Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pbarbalias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 08-11-2007, 01:00. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-11-2007, 10:57 36987

Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Γεια χαρά, είναι το πρώτο που post εδώ, χαίρομαι που βρήκα μια ελληνική παρέα για .Net..

Γράφω εδώ και χρόνια ASP, ASP.NET 1.1 και 2.0, και VB ή C#.. Ανάλογα τα γούστα κάθε εταιρείας...

Πρόσφατα μου ζητήθηκε να κάνω μια desktop εφαρμογή και αποφάσισα να την κάνω σε vb.net 2005.

Χοντρικά θα έχει τα εξής:

1) Interface για τον χρήστη να περνάει φωτογραφία και ένα κείμενο.

2) Σελίδα που θα του δείχνει ανακαταμένες τις φωτό, και θα αντιστοιχίζει τους τίτλους με το σωστό.

3) Μηχανισμό για Import/Export των φωτογραφιών και της βάσης δεδομένων που θα τα κρατάει αυτά.

Τα ερωτήματα που έχω είναι:

α) Από την στιγμή που χρησιμοποιώ μια βάση δεδομένων, (microsoft access) σε κάθε υπολογιστή που θα παίξει η εφαρμογή, πρέπει να είναι εγκατεστημένη η Access?

β) Μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω SQL Express? Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορώ να τον κάνω import/export σαν ένα απλό αρχείο.

γ) Επί του μηχανισμού import/export, έχω έναν φάκελο κάτω από τον οποίο σώζω όλα τα αρχεία + την βάση. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω ένα copy όλα και με κάποιο τρόπο να τα ζιπάρω, και μετα κατά το Import να ανοίγω το αρχείο και να ξεζιπάρω. Εννοείται ότι η εφαρμογή θα παίζει πάντα στο ίδιο path σε όλα τα pc.

Σκέφτομαι σωστά? Η αυτά που λέω περιέχουν πατάτες?

Please advice,thanks!!

•  07-11-2007, 19:08 37035 σε απάντηση της 36987

Απ: Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Λοιπον έχουμε και λέμε:

α) Όχι δεν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένη την access.

β) Δεν ξέρω.. δεν τον έχω κοιτάξει τον SQL Express...

γ) Μια χαρά μου ακούγεται. Απλώς όταν λες όλα τα αρχεία, φαντάζομαι οτι δεν θα σώζεις και τα exe π.χ.

Αυτό αφορά την εγκατάσταση του προγράμματος, καλό θα ήταν να μη τα μπερδεψεις όλα μαζί.

The Bible was written by the same people
    who said the Earth was flat.
  •  08-11-2007, 01:00 37050 σε απάντηση της 37035

Απ: Ερώτηση για Εφαρμογή VB.NET 2005

Μια καλή εναλλακτική σε σχέση με την Access είναι ο SQL Server Compact. Αυτή τη στιγμή είναι στην έκδοση 3.1 και προσεχώς στην 3.5 (έχει βγει η CTP). Πρόκειται για in-proccess file based data base. Περισσότερα εδώ: http://www.microsoft.com/sql/editions/compact/default.mspx

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems