Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Remote Process/Service management

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mukumuku. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 19-03-2008, 16:43. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-03-2008, 17:45 40861

    Remote Process/Service management

    Ελπίζω να είναι η κατάλληλη θεματική ενότητα καθώς δεν μου κολλούσε να το βάλω κάπου αλλού. Επίσης ο τίτλος δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικός. Γενικά έχω μπερδευτεί πολύ :P Λοιπόν, έχω ένα απομακρυσμένο pc με windows 2003 server. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να τρέχει μια εφαρμογή σε αυτό το pc η οποία να μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω αν οι διεργασίες που με ενδιαφέρουν τρέχουν σε αυτό το pc και να μπορώ να κλείσω ή να ξεκινήσω κάποιες από αυτές. Ίσως πέρα από διεργασίες να θέλω να κάνω το ίδιο και για για κάποιες windows services. Αυτή η εφαρμογή θέλω να μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω αυτή τη διαχείριση μέσω web browser. Δεν έχω ιδέα από να αρχίσω καθώς μόλις μου ανέθεσαν αυτή τη δουλειά. Από γλώσσες δουλεύω c#, vb .net και c++.   Έτσι όπως το έχω σκεφτεί η εφαρμογή που θέλω να φτιάξω αποτελείται από 2 σκέλη. Ένα που θα διαβάζει και θα διαχειρίζεται services/processes και άλλο ένα που θα γίνεται η δικτυακή επικοινωνία. Δεν έχω επιχειρήσει τίποτα από τα 2 στο παρελθόν. Από που πρέπει να ξεκινήσω? Σε τι γλώσσα μπορώ να το κάνω?
  •  14-03-2008, 21:55 40863 σε απάντηση της 40861

    Απ: Remote Process/Service management

    Η απαρίθμηση των processes σε άλλο μηχάνημα και η διαχείρισή τους έχουν υλοποιηθεί σαν command line tools από τον Russinovich στα PsList, PsExec και PsKill. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά για να κάνεις τη δύσκολη δουλειά κι εσύ να τα "περιτυλίξεις" με το user interface.

    Γενικά στη σελίδα των Sysinternals Process Utilities θα βρεις ένα σωρό καλούδια που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη αν θέλεις να διαχειρίζεσαι processes και threads.


    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  19-03-2008, 13:54 40982 σε απάντηση της 40863

    Απ: Remote Process/Service management

    Νομίζω ότι μου κάνουν αυτά τα εργαλεία, δεν τα γνώριζα καθόλου. Επειδή όμως είδα ότι είναι αρκετά εύκολο να διαβάσεις processes και να εκτελέσεις/σκοτώσεις θα κάτσω να πειραματιστώ λίγο με sockets περισσότερο για να πάρω μια γεύση με το αντικείμενο. Λογικά θα δουλέψει. Δηλαδή έχω φτιάξει έναν local process manager και απλά θα το κάνω να δουλεύει από το δίκτυο.
  •  19-03-2008, 16:43 40986 σε απάντηση της 40982

    Απ: Remote Process/Service management

    Για να διαβάσεις τα active processes:

    http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/s9tkk4a3(VS.71).aspx 

    Για να διαβάσεις τα services: 

    http://www.codeproject.com/KB/dotnet/netdiagnostics3.aspx


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems