Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Click Once

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gmlogic. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 11-01-2008, 23:30. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-05-2006, 17:27 13365

Geeked [8-|] Click Once

Λοιπόν φτιάχνουμε μία εφαρμογή.

Εφαρμώζουμε το Click Once

Πού μας βάζει το ΕΧΕ οεο ????

Βασικά κάτι βρήκα μέσα στο C:\Documents and Settings\gmlogic\Local Settings\Apps\2.0\KYMM0AT6.G72\T514EZ4P.P3Q\gmof..tion_db0f5c1d29296cf5_0001.0000_40744c37feb19853

Λοιπόν πως θα μπορούσα να πω εγώ πού θα εγκατασταθεί το ΕΧΕ

Ακόμη μαζί με το ΕΧΕ  θέλω να γίνει deploy και  ένα file πχ ini file και θέλω μέσα από τον κώδικα να δίνω το path και να διαβάζω το ini

Ευχαριστώ

Γιώργος Μ.

George Matzouranis
  •  27-05-2006, 17:30 13400 σε απάντηση της 13365

Απ: Click Once

Εν συντομία: Δεν μπορείς να ορίσεις που θα πάνε οι εφαρμογές ClickOnce και δεν πρέπει.

Το ClickOnce βάζει τα αρχεία που κατεβάζει σε συγκεκριμένο folder μέσα στο Protected Storage για διάφορους πολύ σημαντικούς λόγους:
    Πρώτον, οι εφαρμογές ClickOnce εγκαθίστανται από ένα χρήστη χωρίς δικαιώματα admin και προορίζονται γι αυτόν.
    Δεύτερον, οι εφαρμογές αυτές δεν πρέπει να επηρεάσουν άλλες εφαρμογές. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων, ότι όλα τα αρχεία που χρησιμοποιεί η εφαρμογή πρέπει να βρίσκονται σε ένα directory το οποίο δεν χρησιμοποιείται από άλλους χρήστες ή εφαρμογές.
    Τρίτον, οποιαδήποτε εφαρμογή προέρχεται από άλλο υπολογιστή ή το Internet, θεωρείται ύποπτη και εκτελείται με αυστηρούς περιορισμούς. Στους περιορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται και τα folders στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση η εφαρμογή.

Όσον αφορά το ini αρχείο, οποιοδήποτε αρχείο προσθέσεις στην εφαρμογή σου σαν content περιλαμβάνεται στη εγκατάσταση. Αυτό θα το δεις αν προσθέσεις ένα text αρχείο και μετά πας στο Project Properties > Publish και πατήσεις το κουμπί Application Files. Θα δεις εκεί το Exe της εφαρμογής σου και το text αρχείο.

Πρέπει να έχεις υπόψη ότι το ClickOnce δεν φτιάχτηκε για να αντικαταστήσει το MSI. Ο κύριος στόχος του είναι να διευκολύνει την εγκατάσταση και ανανέωση εταιρικών desktop εφαρμογών, με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στα μηχανήματα. Είναι τέλειο για το deployment ενός ERP ή CRM client. Αυτό μπορεί να το κάνει άνετα χωρίς καμμία πρόσβαση έξω από το folder της εφαρμογής. Δεν φτιάχτηκε για την εύκολη εγκατάσταση γενικού τύπου εφαρμογών σε οποιοδήποτε μηχάνημα. Για το σκοπό αυτό υπάρχει το MSI.

Ρίξε μια ματιά στη σύντομη περιγραφή του ClickOnce . Όπως αναφέρεται εκεί:
    "ClickOnce” applications are fundamentally low impact. Applications are completely self-contained & install per-user, meaning no-admin rights are required. You don’t have to worry about a “ClickOnce” application breaking other applications. However, if your application does need to do something risky at install time, ex. installing drivers, MSI is still your best choice."
    Θα βρεις κι ένα καλό tutorial στο "ClickOnce: Deploy and Update Your Smart Client Projects Using a Central Server "

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-05-2006, 18:21 13402 σε απάντηση της 13365

Ευχαριστώ Παναγιώτη

Θα τα λάβω υπόψη
    George Matzouranis
  •  19-07-2006, 09:31 14928 σε απάντηση της 13365

Ουσιαστικά πρέπει να θεωρούμε το folder που κατεβαίνει η εφαρμογή κάτι σαν το Temporary Internet Files.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  15-11-2006, 12:31 20386 σε απάντηση της 13365

Παναγιώτη σύμφωνα με τι συμβουλές σου χρησιμοποιώ κατα κόρον το ClickOnce

στη εταιρική εφαρμογή που εχω φτιάξη για τη παραγωγή κα με έχει βολέψη πολύ.

Θέλω να μάθω τα εξής.

Πως θα μπορούσα πχ στο About να ξέρω το Publish Version του EXE

και πώς θα μπορούσα να γυρίσω σε προηγούμενη Version πχ που δούλευε καλά

Ευχαριστώ

George Matzouranis
  •  11-01-2008, 12:39 39068 σε απάντηση της 14928

Δημήτρη έμαθα ότι εισαι αυθεντία στο ClickOnce.Smile
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως θα γυρίσω Version πίσω μία οι περισότερες αν κάτι δεν πάει καλά;
    Ευχαριστώ

George Matzouranis
  •  11-01-2008, 12:54 39069 σε απάντηση της 39068

gmlogic:
    Δημήτρη έμαθα ότι εισαι αυθεντία στο ClickOnce.Smile
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως θα γυρίσω Version πίσω μία οι περισότερες αν κάτι δεν πάει καλά;
    Ευχαριστώ

Υπερβολές! Embarrassed

Προφανώς εννοείς το publish version που φαίνεται και στην σελίδα publish.htm που δημιουργείται αυτόματα. Σωστά;

Αν εννοείς αυτό, η πληροφορία αυτή αποθηκεύεται στο αρχείο projectname.csproj.user (ή projectname.vbproj.user για την vb). Είναι το property με όνομα ApplicationRevision. Γενικά όμως δεν πρέπει να σε απασχολεί η αύξηση αυτού του αριθμού. Δεν είναι άλλωστε απαραίτητο αν η τελευταία έκδοσή σου είναι η 5 η επόμενη να είναι η 6. Μπορεί να είναι και η 7 ή η 8.

Σημείωση: Το πρόβλημα με αυτό το property είναι ότι βρίσκεται στο .user αρχείο το οποίο γενικά δεν μπαίνει στο source control (team foundation, source safe, svn κλπ.) ή καλύτερα δεν προτείνεται να μπαίνει εκεί. Οπότε αν δουλεύεις σε ομάδα, τότε πρέπει να προσέχεις τι τιμή έχει πριν κάνεις publish. Είναι πολύ σημαντικό η έκδοση αυτή να είναι μεγαλύτερη από την τελευταία έκδοση που έχεις βγάλει στην παραγωγή! Διαφορετικά δεν θα γίνει σωστά το update των clients. 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-01-2008, 14:00 39078 σε απάντηση της 39069

Δημήτρη δεν κατάλαβες.
    Πχ έχω φτάση στην Version 8
    Κάτι δεν πάει καλά και θέλω να γυρίσω στη Version 7 η ακόμα στη 6 κλπ.
    Δηλ να δουλέψουν με τη προηγούμενη Version που δούλευε σωστά.
    Ευχαριστώ

George Matzouranis
  •  11-01-2008, 15:24 39080 σε απάντηση της 39078

αααα... πες έτσι! έγραψα κι εγώ ολόκληρη έκθεση ιδεών!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει straightforward solution. Αν δεν θέλεις να κάνεις revert τον κώδικά σου στην έκδοση που είναι εντάξει και να κάνεις πάλι publish αναγκάζοντας του χρήστες να γίνουν updated στην ... προηγούμενη έκδοση... τότε πρέπει να παίξεις λίγο με τα αρχεία που δημιουργούνται στο publish.

Κάνεις deployment μέσω web να φανταστώ;

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  11-01-2008, 16:10 39086 σε απάντηση της 39080

Αυτή είναι η επόμενη προσδοκία μου για WEB και θα χρειαστώ λίγο την βοηθειά σου.Embarrassed
    Τώρα η εφαρμογή τρέχει σε ένα τοπικό δίκτυο και ομολογώ ότι το click Once με έχει σώση.
    Αλλά θέλω να γυρίζω σε επόμενες εκδόσεις αν κάτι δεν πάει καλά μέχρι να διορθόσω το λάθος.

George Matzouranis
  •  11-01-2008, 18:30 39091 σε απάντηση της 39086

Αν σε κάθε stable έκδοση που ανεβάζεις έχεις κάνει release branch ή label στο source control σου μπορείς πάντα να παίρνεις ένα branch από την προγούμενη έκδοση, να ανεβάζεις τη version και να την κάνεις deploy προσωρινά. Απλά μετά τα bug fixes η επόμενη έκδοση δε θα είναι πια π.χ. η 8 αλλά η 10.
    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  11-01-2008, 21:57 39095 σε απάντηση της 39091

Συγνώμη αγαπητή Νατάσα αλλά δεν κατάλαβα.Huh?

George Matzouranis
  •  11-01-2008, 22:15 39096 σε απάντηση της 39095

Η Νατάσα σου λέει αυτό που σου λέω κι εγώ παραπάνω. Θεωρειτικά χρησιμοποιείς κάποιο σύστημα source control (π.χ. subversion, source safe, tfs, cvs). Αν όχι, τότε παράτα όλα και εγκατέστησε ένα! Οπωσδήποτε!

Σε κάθε τέτοιο σύστημα μπορείς να βάλεις ένα flag σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξης έτσι ώστε να μπορείς να επαναφέρεις τον κώδικά σου στο συγκεκριμένο σημείο. Η λειτουργία αυτή στο svn (subversion) λέγεται branch ή tag, στο source safe λέγεται label κλπ.

Επιστρέφοντας τον κώδικά σου λοιπόν στο σημείο που ξέρεις ότι ήταν η προηγούμενη σωστή έκδοση του προγράμματός σου μπορείς να ξανακάνεις build, μετά publish και να βάλεις τους χρήστες σου να αναβαθμίσουν χρησιμοποιώντας αυτό το publish. Ουσιαστικά δεν θα αναβαθμίζουν, μια που θα τους επιστρέφεις σε προηγούμενο κώδικα. Τυπικά όμως, επειδή λόγω του publish ο αριθμός της έκδοσης θα αυξηθεί θα έχεις καταφέρει να ενημέρωσεις αυτόματα τους χρήστες σου.

Αν δεν θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά θα πρέπει να αρχίσεις να παίζεις με τα αρχεία του φακέλου που κάνεις deploy τα πακέτα clickonce. Ουσιαστικά θα πρέπει να κάνεις ένα εικονικό publish ώστε να παράγεις μια νέα έκδοση με αυξημένο revision, να κρατήσεις τα αρχεία με επέκταση .application και να αντικαταστήσεις όλα τα αρχεία με επέκταση .deploy με τα αντίστοιχα παλιά αρχεία της παλίας έκδοσης που δουλεύει σωστά. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ότι θα δουλέψει. 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  11-01-2008, 23:06 39097 σε απάντηση της 39096

Μάλιστα.
    Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω.
    Παλιά χρησιμοποιούσα το sourcesafe στην vb6.
    Όμως δεν υπάρχη στο VStudio Professional Sourcesafe.
    Κάνω λοιπόν deploy σε ένα share folder στο δίκτυο και όλοι κάνουν Update.Βγαίνη το μύνημα υπάρχη νέα Version θέλετε να την εγκαταστήσετε και ανάλογα γίνετε update το κάθε pc.Η ερώτηση ήταν αν υπάρχη κάτι στο click once όπως κάνη upgrade να γίνετε και downgrade.
    Αλλιώς θα δοκιμάσω αυτα που μου είπατε.

Τώρα θα ήθελα παρακαλώ λίγη βοήθεια πως μπορώ να κάνω Update μέσω web.
    Δηλ. έχω μία εφαρμογή και θέλω μέσω Internet να γίνετε Update.
    Έχω δικό μου domain σε κάποιο windows provider και χώρο.
    Πώς μπορώ να κάνω deploy την εφαρμογή.

George Matzouranis
  •  11-01-2008, 23:30 39098 σε απάντηση της 39097

gmlogic:
    Μάλιστα.
    Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω.
    Παλιά χρησιμοποιούσα το sourcesafe στην vb6.
    Όμως δεν υπάρχη στο VStudio Professional Sourcesafe.
    Κάνω λοιπόν deploy σε ένα share folder στο δίκτυο και όλοι κάνουν Update.Βγαίνη το μύνημα υπάρχη νέα Version θέλετε να την εγκαταστήσετε και ανάλογα γίνετε update το κάθε pc.Η ερώτηση ήταν αν υπάρχη κάτι στο click once όπως κάνη upgrade να γίνετε και downgrade.
    Αλλιώς θα δοκιμάσω αυτα που μου είπατε.

Είναι αδύνατο να δουλέψεις επαγγελματικά χωρίς source control! Προσωπικά και για κώδικα που γράφω για πλάκα χρησιμοποιώ source control στο σπίτι!

Αν έχεις το source safe από παλιά, αυτό συνεργάζεται πολύ καλά με το visual studio. Μόνο ένα free update πρέπει να εγκαταστήσεις στο source safe. Για πιο επαγγελματικά πράγματα προτείνεται το subversion (svn) και φυσικά ο team foundation server.

gmlogic:

Τώρα θα ήθελα παρακαλώ λίγη βοήθεια πως μπορώ να κάνω Update μέσω web.
    Δηλ. έχω μία εφαρμογή και θέλω μέσω Internet να γίνετε Update.
    Έχω δικό μου domain σε κάποιο windows provider και χώρο.
    Πώς μπορώ να κάνω deploy την εφαρμογή.

Εφόσον έχεις καταφέρει αν το κάνεις να δουλέψει τοπικά με IIS το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντιγράψεις όλα τα αρχεία που υπάρχει εκεί στον provider σου. Δεν νομίζω να χρειάζεται καν να υποστηρίζει .net ο provider. Απλά αντιγράφεις τα αρχεία publish.htm και τα υπόλοιπα που δημιουργούνται όταν κάνεις publish και είσαι ok. 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems