Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Codepages Παραμέτρων που Περνιούνται σε VB.NET EXE

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Papakis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Papakis στις 18-07-2007, 14:27. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-07-2007, 11:41 33646

Codepages Παραμέτρων που Περνιούνται σε VB.NET EXE

Γειά Σας Συνάδερφοι

Έχω μια εφαρμογή σε VB.NET ή οποια δέχεται παράμετρους απο μια εξωτερική εφαρμογή. Επειδή αυτή η εφαρμογή ειναι proprietary εργαλείο της πλατφόρμας που χρησιμοποιώ δεν μπορώ να κάνω debug παρά μόνο να δω τι παραμέτρους στέλνω μέσω κάποιων logs. Έτσι λοιπόν στην εφαρμογή μου χρειάζεται να περάσω κυριλλικούς χαρακτήρες και ενώ στα διάφορα logs της καλούσας εφαρμογής στα logs υπάρχουν κυριλλικοί χαρακτήρες στην καλούμενη φτάνουν χαρακτήρες ASCII (Η καλούσα εφαρμογή χρησιμοποιεί κάποια εσωτερική εντολή "Run Application" στην οποία μπορείς να της βάλεις και μεταβλητές και η οποία ουσιαστικά χρησιμοποιείται σαν parcer και είναι black box για μένα και που ουσιαστικά αυτή πρέπει να κάνει τη ζημιά).  Αυτό που θέλω να γνωρίζω εγώ είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να "ενσωματώσω" στην καλούμενη VB.NET εφαρμογή μου κάποια class του VB.NET η οποία να αναγνωρίζει την CodePage (κωδικοσeλίδα) των παραμέτρων που φτάνουν και να γίνουν από ASCII  σε χαρακτήρες codepage 1251 και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό

Ευχαριστώ πολύ

Y.Γ. Ηδη το snippet του Jded σχετικά με τα codepages ήταν πολύ χρήσιμο

•  18-07-2007, 12:10 33649 σε απάντηση της 33646

Απ: Codepages Παραμέτρων που Περνιούνται σε VB.NET EXE

Δεν κατάλαβα καλά αν τελικά φτάνουν κυριλλικοί χαρακτήρες στην .ΝΕΤ εφαρμογή σου. Αν όντως φτάνουν, τότε μπορείς εύκολα να αλλάξεις το Culture της ώστε να τους "καταλαβαίνει" χρησιμοποιώντας την κλάση Thread και τα properties CurrentCulture και CurrentUICulture.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-07-2007, 14:27 33655 σε απάντηση της 33649

Απ: Codepages Παραμέτρων που Περνιούνται σε VB.NET EXE

Δυστυχώς Μάνο δεν φτανουν κυριλλικοί φτάνουν Ascii (Αν έφταναν κυρίλλικοι τοτε δεν θα υπήρχε προβλημα να σας ζαλίσω)

Με φιλικούς Χαιρετισμούς 

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems