Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Smart Home .Net?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 07-02-2008, 09:55. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-02-2008, 12:08 39869

Smart Home .Net?

Χαιρετώ την ομήγυρη. Λοιπόν θέλω να ασχοληθώ με την δημιουργία software για τον έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών. (Διακοπτών, πριζών, οικιακών συσκευών κλπ κλπ) με .net.
    Για αυτό το λόγο ψάχνω κάποιου είδους Component, Dll που να με βοηθήσει?? Έχετε κάποιο υπόψη σας?
    Στην αγορά υπάρχουν για την ώρα κλειστά συστήματα τα οποία επειδή κάνουν μια περιουσία δεν είναι καθόλου διαδεδομένα.

Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι wifi διακόπτες (γιατί δεν έχει νόημα να ξαναπεράσεις καλώδια όλο το σπίτι) που θα επικοινωνούν μέσω IP με την εφαρμογή σου που θα φορτώνεται παντού. (PCs, PDA κλπ)

Manos
  •  05-02-2008, 18:13 39882 σε απάντηση της 39869

Απ: Smart Home .Net?

Ερώτηση: Το θέλεις για παιχνίδι ή για δουλειά; Έτσι από περιέργια γιατί κι εγώ έχω τέτοιες ανυσηχίες!

Γενικά το standard είναι οι διακόπτες X10. Χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες, ίσως και πιο σύγχρονες.

Δες εδώ ένα παράδειγμα για X10 στη στήλη Coding4Fun του MSDN: http://blogs.msdn.com/coding4fun/archive/2006/10/31/916464.aspx

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  05-02-2008, 18:22 39884 σε απάντηση της 39882

Καταρχήν το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον και με ιντριγκάρει πολύ η ιδέα αυτού του είδους των εφαρμογών.  Μα να μην μπορώ να ρυθμίσω το χλώριο της πισίνας βρε αδερφέ!! (Η πισίνα μου λείπει αλλά αυτά είναι ποταπές λεπτομέρειες)  Big Smile

Από την άλλη επειδή έχω φίλους ηλεκτρολόγους και ξέρω τι γίνεται γενικά στην αγορά σήμερα, θα πω ψέμματα αν πω ότι δεν διακρίνω μια επιχειρηματική ευκαιρία.Cool

Επίσης όταν βλέπω τις τιμές των  κλειστών συστημάτων που ελέγχουν σήμερα κάτι απλά σενάρια φωτισμού μου ξυπνάν τα αριστερά κατάλοιπα και μου έρχεται να εφορμήσω (Αέρα)!!!!!!

Manos
  •  07-02-2008, 07:48 39911 σε απάντηση της 39884

Έχω ασχοληθεί λίγο με της SIEMENS (μιας και είναι στην επικαιρότητα η εταιρία) το πρωτόκολλο το λεγόμενο EIB istabus είναι το πιο καθιερωμένο στο χώρο, έχει ασφάλεια, έχει πολλές διαφορετικές συσκευές και έχει μέλλον. Το Χ10 δεν έχει ασφάλεια διότι το ηλεκτρικό ρεύμα το «βλέπει» το διπλά σπίτι, το πάνω σπίτι κτλ. Τώρα όσο αφορά το EIB istabus και το .NET με λίγο γνώση ηλεκτρονικών μπορούν να παντρευτούν.
    while (!dead) learn();
  •  07-02-2008, 09:55 39917 σε απάντηση της 39911

Γι αυτό και γω μίλησα και για πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Απλά η Χ10 είναι πολύ διαδεδομένα και έχει σχετικά φθηνό hardware. Κατά τα άλλα όντως υπάρχουν τέτοια προβλήματα, τα οποία λύνονται, αλλά με όχι και τόσο άρτιες λύσεις.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems