Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες..

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nettraptor1. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 27-11-2007, 01:21. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-11-2007, 11:58 37713

Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες..

Πρόσφατα σήκωσα ενα site στο Webhst4ife.. το πρόβλημα μου είναι ότι κάποιους ελληνικούς χαρακτήρες τους βγάζει κινέζικα..

Τέλος εχω δηλωμένο σωστά

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset= iso-8859-7" />

Λέτε να φταίει κάτι με τα regional settings του εκει server? δεν μπορώ να καταλάβω

ΤΟ ιδιο site σε ελληνικό host επαιζε τέλεια

•  26-11-2007, 12:30 37717 σε απάντηση της 37713

Απ: Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες..

δοκίμασα και <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">
        <meta http-equiv="Content-Language" content="el">
    τίποτα
  •  26-11-2007, 12:54 37718 σε απάντηση της 37717

Αν κάνεις μία αναζήτηση στο forum θα δεις ότι η ερώτηση έχει απαντήθεί πολλές φορές.  Εν συντομία, το meta tag επηρεάζει πως θα δείξει ο browser το κείμενο, δεν μετατρέπει το κείμενο στο κατάλληλο codepage. Αν το κείμενο δεν είναι unicode ή είναι σε λάθος codepage, το κείμενο θα φανεί κινέζικο. Πάω στοίχημα ότι έχεις σώσει τα αρχεία σου σε κάποιιο ASCII codepage. Ξανασώσε τα σε UTF-8 και βάλε το meta να δείχνει UTF-8. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να κάνεις ένα search.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-11-2007, 13:43 37720 σε απάντηση της 37718

Ναι διάβασα ένα σχετικό που άλλαξα στα regional settings στο advance σε english & κατάφερα να φέρω την εικόνα στο pc Μου.. Τα αρχεία ειναι ASPX... τι ενοείες ότι μπορεί να τα έσωσα σε ASCII codepage.. πώς θα γίνει αυτο.. εχω aspx και τις ανάλλογες vb σελίδες που κάθοντε στις aspx

•  26-11-2007, 14:07 37721 σε απάντηση της 37720

Λοιπον χρησιμοποιώ το VS2005 Και κατα το save μίας aspx σελίδας σου δίνει την δυνατότητα να την κάνεις save me Encoding.. ok.. εκει διάλεξα unicode(utf-8 with signature) - codepage 65001)

δεν διορθωθηκε κάτι, όμως όταν άρχισα να  ξανα πληκτρολογώ κάποια ελληνικά στην σελίδα αρχισε να φτιάχνει.

•  26-11-2007, 14:45 37722 σε απάντηση της 37721

Δεν καταλαβαίνω γιατι..  ΑΛΛΑ η λύση τελικά ήταν η εξής...

Εχω Regional settings Ελληνικα Τοπικά ..

Ο ξένος server ενοειτε αγγλικα...

Για να λύσω το πρόβλημα μου τα κινέζικα ανοιξα το web project μέτα για παράδειγμα στην Default.aspx την έκανα πάλι save as , Στο Drop down toy koympioy save , επέλεξα save with encoding.. στο encoding είναι προεπιλεγμένο GREEK ISO όπως πολύ σωστά μάντεψε ο προλαλήσας,το άλλξα σε unicode(utf-8 with signature) - codepage 65001)... & OK...μετα όμως για να εμφανίζετε σωστά στον production server επρεπε για άγνωστο λόγο να το ξανακάνω save όχι save as , απλά save

•  26-11-2007, 15:52 37724 σε απάντηση της 37722

Βέβεα τώρα προέκυψε άλο πρόβλημα.. όταν απο server side αλλάζω ένα label πχ.  έρχετε στον client chinese.. Τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση?

•  27-11-2007, 01:21 37744 σε απάντηση της 37724

Δοκίμασε αφού τα σώσεις όλα σε UTF-8, να βάλεις μέσα στο web.config σου:

<system.web>
      <globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8" culture="el-GR" uiCulture="el-GR"/>

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems