Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΙΔΕΑ για αναζήτηση σε XML αρχείο...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Vader. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Vader στις 02-08-2007, 15:28. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-08-2007, 10:35 34028

ΙΔΕΑ για αναζήτηση σε XML αρχείο...

Εχς μια εφαρμογή γραμμένη σε .ΝΕΤ η οποία φορτώνει ένα XML αρχείο με ελάχιστο μέγεθος 20 mb. Το πρόγραμμα δεν αργεί καθόλου στις λειτουργίες του αλλα από την άλλη δεν μπορώ να του φτιάξω μια σωστή αναζήτηση ....

Από την στιγμή που έχω ένα Array το οποίο δεν μπορώ να το κάνω ότι θέλω στο style της SQL να δώσω δηλαδή ένα SELECT statement και να πάρω τα δεδομένα μου ....έχω κολήσει και σε μπορώ να σκεφτώ κάτι .....

Any ideas ..? για help ....

Να το γυρίσω σε Access γιατί θέλω να παίζει και τοπικά χωρίς δηλαδή SQL Server...Είναι πακέτο αυτό γιατί είναι τεράστια η εφαρμογή.....σε ελιτουργίες...
  •  02-08-2007, 11:29 34031 σε απάντηση της 34028

Απ: ΙΔΕΑ για αναζήτηση σε XML αρχείο...

Μπορείς με τη χρήση Xpath να κάνεις queries. Ψάξε το και αν δεν βγάλεις άκρη πες το.
  •  02-08-2007, 11:54 34032 σε απάντηση της 34031

•  02-08-2007, 12:49 34035 σε απάντηση της 34032

Με την ευκαιρία να ρωτήσω τι γίνεται με ένα απλό Select σε ένα Xml με 30000 εγγραφές. Αργεί? Η μάλλον αργεί τόσο πλύ ώστε να καταφεύγεις σε άλλες λύσεις για την temp αποθήκευση πληροφοριών. Που βρίσκεται η χρυσή τομή?

Manos
  •  02-08-2007, 13:06 34039 σε απάντηση της 34035

Εσεις λέτε για να ψάχω μέσα στο αρχείο .....Αφού όταν ανοίγει η εφαρμογή το φορτώνει σε ένα typed array .....Αρα τα σωστά δεδομένα δεν βρίσκονται μέσα στο αρχείο ....αλλα στο array...Κοίτα για ένα αρχείο με 100.000 records... θέλει από 1 -2 λεπτά....Θεωρώ ότι αν δεν μπορέσω να βρώ λύση με την αναζήτηση στον πίνακα ....το ψάχνω μέσα στο αρχείο θα αργεί ακόμα περισσότερο αφού αναλογικά στην αποθήκευση αργεί ..Δεν θα αργεί περισσότερο από ότι η αποθήκευση λιγότερο σίγουρα αλλα θα αργεί .....
  •  02-08-2007, 13:09 34040 σε απάντηση της 34039

Μπορώ  με κάποιο τρόπο να φτιάξω ένα dynamic table να ρίξω τα πεδία αναζήτησης εκεί με τις θέσεις μέσα στο array και να κάνω εκεί τα select.... ?
  •  02-08-2007, 14:41 34046 σε απάντηση της 34028

Για τα αρχεία αυτού του μεγέθους, το φόρτωμα στη μνήμη σε XmlDocument και η αναζήτηση με XPath δεν είναι η καλύτερη λύση. Η ενδεδειγμένη προσέγγιση για ανάγνωση μεγάλων αρχείων XML είναι οι XmlReader, που διαβάζουν το αρχείο σειραϊκά, όπως περίπου κάνει και το SAX (αλλά έχουν pull και όχι push μοντέλο όπως το SAX). Οι XmlReader δεν έχουν XPath, όμως υπάρχει ένα εξωτερικό component που μπορείς να κατεβάσεις από το MSDN, ο XPathReader, ο οποίος κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά: εκτελεί XPath queries περνώντας το αρχείο σου από την αρχή προς το τέλος μια φορά χωρίς να το φορτώνουν στη μνήμη.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  02-08-2007, 15:28 34047 σε απάντηση της 34046

Αν αφαιρέσω το XML αρχείο τελειώς και γυρίσω το πρόγραμμα να παίζει με Access Database αντί για XML δεν είναι η καλύτερη λύση ..?
    Απλά αυτό που με προβληματίζει είναι το κατα πόσον θα έχω κέρδος στο όλο θέμα ...από άπχη ταχύτητας...κ.τ.λ.π γιατί είναι μεγάλη δουλειά να γίνει αυτό ....Οπότε το κέρδος πρέπει να είναι σημαντικό για να αξίζει τον κόπο να γίνει ..? ε ? Tongue Tied
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems