Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

dotnetnuke στο root και asp.net Virtual directories

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geoneo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος geoneo στις 06-11-2007, 09:30. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-11-2007, 22:55 36951

dotnetnuke στο root και asp.net Virtual directories

Καλησπέρα

Έχω εγκαταστήσει το dotnetnuke  4.6.2 στο default root site του IIS.

Tο πρόβλημα είναι οτι οοποιoδήποτε Virtual directory υπήρχε κάτω απο το defaul site και

το οποίο να ήταν ένα asp.net site που να είχε web.config τώρα δεν παίζει.

Προφανώς γιατί υπεράρχει το web.config του dotnetnuke που είναι στο root site και επηρεάζει ολα το child.

Υπάρχει κάποια λύση ώστε και να έχω το dotnetnuke sto root και να δυλεύουνε σωστά τα asp.net

subsites με το δικό τους web.config ?

Και κάτι τελευταίο δοκίμασα το module 'Gallery' που το έκανα download απο τα dotnetnuke Projects ,

για να έχω album με εικόνες κυρίως. Aλα παρατήρησα οτι παρουσιάζει πάρα πολά λάθη ....και το αφαίρεσα !!

Υπάρχει κάποιο module για Gallery που να παίζει καλά ?

Αυτά

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Γιώργος Νικολιδάκης

•  05-11-2007, 13:17 36953 σε απάντηση της 36951

Απ: dotnetnuke στο root και asp.net Virtual directories

Δοκίμασε να μετατρέψεις τα virtual directories σε applications, μέσα από τον πίνακα ελέγχου του IIS.

Δες άμα θες και εδώ

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  06-11-2007, 00:52 36977 σε απάντηση της 36953

Ναι βέβαια όλα τα virtual directories τρέχουν σαν aplication me aplication pool etc

Το πρόβλημα είναι στο config.sys που υπάρχει στο inetpub/wwwroot είναι το config.sys που χρειάζεται το dotnetnuke για να τρέξεει. Εάν για παράδειγμα αφαιρέσω το config.sys apo to root ή το μετονομάσω τότε τα subsites (virtual directories ) παίζουν μια χαρά . Είναι ενα ηλίθιο πρόβλημα που έχει ο IIS ότσν βλέπει config.sys στο root τότε μάλον αγνοεί τα config.sys στα subsites και βέβαια αυτά χωρίς config.sys δεν παίζουν.

νομίζω οτι υπάρχει η δυνατίτητα να ορίσεις κάτι για destination folder στο root config το δοκίμασα αλα δεν έπαιξε βλέπεις η microsoft υπάρχει για να μας πεδεύει -:)

Βέβαια η λύση είναι να ορίσω νέο Web site αλα πρέπει να απαντά σέ άλη πόρτα ή να έχει host header και εγώ δεν θέλω αυτή την λύση.

Γιώργος Νικολιδάκης

•  06-11-2007, 01:48 36979 σε απάντηση της 36977

Εχμ. Config.sys = web.config μαλλον ετσι;

Αν κάθε virtual directory (μαζί με το root) ειναι application και κάθε ένα έχει το δικό του web.config, τότε δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα, φυσιολογικά. ΕΚΤΟΣ αν το root είναι ASP.NET 2.0 (που είναι, λόγω του dnn 4.6.2) και τα virtual folders είναι ASP.NET 1.1 (που δεν ξέρουμε αν είναι - θα πρέπει να μας το πεις), όπως μας λένε οι φιλοι μας από τη Microsoft σε μια παλιά συζήτηση εδώ. Βεβαια, αυτη αφορά το beta του VS2005.

Από την άλλη μεριά, ακόμα και αν είναι όλα 2.0, το θέμα υφίσταται. Εδώ υπάρχει μια σχετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση σε σχέση με αυτό.  

Αυτός εδώ ο τύπος όμως μας λέει πώς μπορούμε να σταματήσουμε το inheritance αν έχουμε iis7.

Αυτά μπόρεσα να εντοπίσω, δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να το ψάξω αναλυτικότερα σήμερα, όμως έχω την πεποίθηση οτι μάλλον θα βοηθηθείς κάπως από αυτά.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  06-11-2007, 09:30 36985 σε απάντηση της 36979

Ε ναι config.sys = web.config Συγνώμη φαίνεται οτι θυμήθηκα τις αρχαίες εποχές του DOS

Όλα τα subsites είναι asp.net 2.0  και σαφώς υπαρχει πρόβλημα....

Ευχαριστώ δεν πρόλαβα να κοιτάξω τις αναφορές .....

Γιώργος Νικολιδάκης

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems