Χαιρετώ την ομάδα.
Αναπτύσω εφαρμογές σε Visual Basic 6 και διαχειρίζομαι βάσεις δεδομένων με DAO. Πρόσφατα ξεκίνησα ανάπτυξη σε περιβάλλον 2008 και προσπαθώ σε αυτά τα λίγα βήματα που έχω κάνει να διαχειριστώ μία βάση δεδομένων ACCESS 2003 με ADODB.
Καταρχήν να τονίσω ότι οι βάσεις που δουλεύω πάντα είναι σε ACCESS, σε τοπικό δίκτυο και με ενδιαφέρει η διαχείριση τους (Διάβασμα, Γράψιμο, Διόρθωση) και πολύ συμαντικό για εμένα η ταχύτατη εμφάνιση σε GridControl (κάτι που στο περιβάλλον της VB6 και με DAO το είχα στο Έπαρκο).
Στην αρχή είχα το δίλημα στο τι τρόπο διαχείρισης να επιλέξω (ADODB ή ADO.NET) και μετά από διάβασμα για τις διαφορές επέλεξα τελικά το ADODB (ελπίζω να διάλεξα σωστά).
Τώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω και όσο κι εάν έψαξα δεν βρήκα απάντηση είναι τα εξής:
Α) Ενώ φορτώνω κανονικά την βάση (από Module) στην φόρμα προβολής (Form1) εμφανίζονται κανονικά τα πεδία, δουλεύει κανονικά η
.MoveNext(), στην εντολή
.MovePrevious() μου επιστρέφει το σφάλμα (Η λειτουργία δεν επιτρέπεται σε αυτό το περιβάλλον.)
Β) Η εντολή .RecordCount δεν μου παρουσιάζει το πλήθος των εγγραφών του πίνακα.
Γ) Πιο εργαλείο να χρησημοποιήσω για να παρουσιάζω ταχύτατα της εγγραφές ενός πίνακα χρησιμοποιώντας την εντολή Like, πχ. στην VB6 χρησιμοποιούσα το Data Control το οποίο το είχα συνδεσει με το DBGrid Control. Το Control αυτό εμφάνιζε εγγραφές ταχύτατα διότι δεν εμφάνιζε όλη την βάση αλλά μόνο όσες γραμμές είχε. Υπάρχει παρόμοιο εργαλείο στην VB2008?
Σας παραθέτω εικόνα με την σύνταξη του κώδικα και να σημειώσω ότι το λειτουργικό είναι τα Windows Vista.
ΚώδικαςΕυχαριστώ για τον χρόνο σας.