(Σημείωση:Το θέμα μου δημοσιεύτηκε και πιο πρίν με τίτλο "βοήθεια!" , είδα όμως τις παρατηρήσεις που έγιναν σε άλλους επισκέπτες και επειδή τις βρίσκω πολύ λογικές όπως επίσης επειδή μου αρέσει όπου συμμετέχω να συμμετέχω πάντοτε συνετά και σεμνά σκέφτηκα πως θα ήταν ορθότερο να επαναδημοσιέυσω το θέμα μου με ακριβέστερο τίτλο και να αιτηθώ απο τούςδιαχειριστές τη συγχώρεση τους και τη διαγραφή της προηγούμενης μου δημοσίευσης!)
Παιδιά Γεια σας,
Πριν σας αναφέρω το πρόβλημα μου θα ήθελα να σας ενημερώσω πως είμαι καινούριος στον προγραμματισμό.Δε μπορείτε να φανταστείτε όμως τι κόλλημα έχω φάει.Εργάζομαι ως αναλυτής λογιστικών εφαρμογών σε εταιρεία πληροφορικής τα τελευαταία δύο χρόνια και μόλις γνωρίστηκα με τον κο SQL και την κα VB (Visual Studio 2005) γίναμε κολλητοί.Όπως καταλάβατε γράφω σε Vb κυρίως windows applications που έχουν σχέση αποκλειστικά με βάσεις δεδομένων. Τώρα που σας ζάλισα με τα δικά μου ετοιμαστείτε να σας ζαλίσω περισσότερο με το πρόβλημα μου:
Έχω λοιπόν ένα dataGridView ενός πίνακα της βάσης μου , του οποίου το τελευταίο πεδίο έχει boolean τιμή και το υλοποιεί ένα check box.
Αυτό που εγώ θέλω να κάνω και δε μπορώ είναι να τοποθετήσω ένα check box πάνω ακριβώς από το τελευταίο πεδίο του πίνακα μου το οποίο μόλις πατιέται να επιλέγονται αυτόματα όλα τα checkbox του datagridview μου.
Επίσης θέλω να καταχωρώ μια τιμή στο πρώτο πεδίο του datagridview (Σκεφτείτε ένα κωδικό είδους ) και αυτόματα στα παραδίπλα πεδία να ενημερώνεται η περιγραφή και η τιμή του είδους διαβάζωντας στοιχεία από τη βάση μου.
Παιδία έχω διαβάσει όλα τα books on line όσον αφορά τις λειτουργίες των datagridView και δε λέω να τα νοήσω. Εάν υπήρχε ένα μικρό δείγμα κώδικα θα σας ήμουν πραγματικά ευγνώμων.
Σας παρακαλώ για τη βοήθεια σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...