Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Communication link failure

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò stefgrifon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος stefgrifon στις 15-01-2008, 16:11. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-01-2008, 23:22 39118

Communication link failure

Καλησπέρα

Εχω και γω ένα πρόβλημα, με το εμπορικό πρόγραμμα ‘Ορίζοντες’ της LogicDis, που παίζει με SQL

Εχω έναν Server small 2003, που εκεί  έχω όλες τις βάσεις , μετά υπάρχει αλος ένας ΣΕΡΒΕΡ 2003 standard οπου πέφτουν ολοι οι χρήστες με terminal  για να δουλεύουν το εμπορικό πρόγραμμα ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.  Δουλεύει η εμπορική εφαρμογή μια χαρα. Όμως αν την αφήσεις χωρίς να την δουλεύεις για 15 λεπτά και μετα πας να κάνεις κατι, τοτε θα σου βγάλει σφάλμα  ‘[1] Communication link failure και θα  σε πετάξει έξω.

Φέρετε λες να έχει σταματήσει την SQL από το αλο μηχάνημα.

Πως μπορώ να το κάνω να είναι, σαν να έχει αυτός την SQL; Ή πως θα το ξεπεράσω αυτό;

----

Το είχα κάνει το ίδιο ακριβός σε win xp pro sp2 και με 2003 standard (σε PC όμως)  με την διάφορα  ότι ηταν ο παλιός σερβερ που ηταν και αυτος 2003 small και έπαιζε χωρείς πρόβλημα

•  13-01-2008, 11:54 39126 σε απάντηση της 39118

Απ: Communication link failure

Φοβάμαι ότι απευθύνεις την ερώτησή σου σε λάθος μέρος. Το dotNETZone.gr ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού. Η ερώτησή σου έχει να κάνει με διαχείριση υπάρχοντος έτοιμου εμπορικού πακέτου. Θα πρέπει να απευθυνθείς (νομίζω) σε ένα site όπως το autoexec.gr.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  13-01-2008, 15:31 39134 σε απάντηση της 39126

Σε ευχαριστώ.  θα ρωτήσω εκεί που μου πρωτινής.
  •  13-01-2008, 21:57 39143 σε απάντηση της 39118

Ψάχνοντας στο Google είδα ότι παρόμοια μηνύματα επιστρέφει ο ODBC driver του SQL. Θα πρέπει όμως να δώσεις πολύ περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει. Ποιά έκδοση του SQL Server έχεις? Ποιές άλλες πληροφορίες εμφανίζονται στο μήνυμα λάθους? Μήπως υπάρχουν κάποια logi files που δημιουργεί η εφαρμογή και περιέχουν περισσότερες πληροφορίες?

Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποιο bug της εφαρμογής. Σε αυτή την περίπτωση ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι η εταιρεία που το έφτιαξε. Σίγουρα όμως θα ζητήσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που δίνεις εδώ.

Αν το μήνυμα λάθους όντως προέρχεται από τον ODBC driver, ίσως να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις αυξάνοντας το timeout του ODBC connection της εφαρμογής. Κοίτα στο Control Panel > Administrative Tools > Data Sources (ODBC).

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-01-2008, 00:06 39145 σε απάντηση της 39143

O Σερβερ που εχει τις βασης εχει 2003 small με SQL2000  και είναι με τα προεπιλεγμένα, χωρίς να πειράξω κάτι.  ( εστησα την sql 2000, σήκωσα τις βάσης και άνοιξα την πόρτα στο Firewall )

Ο άλλος μετά που έχει τα τερμιναλ και συνδέεται πάνω στον άλλων για να δουλεύει τις βάσης. έχει 2003 standard, είναι καθαρή η εγκατάσταση του λογισμικού, το μόνο που έχω κάνει είναι να ανοίξω στο ODBC τα user dns της κάθε βάσης.

Τωρα αμέσως θα εκτελέσω την ηδέα σου.  θα έχεις σχόλια μου

και πάλη ευχαριστώ.
  •  15-01-2008, 16:11 39211 σε απάντηση της 39143

Σε ευχαριστώ..

το πήγα στα 120 δευτερόλεπτα και παίζει μια χαρά.

το πρόβλημα μου λύθηκε και φταις εσύ, ευχαριστώ ξανά.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems