Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

C#.net σύνδεση και επεξεργασία βάσης δεδομένων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò M1ke. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 15-12-2007, 23:41. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-12-2007, 19:30 38378

C#.net σύνδεση και επεξεργασία βάσης δεδομένων

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή που να συνδέεται με μία βάση δεδομένων σε άλλο υπολογιστή και να μπορεί να την επεξεργάζεται.
    Σκέφτομαι να φτιάξω textboxes των οποίων τις τιμές να εισάγω στην βάση μου. Προτιμώ να μην χρησιμοποιήσω το bindingnavigator για να ελέγχω
    τα πεδία πριν τα εισάγω, καθώς προσπαθώ να φτιάξω μια φόρμα εισαγωγής ενός πελάτη στην βάση.

Καμία ιδέα? Μπορεί κάποιος να μου πει την ορολογία ώστε να ξέρω τι να ψάχνω?  Μπορείτε να μου προτείνετε καποιο βιβλίο?

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  15-12-2007, 20:12 38379 σε απάντηση της 38378

Απ: C#.net σύνδεση και επεξεργασία βάσης δεδομένων

Θα χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία ADO .NET. Αν θα χρησιμοποιήσεις SQL Server σαν βάση δεδομένων, θα παίξεις με το namespace System.Data.SqlClient. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να δεις και μερικά πραματάκια για data binding Smile
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  15-12-2007, 23:41 38381 σε απάντηση της 38378

Απ: C#.net σύνδεση και επεξεργασία βάσης δεδομένων

Πάντως και με data-binding γίνεται μια χαρά το validation πριν την εισαγωγή.

Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή σειρά από "How Do I" videos που θα σε βοηθήσουν πολύ. Είναι σε VB.NET αλλά με τη βοήθεια ενός μετατροπέα μπορείς εύκολα να τα γυρίσεις σε C#. Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά τα demos δείχνουν πως μπορείς να κάνεις διάφορα πραγματάκια με χρήση designers και wizards. Δες την ενότητα Forms over Data.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems