Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εφαρμογή Vs Εφορίας

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò loukas_l. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 22-05-2008, 09:41. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-05-2008, 17:59 42123

Εφαρμογή Vs Εφορίας

Έχω φτιάξει μια εφαρμογή με πελατολόγιο και ταμείο για δική μου χρήση. Τυχαία την είδε ο καλός μου φίλος Νίκος (οδοντίατρος) και μου τη ζήτησε γιατι πιστεύει πως θα του είναι χρήσιμη.

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να του την δώσω απλά μου έβαλε ιδέες όταν με ρώτησε μήπως υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εφορία.

Δεν θέλω να πάρω εγώ την ευθύνη και να του δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα.

Πρέπει να δηλώσει κάτι στην εφορία για την εφαρμογή απο την στιγμή που δεν κόβει απόδειξη απο τον υπολογιστή;

Όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

•  21-05-2008, 18:20 42124 σε απάντηση της 42123

Απ: Εφαρμογή Vs Εφορίας

Εφόσον ο Ιατρός εφαρμόζει τη κειμένη νομοθεσία και άρα δεν είναι παράνομος, δεν υπάρχει πρόβλημα να κρατάει οικονομικά του και σε ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι ένα απλό φύλλο του Excel και όχι το δικό σου. Τώρα αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνεται με το πελατολόγιο. Μπορεί να έχει πρόβλημα ο Ιατρός με τα προσωπικά δεδομένα.
    Αυτά.

while (!dead) learn();
  •  22-05-2008, 09:41 42132 σε απάντηση της 42124

Απ: Εφαρμογή Vs Εφορίας

Αν λοιπόν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία. Αν δεν κόβει όμως σωστά αποδείξεις και μέσα στο πρόγραμμα υπάρχει κάποιο στοιχείο συναλλαγής και το βρει η εφορία τότε έχει πρόβλημα. Γι αυτό και πολλά ανάλογα προγράμματα λειτουργούν σε flash disk! Γενικά η εφορία μπορεί να θεωρήσει οτιδήποτε ως αποδεικτικό συναλλαγής και να ζητήσει την αντίστοιχη απόδειξη που κόπηκε.

Για τα προσωπικά δεδομένα και πάλι πρέπει να ακολουθείται η αντίστοιχη νομοθεσία. π.χ. να αποδεικνύεις που βρήκες τα δεδομένα, να τα δείχνεις στους άμεσα ενδιαφερόμενους, να τα διαγράφεις αν σου το ζητήσουν, να μην τα μεταβιβάζεις σε τρίτους και να τηρείς μόνο αυτά που ενδιαφέρουν τη δουλειά σου. π.χ. πόσα βγάζει ο πελάτης του οδοντιάτρου δεν μπορεί να υπάρχει, αλλά πόσο χρονόν είναι ή τι Ταμείο έχει μπορεί.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems