Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αναζήτηση στην Registy

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xenophon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 15-10-2007, 23:59. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-10-2007, 23:44 36270

Αναζήτηση στην Registy

Γεια χαρά και πάλι
    θέλω με κάποιον τρόπο να ψάξω στην registy των windows κάποια κλειδιά
    και συγκεκριμένα θέλω να βρω όσα κλειδιά έχουν ως default value πχ "notepad" και βρίσκονται στο My.Computer.Registry.ClassesRoot

καμιά βοήθεια ?

όλα αυτά με την visual basic 2005

Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  15-10-2007, 01:18 36274 σε απάντηση της 36270

Απ: Αναζήτηση στην Registy

Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό; Εάν θέλεις να αλλάξεις το association κάποιον extension δεν το κάνεις με αυτό το τρόπο αλλα με διαφορετικό.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  15-10-2007, 15:10 36287 σε απάντηση της 36274

βασικά το association το έχω κάνει με έναν παρόμοιο τρόπο με την registy και μου κάνει μια χαρά.

υπαρχει κάποιος άλλος τρόπος να δω ποιες καταλήξεις συνδεοντε με το πρόγραμμα μου ?

•  15-10-2007, 22:47 36293 σε απάντηση της 36287

Πιστεύω οτι αυτό που ψάχνεις βρίσκεται εδώ:
    http://support.microsoft.com/kb/267908

Nothing to declare...
  •  15-10-2007, 23:59 36299 σε απάντηση της 36293

Ο καλύτερος τρόπος να ορίσεις file associations είναι στο setup της εφαρμογής σου, αν χρησιμοποιείς MSI (όπως πρέπει). Ο Windows Installer αναλαμβάνει να κάνει τις κατάλληλες εγγραφές στο registry, να τις καθαρίσει όταν ο χρήστης αφαιρεί την εφαρμογή σου και να τις επαναφέρει όταν ο χρήστης επιλέξει Repair. Επίσης, σου εγγυάται ότι αν δεν πετύχει το setup ή αν το διακόψει ο χρήστης, δεν θα ξεμείνουν εγγραφές στο Registry.

Τί ακριβώς προσπαθείς να πετύχεις? Αν ξέρεις τα file extensions που σε ενδιαφέρουν θα είναι ευκολότερο να ελέγξεις το κάθε registry key. Αν θέλεις να επιλέγει ο χρήστης τα extensions που θα χρησιμοποιήσει κατά την εγκατάσταση, μπορείς να το πετύχεις και αυτό στο setup. Σε ποιά περίπτωση μπορείς να ξέρεις το όνομα της εφαρμογής αλλά όχι τα πιθανά extensions?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems