράγει αυτόματα για το τρέχον έτος.
    Στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ υπάρχει το eortologio.gr αλλά έγω προσπαθώ να φτιάξω ενα offline client.

•  11-06-2007, 17:21 32844 σε απάντηση της 32843

Απ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο Δημήτρης (Παπαδημητρίου) έχει φτιάξει ένα παρόμοιο εργαλείο για το πως υπολογίζονται οι γιορτές κλπ.. Επικοινώνησε μαζί του και δες εάν μπορεί να σε βοηθήσει κάπως.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  11-06-2007, 23:40 32849 σε απάντηση της 32844

Να 'μαι και εγώ! Να το έκανα. Έχω μια λίστα εορτών. Κάποιες είναι ακίνητες και κάποιες όχι. Αυτές οι είναι κινητές υπολογίζονται βάση του Πάσχα. Κάποιες από αυτές είναι απλά +/- κάποιες ημέρες, ενώ άλλες πιο πολύπλοκες (π.χ. Αγίου Γεωργίου).

Θα δω αν μπορώ να τα συγκεντρώσω και να τα βγάλω κάπου. Δεν υπόσχομαι κάτι γρήγορο γιατί πνίγομαι αυτό τον καιρό! Ick! 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  13-06-2007, 01:08 32882 σε απάντηση της 32849

Θα ήταν μεγάλη βοήθεια.
    Είμαι στή φάση της ανάπτυξης ενός προγράμματος που θα στέλνει email για υπενθήμιση γιορτών γενεθλίων κτλπ.
    Αν βρείς χρόνο , μπορείς να μου τα στείλεις και με ένα email στο [email protected]

Ευχαριστώ

•  13-06-2007, 10:49 32887 σε απάντηση της 32882

Βρήκα κάτι στο web, το οποίο φαίνεται να είναι ok. Ελπίζω να σε βολέψει. http://users.ntua.gr/soulman/unsorted.html

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  13-06-2007, 16:56 32894 σε απάντηση της 32882

Συνημμένα: NameDay.zip
    Σου έχω επισυνάψει ένα αρχείο μόνο με τις σταθερές εορτές.
    Επίσης έφτιαξα μια function για τον sql server η οποία παίρνει σαν παράμετρο το έτος και επιστρέφει την ημερομηνία του Πάσχα.
    CREATE Function [dbo].[fn_GetEasterDay]
    (@Year as nvarchar(4))
    RETURNS nvarchar(20)
    BEGIN
    declare @EasterDay int
    declare @EasterDayString nvarchar(20)
    set @EasterDay = (19*(@Year%19)+16)%30 + ((2*(@Year%4)) + (4*(@Year%7)) + 6*((19*(@Year%19)+16)%30))%7+3 

if @EasterDay > 30
              begin

set @EasterDayString = cast(@EasterDay-30 as nvarchar(2)) + ' Μάιου'
              end

else
              begin
              set @EasterDayString = cast(@EasterDay as nvarchar(2)) + ' Απριλίου'

end

return @EasterDayString
    END

Τον τρόπο υπολογισμού τον πήρα από http://www.eortologio.gr/arthra/paschalion.htm (αλγόριθμος Gauss).
    Από αυτή την ημερομηνία μπορείς να υπολογίσεις όλες τις υπόλοιπες κινητές εορτές.
    Αν βρω χρόνο θα σου φτιάξω και τον υπολογισμό των κινητών εορτών.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  14-06-2007, 20:40 32924 σε απάντηση της 32894

Έυχαριστώ πολύ !!! Είναι ότι χρειαζόμουν.

•  14-06-2007, 22:42 32926 σε απάντηση της 32924

Αν είσαι οκ κλείσε το θέμα.

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems