Νομίζω ότι αυτό είναι καλό και για την ίδια την HOL και για την Eurobank. Για την Intracom δεν είμαι σίγουρος ότι είναι το καλύτερο... ![Wink [;)]](/cs/emoticons/emotion-5.gif)
Επίσης αν όντως τελικά αγοράσει το 100% της HOL νομίζω ότι διαφαίνεται ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον της Intracom για μεγάλα έργα που απαιτούν εκτεταμένες δικτυακές υποδομές τα οποία πολλοί περιμένουν. H Intracom θα διεκδικήσει κυρίραχο ρόλο στα consortia που θα δημιουργηθούν για να τις πάρουν και θα διαχειριστεί την μερίδα του λέοντος από όσα τέτοια έργα πάρει τελικά.
Άσχετα όμως με το αν θα γίνει η αγορά τελικά ή όχι, η κίνηση και μόνο μου λέει ότι η Eurobank δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στις ίδιες δυνάμεις της HOL ούτε στις δικές της δυνατότητες για αξιοποίηση του οχήματος της HOL.
Την HOL (παρένθεση) τη γνώρισα λίγο καιρό μετά που δημιουργήθηκε. Τότε που η FORTHnet είχε 128 Kbs σύνδεση με Γαλλία (με ebone αν θυμάμαι καλά) και η HOL είχε μόλις βάλει ένα μισθωμένο 64 Kbps με Λονδίνο για να ξεφύγει από τα πλαίσια του BBS και να παρέχει Internet. Όλη HOL τότε ήταν δύο μικρά διαμερίσματα στον ημιόροφο μιας πολυκατοικίας στην Κηφησιά. Στο ένα είχε το γραφείο του ο Δημήτρης ο Βασαρδάνης ο οποίος έτρεχε το μαγαζί και στο άλλο ήταν δυο μικρά δωματιάκια για τον admin και τα modems.
Το λογότυπο της HOL έχει στο "O" ένα περίεργο πράσινο σηματάκι σαν φύλλο φοίνικα. Το σήμα αυτό είχε υιοθετηθεί (μάλλον "παράτυπα") εκείνη την εποχή γιατί η HOL συνδέονταν στο Λονδίνο με την UUNet (για όσους την θυμούνται) η οποία είχε μόλις εξαγοράσει την Unipalm. To "Όμικρον" της HOL είναι το λογότυπο της Unipalm. Την UUNet ως γνωστόν αγόρασε αργότερα η WorldCom το δίκτυο της οποίας ανήκει σήμερα στην MCI.
Γνώριζα όλους τους ανθρώπους της HOL και είχα καλές σχέσεις μαζί τους μέχρι την εποχή που ο Βασαρδάνης και ο (David) Μαρίνος αποχώρησαν και ανέλαβε το μαγαζί ο Θ. Φέσσας με την Quest. Τότε έφυγε από τη HOL και το μεγαλύτερο μέρος των συνεργατών της με εξαίρεση τον Αντώνη τον Γιαννόπουλο που ήταν R&D Manager (ή κάτι τέτοιο) και ο οποίος παρέμινε εκεί για πολλά χρόνια (ίσως να είναι ακόμα στη HOL).
Ας είναι καλά όλοι τους εκεί που είναι. Όταν ξεκίνησαν έγραψαν ιστορία για το Ελληνικό Internet και χωρίς την HOL η αγορά του Internet στην Ελλάδα θα είχε διαμορφωθεί πολύ διαφορετικά. Η Forthnet ήταν η πρωτοπόρος στο χώρο του Internet στην Ελλάδα, αλλά η HOL άνοιξε την αγορά στην οποία αργότερα ήρθε να προστεθεί και η OTEnet. Άσχετα με τα μερίδια και τα οικονομικά τους και οι τρεις είναι μεγάλες εταιρείες και είναι αυτές που θα υλοποιήσουν τον μεγαλύτερο όγκο από τα δικτυακά έργα που θα γίνουν στην χώρα.
rousso
rousso