Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Read-only άνοιγμα MS Access Project

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thodoros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thodoros στις 04-01-2008, 10:49. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-12-2007, 19:18 38522

Read-only άνοιγμα MS Access Project

Έχω δημιουργήσει ένα MS Access Project, το οποίο αποθηκεύει δεδομένα σε ένα πίνακα SQL server 2000. Η εφαρμογή στήθηκε σε MS Access 2003 και αποθηκεύθηκε σε format MS Access  2000. Όταν ανοίγουν την εφαρμογή οι χρήστες εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι θα ανοίξει σε read only. Στη συνέχεια οι χρήστες που έχουν Access 2003 δουλεύουν κανονικά, ενώ εκείνοι που έχουν Access 2000 δεν μπορούν να συνεχίσουν γιατί ένα error λέει ότι δεν βρίσκει το macro που πρέπει να τρέξει. Ψάχνοντας στο support της Micrsoft βρήκα πως κανονικά πρέπει το front end τμήμα να εγκατασταθεί σε κάθε υπολογιστή που θα τρέξει την εφαρμογή (και όχι όλοι οι χρήστες να ανοίξουν το ίδιο αρχείο που είναι αποθηκευμένο σε κοινόχρηστο φάκελο, όπως στην περίπτωσή μου). Για αυτό το λόγο άλλαξα τα macro και έγραψα τον αντίστοιχο κώδικα. Τώρα η εφαρμογή λειτουργεί, όμως το μήνυμα ότι θα ανοίξει σε read-only παραμένει. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1) Υπάρχει τρόπος να "εξαφανίσω" το μήνυμα, ή ακόμη καλύτερα να αντιμετωπίσω την αιτία του (χωρίς όμως να εγκαταστήσω σε κάθε υπολογιστή το front end);

2) Το σφάλμα με τα macro στην Access 2000 γιατί εμφανιζόταν (ενώ δεν εμφανιζόταν στην 2003);

3) Ακόμη και αν αφήσω να εμφανίζεται το μήνυμα για read only, πιστεύετε ότι θα έχω κάποιο άλλο πρόβλημα; Από όσο κατάλαβα, αφορά μόνο το σχεδιασμό της βάσης δεδομένων και όχι την καταχώρηση στοιχείων.

Ευχαριστώ

Live fast, die young
  •  23-12-2007, 16:38 38606 σε απάντηση της 38522

Απ: Read-only άνοιγμα MS Access Project

Καμμια ιδέα ρε παιδιά;;;
    Live fast, die young
  •  23-12-2007, 23:09 38609 σε απάντηση της 38522

"This behavior is by design. An Access project is strictly a client and has no multiuser capability. " Κοίτα εδώ:

http://support.microsoft.com/kb/322762

http://support.microsoft.com/kb/824266

Αν χρησιμοποιείς το network share για να απλουστεύσεις τις administration ανάγκες τότε μπορείς να κάνεις το εξής: Φτιάχνεις ένα msi και το κάνεις distribute με ένα policy μέσω Active Directory. Τώρα που το σκέφτομαι, ενδεχομένως να μπορείς να κάνεις κι ένα setup project με το Visual Studio και να κάνεις deployment μέσω ClickOnce.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  24-12-2007, 16:52 38616 σε απάντηση της 38609

Ισως σου φανεί γελείο αλλα το μηνυμα (read-only) μυρίζει απο μακρια για ασφαλεια.

1)Δες μια ματια τα δικαιωματα στο front ent.

2)Επειτα στην βάση για τον χρηστη που  ανοιγει το connection.

•  26-12-2007, 13:06 38630 σε απάντηση της 38616

Το έψαξα, δεν έχει να κάνει με αυτά. Τα πράγματα είναι όπως τα λέει στα άρθρα του microsoft support. Αυτό που ψάχνω είναί αν υπάρχει κάποιος πονηρός τρόπος να το παρακάμψω.

Να εγκαταστήσω στο εταιρικό περιβάλλον ένα front end σε κάθε pc είναι αδύνατο. Αυτό που τελικά θα κάνω είναι να αφήσω να εμφανίζεται το μήνυμα και να πατάνε οκ.

Κάτι άλλο.Μόλις ανοίγει η εφαρμογή, τρέχει ένα ερώτημα που τσεκάρει αν θα είναι ενεργά τα κουμπιά της start up οθόνης (αναλόγως αν ο χρήστης έχει ξανα κάνει καταχώρηση ή όχι ). Κάποιες φορές, όταν ανοίγει ο χρήστης την εφαρμογή ο έλεγχος δεν γίνεται, ενώ και τα κουμπιά δεν λειτουργούν καθόλου (ώστε πατώντας τα να ανοίγει η επόμενη οθόνη), κάτι σαν να μην έχει γίνει σύνδεση... Για την ώρα τρέχω την εφαρμογή με server το MSDE στο PC μου, για δοκιμή. Λέτε να φταίει αυτό; Δεν μπορώ να βρώ άλλη λύση, κάποιο ζήτημα με το conneciton πρέπει να είναι. Διαφορετικά δεν θα δούλευε μόνο κάποιες φορές και άλλες όχι. Θέλω να ελπίζω ότι όταν το "ανεβάσω" στον κανονικό SQL Server δεν θα έχω πρόβλημα. Καμμιά ιδέα;;

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Live fast, die young
  •  31-12-2007, 20:42 38725 σε απάντηση της 38630

Καμμιά ιδέα κάποιος;;

Καλή χρονιά!!

