Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βοηθεια σχετικα με connecionString και επηρεασμό στον sql server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Αλέξανδρος Δημητρίου στις 08-10-2007, 21:11. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-10-2007, 17:25 35978

Βοηθεια σχετικα με connecionString και επηρεασμό στον sql server

Καλησπέρα αγαπητοι φίλοι ,

Γι άλλη μια φορά θα χρειαστώ την πολύτιμη βοηθειά σας.

Έχω φτιάξει μια windows εφαρμογη η οποία μόλις ξεκινάει ζητά user name και password.

Πατώντας οκ τρέχει τον παρακάτω κώδικά:

Try
                Dim Server, database As String
                Server = My.Settings.Server.ToString
                database = My.Settings.Database.ToString
                Dim tryconnection As New System.Data.SqlClient.SqlConnection
                tryconnection.ConnectionString = ("Server =" + Server + ";database =" + database + ";user id = " + me.UsernameTextBox.Text + ";password=" &me. PasswordTextBox.Text)
                tryconnection.Open()
               mainform.show()
               ME.hide()
            Catch ex As Exception
                MessageBox.Show(" Τα στοιχεία που εισάγατε είναι λάθος!Προσπαθήστε ξανά!", "Σφάλμα", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error)
                Exit Sub
            End Try

H ερώτηση:

Αφήνω όπως είδατε ένα connection ανοικτό καθ΄ολη τη διαρκεια που κάποιος είναι συνδεδεμένος στη εφαρμογή για να μπορώ να ελέγχω από το activity monitor τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στην εφαρμογή μου.εννοείται οτι στο application close κλείνω το connection μου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ CONNECTION ΤΡΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ queries της εφαρμογης μου ωστε να ενημερώνεται η βάση μου για το ποίος χρήστης έκανε αλλαγές στις εγγραφές  και για διάφορους άλλους λόγους χωρίς να κάνω open και close καθε φορά.To κλείνω μόνο στο  event "application Closed".

1)Τι πρόβλημα μπορει να δημιουργήσει ένα ανοιχτό connection ?

2)Ειναι σωστό προγραμματιστικά?

3)Με αυτό το τρόπο σύνδεσης κινδυνέυω απο sql injection (Λογικά όχι.Πρέπει να είναι χαζή ερώτηση!)

Η βοηθεια σας καθώς και η αμεσοτητά της είναι σημαντική

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  08-10-2007, 19:59 35984 σε απάντηση της 35978

Απ: Βοηθεια σχετικα με connecionString και επηρεασμό στον sql server

Έτσι όμως χρησιμοποιείς πολύ περισσότερα connections απ' όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Θα πρέπει επίσης να προσέχεις να ανοίγεις και να κλείνεις σωστά όλα τα transactions αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να κλειδώνεις γραμμές σε διάφορους πίνακες για όλη τη διάρκεια της εφαρμογής.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-10-2007, 21:11 35986 σε απάντηση της 35984

Απ: Βοηθεια σχετικα με connecionString και επηρεασμό στον sql server

Φιλτατε Παναγιώτη σε ευχαριστώ για το χρόνο σου μα επέτρεψε μου να σου τονίσω οτι δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα.Παρ'όλα αυτά μου γέννησες δυο νέα ερωτήματα τα οποία αφορούν την αιτιολόγηση των όσων αναφέρεις.Γιατι χρησιμοποιώ περισσότερα connection από όσα χρειάζομαι και πως μπορούν να κλειδωθούν οι γραμμές σε πίνακες?Εννοιείς να εκτελέσω ενα BEGIN TRAN χωρις να το κάνω COMMIT?Εάν γινομαι κουραστικός συγχωρεσέ με......μα είμαι στα πρώτα μου βήματα,παρ'ολα αυτά με επιμονη καθώς και την πολύτιμη βοηθεια όλων των παιδιών του φόρουμ τα καταφέρνω μια χαρά.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους..........Περιμένω τη βοηθειά σας.....

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems