Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Copy Database Wizard

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò neoklis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 08-02-2008, 09:46. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-02-2008, 13:45 39898

Copy Database Wizard

Θέλω να κάνω copy τις databases μου από SQL Server 2000 σε 2005. Όλα τα steps εκτελούνται με επιτυχία εκτός από το τελευταίο (SQL Server agent) το οποίο μου εμφανίζει το εξής error The job failed. Check the event log on the destination server for details.(Copy Database Wizard).

Στο event log βρήκα το ακόλουθο μήνυμα

Date  6/2/2008 12:00:22 πμ
    Log  SQL Server (Current - 6/2/2008 12:02:00 μμ)

Source  spid18s

This instance of SQL Server has been using a process ID of 1444 since 5/2/2008 9:51:02 πμ
    (local) 5/2/2008 7:51:02 πμ (UTC). This is an informational message only; no user action is required.

Όποια βοήθεια θα είναι πολύτιμη.

Ευχαριστώ

Dionisis
  •  06-02-2008, 22:22 39905 σε απάντηση της 39898

Απ: Copy Database Wizard

Όπως λέει και το μήνυμα, αυτό είναι απλά ένα πληροφοριακό μήνυμα. Δεν είναι αυτό το μήνυμα που θα σου πει ποιό είναι το λάθος. Κοίτα για κάποιο άλλο μήνυμα στο event log αλλά και στο log του SQL Server.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-02-2008, 09:32 39914 σε απάντηση της 39905

Παναγιώτη έχεις δίκιο.. κοίταξα και σsτο event log των Windows και βρήκα το εξής μήνυμα..

Event Name: OnError
    StackTrace:    at Microsoft.SqlServer.Management.Common.ConnectionManager.Connect()
       at Microsoft.SqlServer.Dts.Tasks.TransferObjectsTask.TransferObjectsTask.OpenConnection(Server& server, ServerProperty serverProp)
    InnerException-->Login failed for user 'NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON'.
    StackTrace:    at System.Data.SqlClient.SqlInternalConnection.OnError(SqlException exception, Boolean breakConnection)
       at System.Data.SqlClient.TdsParser.ThrowExceptionAndWarning(TdsParserStateObject stateObj)
       at System.Data.SqlClient.TdsParser.Run(RunBehavior runBehavior, SqlCommand cmdHandler, SqlDataReader dataStream, BulkCopySimpleResultSet bulkCopyHandler, TdsParserStateObject stateObj)
       at System.Data.SqlClient.SqlInternalConnectionTds.CompleteLogin(Boolean enlistOK)
       at System.Data.SqlClient.SqlInternalConnectionTds.OpenLoginEnlist(SqlConnection owningObject, SqlConnectionString connectionOptions, String newPassword, Boolean redirectedUserInstance)
       at System.Data.SqlClient.SqlInternalConnectionTds..ctor(DbConnectionPoolIdentity identity, SqlConnectionString connectionOptions, Object providerInfo, String newPassword, SqlConnection owningObject, Boolean redirectedUserInstance)
       at System.Data.SqlClient.SqlConnectionFactory.CreateConnection(DbConnectionOptions options, Object poolGroupProviderInfo, DbConnectionPool pool, DbConnection owningConnection)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.CreatePooledConnection(DbConnection owningConnection, DbConnectionPool pool, DbConnectionOptions options)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.CreateObject(DbConnection owningObject)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.UserCreateRequest(DbConnection owningObject)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.GetConnection(DbConnection owningObject)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.GetConnection(DbConnection owningConnection)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionClosed.OpenConnection(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory)
       at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open()
       at Microsoft.SqlServer.Management.Common.ConnectionManager.InternalConnect(WindowsIdentity impersonatedIdentity)
       at Microsoft.SqlServer.Management.Common.ConnectionManager.Connect()
     Operator: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
     Source Name: TUB_APPL_HLCTUB001_Transfer Objects Task
     Source ID: {A2D0D44F-B49B-49ED-976E-61C805100C49}
     Execution ID: {9988670A-3047-4BF1-9C35-83C1EF2B0E54}
     Start Time: 7/2/2008 8:09:05 πμ
     End Time: 7/2/2008 8:09:05 πμ
     Data Code: 0

For more information, see Help and Support Center at

Το πρόβλημα υποθέτω ότι πρέπει να είναι στο Inner Exception. Ψάχνοντας εκ νέου στο ΝΕΤ βρήκα το εξής:

http://support.microsoft.com/kb/925001/

Να υποθέσω ότι κατεβάζοντας το SP2 για τον SQL θα διορθώσει το πρόβλημα..; Θα με ενδιέφερε πάντως αν γνωρίζεις να μάθω με ποιόν άλλον τρόπο (αν υπάρχει) εκτός του HOTFIX και WORKAROUND θα μπορούσα να διορθώσω το πρόβλημα.

Ευχαριστώ

Dionisis
  •  07-02-2008, 10:38 39918 σε απάντηση της 39914

Έκανα εγκατάσταση το SP2 αλλά το μήνυμα λάθους παραμένει αμετάβλητο..
    Dionisis
  •  07-02-2008, 11:40 39920 σε απάντηση της 39914

Το hotfix σε αφορά μόνο αν χρησιμοποιείς Kerberos. Αν έχεις ενεργοποιήσει το Kerberos για τη σύνδεση στη δεύτερη βάση, απλά απενεργοποίησε το. Αλλιώς, δοκίμασε να συνδεθείς με SQL accont αντί για Integrated Security. Όσο για το Service Pack, καιρός είναι να το βάλεις ανεξάρτητα από το αν λύνει το πρόβλημα ή όχι (το λύνει, δες τη λίστα με τα fixes στο http://support.microsoft.com/kb/921896/).

Τέλος, μπορείς να πειράξεις το ίδιο το script που εκτελεί ο wizard. Ο Copy Database Wizard στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα SSIS package το οποίο περιέχει ένα Transfer Database Objects task. Μπορείς να σώσεις το SSIS package που δημιουργεί ο wizard και να τροποποιήσεις τα connections που χρησιμοποιεί.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-02-2008, 13:50 39930 σε απάντηση της 39920

Kerberos δεν χρησιμοποιώ, δοκίμασα και με SQL Account με sa  και μου βγάζει «The user is not associated with a trusted SQL Server connection. (Microsoft SQL Server, Error :18452).

Δοκίμασα επίσης να χρησιμοποιήσω τον wizard από τον SQL 2000 και να κάνω copy στον SQL 2005 και μου εμφάνισε το εξής μήνυμα.  «Cannot connect to the server HLCTUB001. Please check the server name and try again».

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.. Να δω αν μπορώ να κάνω κάτι με το SSIS package.

Dionisis
  •  07-02-2008, 22:19 39958 σε απάντηση της 39930

Οι δύο servers είναι instances πάνω στο ίδιο μηχάνημα; Ή μιλάμε για δύο διαφορετικά μηχανήματα; Θα πρέπει να περιγράψεις περισσότερο την υποδομή σου.

Υποπτεύομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με το security setup. Ειδικά αν πρόκειται για δύο servers, απ' ό,τι φαίνεται από το log, ο πρώτος (που τρέχει με τα credentials του account NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE) προσπαθεί να κάνει logon στον δεύτερο αλλά επειδή για τον δεύτερο είναι anonymous, τρώει πόρτα.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  08-02-2008, 09:21 39973 σε απάντηση της 39958

Παναγιώτη καλή σου μέρα,

Μιλάμε όντως για δύο διαφορετικά μηχανήματα. Ένα μηχάνημα με Windows 2000 Server και SQL 2000 και ένα μηχάνημα με Windows Server 2003 και SQL 2005. Απ’ όσο το έχω ψάξει πράγματι (όπως αναφέρεις) πρέπει να έχει να κάνει με security αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω τρόπο να το λύσω.

Dionisis
  •  08-02-2008, 09:46 39976 σε απάντηση της 39973

Εεεε... Δεν είμαι ο Παναγιώτης...

Υπάρχει Active Directory στο δίκτυο; Αν υπάρχει, τότε είναι εύκολο, θα πρέπει να ρυθμίσεις τα services των δύο SQL Server να χρησιμοποιούν το ίδιο domain account το οποίο θα πρέπε να είναι trusted και να έχει και επαρκή δικαιώματα στον κάθε SQL Server. Αν δεν υπάρχει Active Directory, θα πρέπει να ρυθμίσεις τους servers για pass-through authentication και ανάλογα να δώσεις επαρκή δικαιώματα στο account μέσα στους SQL Servers

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems