Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Link txt αρχεία στον SQL

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò neoklis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 22-06-2007, 08:43. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-06-2007, 11:43 33006

Link txt αρχεία στον SQL

Σε καθημερινή βάση κατεβάζουμε πίνακες από SAP σε txt. Θέλω λοιπόν σε καθημερινή βάση αυτά τα txt αρχεία να ενημερώνουν πίνακες στον SQL. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θέλω είναι να κάνω link τους txt πίνακες και το επόμενο βήμα μέσω κάποιων tasks, να εκτελούνται queries και να ενημερώνονται οι πίνακες στον SQL. Εκτός από το import wizard υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω λίνκ τα txt αρχεία έτσι ώστε να τα βλέπω στον SQL;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός μιας και είμαι νέος στον χώρο..

Ευχαριστώ

Dionisis
  •  18-06-2007, 11:53 33008 σε απάντηση της 33006

Απ: Link txt αρχεία στον SQL

Στον SQL Server μπορείς να ορίσεις Linked Server και μέσω του Jet OleDB Provider να δεις κάποιο csv αρχείο ως table. Ωστόσο αυτή η λύση δεν είναι και τόσο ευέλικτη από διαχειριστικής πλευράς. Αυτό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι τα DTS πακέτα στον SQL Server 2000 ή τα SQL Server Integration Services στον 2005 για να κάνεις πιο εύκολα αυτό το data load και ενδεχομπένως να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-06-2007, 14:00 33012 σε απάντηση της 33008

Kelman ευχαριστώ για την βοήθεια σου,

Έφτιαξα ένα καινούριο DTS Package και εκεί μέσα δημιούργησα μία σύνδεση. Επέλεξα σαν Data Source το Text File (Source) και μέσω 2-3 step και αφού τον έκανε view σε μορφή πίνακα πάτησα οκ και η σύνδεση μου ετοιμάστηκε. Πήγα να φτιάξω ένα νέο task, στο existing connection επέλεξα την παραπάνω σύνδεση και όταν πάτησα build query πήρα το μήνυμα «The selected connection does not provide SQL support»

Α)        Η σύνδεση μου φαίνεται σωστή μιας και κατά την διαδικασία δημιουργίας κάνει view το txt αρχείο σαν πίνακα και το δείχνει σωστά.

Β)        Όταν πάω να δημιουργήσω task μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα...

Έχεις υπόψην σου τι μπορεί να είναι;

Dionisis
  •  18-06-2007, 14:45 33013 σε απάντηση της 33012

Χμμμ... Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι το πακέτο σου ώστε να σε βοηθήσω. Γενικά, μπορώ να σου πω ότι θα πρέπει να καθορίσεις το Source (όπως έχεις κάνει), να καθορίσεις το destinantion connection που θα είναι ο SQL Server και ενδιάμεσα τα διάφορα transformations. Τώρα, ανάλογα το πως θες να πειράξεις τα source data σου, επιλέγεις και τα διάφορα transformnation tasks. Μια τακτική που χρησιμοποιείται συχνά είναι να πέφτει το text αρχείο κατευθείαν σε έναν temp πίνακα και κατόπιν πάνω σε αυτόν να γίνονται οι διάφοροι μετασχηματισμοί.

•  20-06-2007, 14:36 33066 σε απάντηση της 33013

Μέσα στο πακέτο μου χρησιμοποίησα ένα Bulk Insert Task το οποίο κάνει επιτυχώς το import του txt αρχείου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα είναι ότι στην πρώτη εγγραφή, μου φέρνει τα ονόματα των πεδίων.. Όλα είναι όπως ακριβώς τα χρειάζομαι εκτός από την πρώτη εγγραφή.. Καμμιά ιδέα παιδιά;
    Dionisis
  •  20-06-2007, 16:37 33070 σε απάντηση της 33066

To bulk insert task έχει το option only copy selected rows  . Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις First Row = 2 , Last row = πχ 100000 ?
  •  22-06-2007, 07:42 33104 σε απάντηση της 33070

Παιδιά η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη και σας ευχαριστώ πολύ..  Πως μπορώ τώρα να κλείσω το topic..; :)

Dionisis
  •  22-06-2007, 08:43 33105 σε απάντηση της 33104

Α! Μια ευχάριστη αλλαγή! Συνήθως πρέπει να το υπενθυμίζουμε. Ορίζεις το "Κατάσταση Ενότητας" στο πρώτο post και πατάς το "Σημείωση ως Απάντησης" σε όσες απαντήσεις σε βοήθησαν.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems