Καλησπέρα αγαπητοι φίλοι ,
Γι άλλη μια φορά θα χρειαστώ την πολύτιμη βοηθειά σας.
Έχω φτιάξει μια windows εφαρμογη η οποία μόλις ξεκινάει ζητά user name και password.
Πατώντας οκ τρέχει τον παρακάτω κώδικά:
Try
Dim Server, database As String
Server = My.Settings.Server.ToString
database = My.Settings.Database.ToString
Dim tryconnection As New System.Data.SqlClient.SqlConnection
tryconnection.ConnectionString = ("Server =" + Server + ";database =" + database + ";user id = " + me.UsernameTextBox.Text + ";password=" &me. PasswordTextBox.Text)
tryconnection.Open()
mainform.show()
ME.hide()
Catch ex As Exception
MessageBox.Show(" Τα στοιχεία που εισάγατε είναι λάθος!Προσπαθήστε ξανά!", "Σφάλμα", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error)
Exit Sub
End Try
H ερώτηση:
Αφήνω όπως είδατε ένα connection ανοικτό καθ΄ολη τη διαρκεια που κάποιος είναι συνδεδεμένος στη εφαρμογή για να μπορώ να ελέγχω από το activity monitor τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στην εφαρμογή μου.εννοείται οτι στο application close κλείνω το connection μου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ CONNECTION ΤΡΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ queries της εφαρμογης μου ωστε να ενημερώνεται η βάση μου για το ποίος χρήστης έκανε αλλαγές στις εγγραφές και για διάφορους άλλους λόγους χωρίς να κάνω open και close καθε φορά.To κλείνω μόνο στο event "application Closed".
1)Τι πρόβλημα μπορει να δημιουργήσει ένα ανοιχτό connection ?
2)Ειναι σωστό προγραμματιστικά?
3)Με αυτό το τρόπο σύνδεσης κινδυνέυω απο sql injection (Λογικά όχι.Πρέπει να είναι χαζή ερώτηση!)
Η βοηθεια σας καθώς και η αμεσοτητά της είναι σημαντική
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων
Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...