Live fast, die young
  •  02-01-2008, 09:52 38734 σε απάντηση της 38725

Καλή χρονιά. Καταρχήν να δηλώσω ότι διαφωνώ τελείως με αυτό που πας να κάνεις. Να μην έχεις frond end και όλοι να μπαίνουν σε ένα αρχείο access στο δίκτυο. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις θα σε κάνουν να μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή. Καταρχήν θα έχεις συνέχεια κλειδώματα και  η εφαρμογή θα είναι τρομερά αργή.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην φτιάξεις frond end εφαρμογή αφού έτσι και αλλιώς ο client πρέπει να έχει εγκατεστημένη την access για να παίξει. Το πολύ πολύ βάζεις το αρχείο της access κάπου στο δίκτυο και ένα Batch στο start up κάθε client ώστε να γίνεται copy η εφαρμογή κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής.

Manos
  •  02-01-2008, 19:39 38763 σε απάντηση της 38734

Οι χρήστες θα κάνουν μόνο μία φορά καταχώρηση στην εφαρμογή, άρα δεν είναι απαραίτητο να αντιγράφεται κάθε φορά στο startup.

Αρκεί να τρέξει μόνο μία φορά ένα batch, το οποίο θα αντιγράψει το front end, απο τη θέση του στο δίκτυο, στον τοπικό δίσκο. Πιστεύεις ότι η xcopy είναι αρκετή, ή χρειάζεται κάτι άλλο;

Ευχαριστώ

Live fast, die young
  •  02-01-2008, 20:27 38764 σε απάντηση της 38763

χμ μια δοκιμή θα σε πείσει. Πάρε το αρχείο, ρίξε το σε ένα αλλό υπολογιστή που έχει access και τρέξε το.
    Πάντως να σου πως πως για κάτι τέτοιο μια απλή web εφαρμογή είναι ιδανική. Μην κολλάς στην access επειδή σου έλυσε γρήγορα κάποια προβλήματα. Καλό είναι να επεκταθείς και σε κάτι άλλο.

Manos
  •  02-01-2008, 23:20 38765 σε απάντηση της 38764

Τώρα είναι αργά για να αλλάξω την εφαρμογή, άλλωστε ήταν απαίτηση των αρμοδίων να το φτιάξω ως adp.

αν τρέξω το εξής batch:

@echo off
    copy c:\test1\Report.adp "c:\Documents and Settings\%username%\Desktop",

αύριο στα pc της εταιρίας, πιστεύετε ότι θα λύσω το πρόβλημά μου; Μέχρι στιγμής (για να δοκιμάσω την εφαρμογή) έχω το front end σε κοινόχρηστο φάκελο, έχοντας φτιάξει το connection, και οι διάφοροι χρήστες μπορούν να το τρέχουν χωρίς πρόβλημα.

Θα ξαναρωτήσω όμως, πιστεύετε ότι θα έχω σοβαρό πρόβλημα αν αφήσω ένα αρχείο για να "ανοίγουν" όλοι οι χρήστες; Αυτό που με φοβίζει είναι ζητήματα δικαιωμάτων και security settings που ενδεχομένως θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα στο batch (βέβαια, μία δοκιμή θα το δείξει).

Ευχαριστώ.

Live fast, die young
  •  04-01-2008, 10:49 38791 σε απάντηση της 38765

Μάλλον το βρήκα!

Έφτιαξα ένα batch το οποίο βρίσκεται στο δίκτυο, το τρέχει ο χρήστης και κάνει τα εξής:

δημιουργεί ένα φάκελο με το username του χρήστη και κάνει copy εκεί το front end της εφαρμογής (το οποιο βρίσκεται σε κάποια άλλη θέση στο δίκτυο), το οποίο και ανοίγει στη συνέχεια. Έτσι ο κάθε χρήστης θα ανοίγει το δικό του adp.

Στο Exit της εφαρμογής πρόσθεσα μία εντολή η οποίο τρέχει ένα δεύτερο batch, το οποίο διαγράφει το adp που δημιουργήθηκε προηγουμένως, ώστε να μην περιορίζω το χώρο του δίσκου (μιλάμε για αρκετούς χρήστες).

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση. (το να στείλω ένα batch με e-mail στους χρήστες, να το τρέξουν και να κάνει copy στο desktop τους το adp δεν παίζει, γιατί όταν λαμβάνουν το mail οι ρυθμίσεις ασφαλείας δεν επιτρέπουν να τρέξει το batch)

Πως σας φαίνεται; Βλέπετε κανένα πιθανό πρόβλημα;

Live fast, die young
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems