Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ελληνικά Fonts (Mac)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò evripidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος evripidis στις 04-01-2008, 19:56. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-01-2008, 16:35 38754

Ελληνικά Fonts (Mac)

Καλησπέρα σας. Όπως βλέπετε είμαι νέο μέλος και έχω μια πολύ σοβαρή (τουλάχιστον για μένα) ερώτηση.

Έχω μεταφέρει τα projects μου από το παλιό μου πλέον pc στον Imac. Έχω περασμένα (μέσω boot camp) WINXP + sp2.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βλέπω στα project μου ότι ελληνικό έχω γράψει.

Είτε σε σχόλιο...

Είτε στα μενού...

και οπουδήποτε αλλού.

Έχω δοκιμάσει με πάρα πολλές γραμματοσειρές αλλά τίποτα.

Όποιος έχει κάποια - οποιαδήποτε - ιδέα ας την πει παρακαλώ. Το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό + επείγον για μένα.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και να με συγχωρέσουν οι διαχειριστές για τυχόν λάθη.

Καλή χρονιά Smile
  •  02-01-2008, 16:41 38755 σε απάντηση της 38754

Απ: Ελληνικά Fonts (Mac)

Το πρόβλημα σου φαντάζομαι πως οφείλεται στο Locale του λειτουργικού που έδωσες κατά την εγκατάσταση και όχι στις γραμματοσειρές που χρησιμοποιείς.

Δοκίμασε από το Control Panel να αλλάξεις το Locale του λειτουργικού μέσω Regional Settings και μάλλον θα λυθεί το πρόβλημα σου.

MSc Konstantinos Pantos
    MCP Software Engineer
    http://blog.pantos.name
    http://kostas.pantos.name
  •  02-01-2008, 16:54 38756 σε απάντηση της 38755

Αυτό θα δουλέψει αν το "δεν βλέπω ό,τι ελληνικό έχω γράψει" στην πραγματικότητα σημαίνει "βλέπω κινέζικα" ή "βλέπω ερωτηματικά" ή "βλέπω κουτάκια". Λόγω κάποιων "ιδιαιτεροτήτων" της VB 6 (για VB6 δεν μιλάμε?) μπορεί να φταίνε και τα διαφορετικά regional settings και η γραμματοσειρά. Η VB6 χρησιμοποιεί Unicode strings ΑΛΛΑ:

1. Τα αρχεία της σώζονται σε ASCII μορφή οπότε όλα τα hard-coded strings (είτε είναι σε κώδικα, είτε σε resources) θα αποθηκευθούν στο σκληρό χρησιμοποιώντας το codepage του System Locale. Αν αυτό διαφέρει από μηχάνημα σε μηχάνημα, τα hard-coded strings θα εμφανιστούν κινέζικα ή κουτάκια.
    2. Η VB 6 παρουσιάζει τα strings μόνο στο locale του χρήστη (ή του συστήματος? πάντα τα μπερδεύω αυτά) - ακόμα και αν η γραμματοσειρά είναι Unicode. Γι αυτό το λόγο μπορεί π.χ. να μην μπορείς να παρουσιάσεις ένα unicode string που διάβασες από ένα nvarchar πεδίο του SQL Server.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-01-2008, 04:59 38769 σε απάντηση της 38756

Μην αγχωθείτε πολύ πολύ! Big Smile 

Είναι ένα απλό σύμπτωμα που έχει απλή λύση: Μέσα από τα options της VB6, στο font του editor, να αλλάξεις το default locale από Western, σε Greek και όλα θα είναι μια χαρά.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  04-01-2008, 19:56 38806 σε απάντηση της 38769

Λύθηκε το πρόβλημα παιδιά. Σας ευχαριστώ πολυ Smile

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems