Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μια μικρή βοήθεια για ένα απλό mp3 player.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pdk. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 13-10-2007, 23:49. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-10-2007, 01:00 36221

Μια μικρή βοήθεια για ένα απλό mp3 player.

Γεία σε όλους.Είμαι ένας ερασιτέχνης προγραμματιστής και έχω μια ερώτηση.Έχω φτιάξει ένα mp3 player βασισμένο στον media player βέβαια.Αυτο που θέλω να  κάνω είναι όταν πχ κάνω κλίκ σε ενα αρχείο mp3 να ανοίγει με τον δικό μου player.Δέν εννοώ να πάω στα folder options και να αλλάξω το πρόγραμμα που παίζει όταν καλώ κάποιο mp3.Πώς μπορώ να κάνω το πρόγραμμα να ξεκινάει έχοντας στην λίστα το τραγούδι που έκανα κλίκ.Προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο όπως και με το drag and drop που έχω κάνει για την λίστα αλλα πραγματικά δεν βρίσκω άκρη.
        Και άν πραγματικά μπορείτε θέλω λίγο τα φώτα σας.Ίσως να είμαι εντελώς εκτός θέματος εδώ αλλα όπως σας είπα είμαι ερασιτέχνης και δυστηχώς χωρίς κάποιο γνωστό προγραμματιστή ώστε να μου δώσει λίγο απο την εμπειρία του.Η γνώμη σας για την delphi?Ξέρω οτι είναι object pascal ο προγραμματισμός.Αυτο όμως που μου αρέσει είναι οτι δεν χρειάζεται εγκατάσταση ενός framework οπως το visual studio.Για επαγγελματία αυτο δεν παίζει ρόλο.Αλλα για ένα ερασιτέχνη μου φαίνεται υπερβολικό να ζητάς απο τον χρήστη να εγκαταστήσει το framework, απλά για να δεί ενα κατα πολύ κατώτερο πρόγραμμα απο αυτά που υπάρχουν ήδη και που τυχαίνει να το έφτιαξες εσύ.Σας ευχαριστώ προκαταβολίκα και άν παραβιαζώ κάποιο κανόνα μιλώντας για delphi τότε ας μήν απαντηθεί το ερωτημά μου.
  •  13-10-2007, 01:22 36222 σε απάντηση της 36221

Απ: Μια μικρή βοήθεια για ένα απλό mp3 player.

Καλώς ήλθες στην παρέα μας και μην ανησυχείς, δεν παραβιάζεις κανένα κανόνα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να άνοιγες μια ξεχωριστή δημοσίευση για κάθε θέμα που σε απασχολεί ωστε να υπάρχει συνάφεια και στις απαντήσεις.

Να σχολιάσω για το θέμα του framework για το οποίο έχω σαφώς καλύτερη άποψη από το θέμα του mp3 player και για το οποίο έχουν λεχθεί πολλά. Πλέον δεν αποτελεί (κατά την άποψή μου) σημαντικό εμπόδιο, καθώς ενσωματώνεται στις εκδόσεις Windows 2003 και Vista, και εγκαθίσταται μέσω του Windows Update και στις άλλες εκδόσεις. Εξάλλου, και για να τρέξουν Java προγράμματα απαιτείται το JRE.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  13-10-2007, 20:55 36233 σε απάντηση της 36222

Ναι ξέρω τί συμβαίνει και με την java.Το ότι και η java απαιτεί να έχεις προεγκατεστημένο κάτι δεν σημαίνει οτι δικαιώνεται το net framework.Απο οτι κατάλαβα μόνο εγώ έχω πρόβλημα στο να ζητάω απο ένα χρήστη να κάνει επιπλέον εγκαταστάσεις για να δεί ενα πρόγραμμα κάποιον mb στην καλύτερη.Αποψή μου είναι οτί αν δεν είχa σχέσεις με την net δεν θα ανεχόμουν να κάνω εγκατάσταση το net framework σε καμία περίπτωση.Πόσο μάλλον τώρα που κάθε τόσο βγαίνουν και αναβαθμίσεις.Παραξενεύομαι γιατί κατεβάζω πολλά freeware προγράμματα απο ερασιτέχνες και κανένα δεν ζήτησε ποτέ net framework.Αν λοιπόν οι περισσότεροι είναι προγραμματιστές visual basic όπως λέγεται τότε που είναι όλες αυτές οι εφαρμογές?Αnyway ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την απάντηση.Την ερώτηση για τον player θα την ποστάρω μόνη της.
  •  13-10-2007, 23:49 36238 σε απάντηση της 36233

Χεχε, πραγματικά έχω να σου πω οτι ...είτε έτυχε, είτε ζητούν .NET Framework στην πραγματικότητα, αλλά τυχαίνει να το έχεις ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου χωρίς να το έχεις αντιληφθεί! :) Στατιστικά όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απλά αν κατεβάζεις απλά utilities η freeware προγράμματα, είναι γνωστή η anti-microsoft τάση ορισμένων κύκλων που επιμένουν να φτιάχνουν τα πάντα σε εναλλακτικές πλατφόρμες ακόμα και αν τους είναι πιό δύσκολο / ή εναλλακτικά γιατί αυτές ξέρουνε, αυτές εμπιστεύονται. Προς Θεού, δεν υποστηρίζω τυφλά τη Microsoft! Απλά καταθέτω μια εναλλακτική άποψη στο εν λόγω ζήτημα.

Αυτό που ήθελα να πω και στο πρώτο μου μηνυμα, είναι οτι πλέον το ζήτημα "ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει το .net framework για να παίξει η εφαρμογή" περιορίζεται σε όσους περιορίζονται από έναν ή παραπάνω από τους παρακάτω παράγοντες:

- Δεν έχουν σταθερή και ταχεία σύνδεση στο internet, συνεπώς έχουν επιλέξει να μην κατεβάζουν updates.
    - Εχουν παλιότερες εκδοσεις λειτουργικών συστημάτων (π.χ. windows 95)
    - Εχουν μη αυθεντικά λειτουργικά συστήματα και συνεπώς κατεβάζουν μόνο security updates
    - Εχουν "ιδεολογικούς" ενδοιασμούς και -επιλέγουν- να μην εγκαταστήσουν framework (και συνήθως περιορίζονται και σε άλλα πράγματα)

Ολοι οι άλλοι αναμένεται να μην έχουν προβλήματα. Ειλικρινά, σαν χρήστη (και όχι ως προγραμματιστή) ουδόλως με απασχόλησε ποτέ το θέμα framework. Ηταν πάντα εκεί. Στο νέο μου φορητό, π.χ., με προεγκατεστημένα vista home premium, ήταν εκεί. Στον ένα μου server, με windows 2003 server, ήταν εκεί. (Και τα υπόλοιπα μπήκαν με το windows update). Αρα γιατί να με ανησυχεί τόσο;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems