Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Καταχώρηση εικόνας σε βάση μέσω εφαρμογής

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 19-11-2007, 08:41. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-11-2007, 23:05 37505

Καταχώρηση εικόνας σε βάση μέσω εφαρμογής

Παιδιά Καλησπέρα!

Βασικά αναφέρομαι σε Windows application VB.NET και Sql Server 2005

Έχω έναν πίνακα Products στον οποίο θέλω να τοποθετήσω ένα πεδίο το οποίο θα κρατά μια εικόνα(jpg) του προιόντος.

1)Το data type που θα χρησιμοποιήσω να είναι image? Έχω την εντύπωση ότι το data type τύπου image έχει καταργηθεί.

2)Ειναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω άλλη μορφή αρχείου εικόνας αντί για jpg?

3 KAI ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ)

Πως μέσω της εφαρμογής μου ένα αρχειο εικόνας που το έχω ανοίξει σε ένα picturebox θα καταχωρείται στη βάση μου?

Έχετε κάποιο παράδειγμα κώδικά που το κάνει αυτό?

Ευχαριστώ πολυ παιδιά!

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  19-11-2007, 08:41 37511 σε απάντηση της 37505

Απ: Καταχώρηση εικόνας σε βάση μέσω εφαρμογής

1) Εφόσον δουλεύεις SQL Server 2005, VarBinary(Max) πεδίο

2) Αυτό εξαρτάται από το τι είνα τα περιεχόμενα. Το πεδίο δέχεται οποιοδήποτε format, όμως αν μιλάμε για images που αποτυπώνουν διαγράμματα, αυτά στη συμπίεση θα γίνουν μαντάρα. Αν είναι φωτό του προϊόντος, τότε το jpg θα σου δώσει οικονομία σε χώρο. Καλύτερα να διαβάσεις λίγα πράγματα περί συμπίεσης εικόνας και μετά να αποφασίσεις.

3) Αυτό εξαρτάται από την τεχνική που ακολουθείς για να γράψεις/διαβάσεις τη βάση. Πάντως μπορείς πολύ εύκολα να πάρεις μια ιδέα κάνοντας ένα απλό databinding, η διαδικασία δεν διαφέρει από το να κάνεις update ένα πεδίο varchar που περνάς αντίστοιχα την τιμή σε TextBox.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems