Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Έλεος! Γιατι να είναι όλα τόσο δύσκολα???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Michelle. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος raPhaeL στις 19-08-2005, 11:34. Υπάρχουν 15 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-08-2005, 21:36 4213

Έλεος! Γιατι να είναι όλα τόσο δύσκολα???

¨Ελεος! Ένα προγραμματάκι για την πλάκα μου είπα να φτίαξω η γυναίκα μέχρι να μου πει o gcapnias τι τρέχει και δεν δουλευει κάτι στο άλλο που φτιάχνω και κόλλησα πάλι!! Μα καλά γιατί τα έχουν κάνει όλα τόσο δύσκολα??
    Λοιπόν, έχουμε και λέμε, θα το απλοποιήσω το πρόγραμμα στην περιγραφή μου για να καταλάβετε καλύτερα ποιό είναι το πρόβλημα...
    Έχουμε και λέμε
    Έστω φόρμα με multiline textbox και ένα picturebox.
    Ο χρήστης εισάγει ένα κειμενάκι μικρό στο textbox και μετά αυτό τυπώνεται στο Picturebox με δεξιά στοίχιση και φυσικά αναδίπλωση όταν είναι μεγάλο.
    Αυτό ειναι και το πρόβλημα!!!
    Πώς στο καλό θα κάνω την αναδίπλωση και τη δεξιά στοίχιση χωρίς να γράψω 78566758079890 γραμμές κώδικα???
    Γιατι δεν μπορεί, ή στραβός είναι ο γιαλός ή εγώ στραβα αρμενίζω... Δεν μπορεί για ένα τόσο απλό πράγμα να θέλει τόσο κώδικα όσο το σκέφτομαι τώρα στο μπερδεμένο μυαλό μου!
    Λίγη βοήθεια? Το ξέρω σας έχω πρίξει αλλά όλοι απο κάπου ξεκινήσατε...right? Embarrassed [:$]

•  13-08-2005, 13:25 4215 σε απάντηση της 4213

Απ:Έλεος! Γιατι να είναι όλα τόσο δύσκολα???

Να τυπώσεις πάνω σε μια φόρμα ή σε ένα picturebox δεν είναι κάτι τόσο απλό. Δεν πρόκεται να βρεις συνάρτηση να στα κάνει αυτό αυτόματα. Θα πρέπει να γράψεις τα εκατομύρια γραμμές κώδικα που περιγράφεις, για να υπολογίσεις το πλάτος του κειμένου, να το κόψεις και να το βάλεις πιο κάτω κ.ο.κ...

Τι ακριβώς είναι το "γκολ" αυτή τη φορά;

Μήπως θα ήταν πιο απλό να χρησιμοποιήσεις ένα WebBrowser control και να του γράφεις την HTML που θέλεις να δείχνει που θα κάνει μόνο του wrap και όλα τα σχετικά και μπορεί να δώσει το ίδιο look & feel με το PictureBox control;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  13-08-2005, 13:38 4217 σε απάντηση της 4215

Μα τόσες γραμμές κώδικα για ένα τόσο απλό προγραμματάκι? Εναι γελοίο!!!
    Το πρόγραμμα μιας και ρώτησες ειναι...(μην γελάσεις!!!) ένα προγραμματάκι που φτιάχνει λογότυπα της ΤΙΜ (ξέρεις αυτά τα "Θέλω...") και ο χρήστης καθορίζει το κείμενο στο κόκκινο, το μέγεθος της γραμματοσειράς και στα 2 και την ανάλυση της εικόνας και μετά την αντιγράφει είτε την αποθηκευει.
    Όπως καταλαβαίνεις είναι τελειώς για την πλάκα το πρόγραμμα για να αξίζει να γράψω τόσο κώδικα και μάλλον με HTML δεν γίνεται... :(
    Η πλάκα είναι ότι όταν το άρχισα είπα "άντε μωρέ χαλλλλλαρα, σε 2 ώρες το πολύ θα το έχω κάνει". Αμ δε!

•  14-08-2005, 03:06 4219 σε απάντηση της 4217

Η DrawText του GDI (http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/gdi/fontext_0odw.asp) κάνει αυτά που θές και ακόμα παραπάνω... Cool [H] Τώρα πως την καλείς από VB....Sad [:(] Μήπως είναι πιο εύκολο να το κάνεις σε VC++ ή έστω την ρουτίνα του rendering? Smile [:)]

•  14-08-2005, 09:28 4220 σε απάντηση της 4219

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται...

Εδώ (AllAPI.net - DrawText) έχει τον τρόπο πώς να την χρησιμοποιήσεις από την VB, όλες τις εκδόσεις, με παραδείγματα (DrawRects)...

Για δες αυτό... Αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Αν και το consept της DrawText, να ζωγραφίσει μέσα σε μία struct τύπου RECT, που πρέπει πρώτα να κατασκευαστεί, δεν είναι τόσο απλό σαν ακολουθία, αλλά όχι ακατόρθωτο...

Α, και "θέλω" το πρόγραμμα... Έχω μερικά "θέλω" που χρειάζομαι... Big Smile [:D]

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-08-2005, 10:24 4223 σε απάντηση της 4220

Εμμμ ναι Tongue Tied [:S]Tongue Tied [:S]Tongue Tied [:S]
    Περιττό να πω ότι δεν κατάλαβα και πολλά απο τη σελίδα... Tongue Tied [:S]
    Βρε παιδιά δεν είμαι και τόσο προχωρημένη όσο εσείς, μην κρίνετε εξ'ιδίων τα αλλότρια! Αν εξαιρέσουμε το δώρο που είχα κάνει στο σύντροφο μου πριν κανα εξάμηνο (ναι πρόγραμμα του έιχα φτιάξει για δώρο! Stick out tongue [:P] Καμμένη εε?? Stick out tongue [:P]) έχω να πιάσω vb απο την τρίτη γυμνασίου!
    Όσο για το πρόγραμμά, βρε μήπως να το κάνω να έχει 3 γραμμές και να εισάγει ο χρήστης τι θέλει για την κά8ε γραμμή ή είναι πολυ μπακαλίστικο έτσι?

•  14-08-2005, 18:51 4229 σε απάντηση της 4223

Εεε, συγγνώμη, αλλά γιατί δεν χρησιμοποιείς το RichTextbox control? Και ότι γραμματοσειρά θέλεις χρησιμοποιεί, και σώζει και σε RTF και σελιδοποίηση κάνει
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-08-2005, 18:57 4230 σε απάντηση της 4229

Μήηηηπως γιατί θέλω εικόνα σαν output (να γίνεται copy και save απο το χρήστη)??

•  14-08-2005, 19:01 4231 σε απάντηση της 4230

Σαν εικόνα?! Γιατί, τί έχει το κειμενάκι? Το RTF κειμενάκι μάλιστα, με τα χρώματα και τα font του? Για ξανασκέψου το, γιατί αν θες να ζωγραφίσεις με το χέρι (με τη DrawText δηλαδή) δεν γλυτώνεις τους υπολογισμούς του μεγέθους του κειμένου, των γραμμών και των περιθωρίων με το χέρι.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-08-2005, 19:22 4234 σε απάντηση της 4231

Αν διαβάσεις τα παραπάνω ποστς θα καταλάβεις γιατί...

ΥΓ: Μάλλον τελικά θα το κάνω πιο "μπακαλίστικο". Άλλωστε δεν χάθηκε ο κόσμος να έχει bugs, πρόγραμμα για την πλάκα είναι, δεν είναι και τίποτα σοβαρό!!

•  17-08-2005, 11:18 4327 σε απάντηση της 4213

Παιδιά η εξέλιξη του post μου θυμίζει την ιστορία με το μολύβι και τους Ρώσους με τους Αμερικάνους ...
    Michelle κοίτα το πρόβλημα σου αυτό καθευατό, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, και άσε τα "προγραμματάκια" είναι η γνώμη μου.
    Για μία εικόνα πρόκειται ρε παιδιά ...
    Φτιάξε ένα πρότυπο και ρίχνε το κείμενο να τελειώνει η ιστορία ....

Πάνος Αβραμίδης
  •  17-08-2005, 13:40 4341 σε απάντηση της 4213

Συνημμένα: DrawOnPicture.zip
    Δες το attached Project , αυτό θέλεις αν κατάλαβα.

Sex is like programing; One mistake, and you will have to support it for the rest of your life…
  •  17-08-2005, 18:26 4350 σε απάντηση της 4341

Ωωωωω, αυτό ακριβώς!!! Να σαι καλά!!! :D
    Αν και μάλλον θα αργήσει λίγο γιατι τώρα έχω πορωθεί με το άλλο που φτιάχνω, το οποίο έχει και μια πρακτική χρησιμότητα (για μένα τουλάχιστον).
    Ελπίζω όταν τελειώσω το παρον (το περι ΤΙΜ) να είναι ακόμα επίκαιρο το θέμα γιατι ήδη έχει αρχίσει και ξεθωριάζει...

ΥΓ: Αχ, πάει το διάβασμα, πάλι θα κοπω... :(

•  19-08-2005, 02:09 4407 σε απάντηση της 4350

Συνημμένα: TIM.rar
    τελικά χάρη στη βοήθεια του raphael το έφτιαξα!

Cheers!

ΥΓ: Δεν έχω βάλει κώδικα γιατι είναι το rar που δημοσίευσα και στη σελίδα μου γτ βαριόμουν να κάνω άλλο. Αν κανεις θέλει τον κώδικα ευχαρίστως να το δημοσιέυσω αλλα τώρα ειμαι πτωωωμα.

•  19-08-2005, 03:24 4408 σε απάντηση της 4407

Βρε παιδιά ενω στους περισσότερους δουλευει σωστά σε έναν ζήτησε τα σιντι του office 2003!!! Ξέρει κανεις γιατι γίνεται αυτο και πως να το φτιάξω?

ΥΓ: Αφοτου έβαλε παντως το σιντι δούλεψε σωστά

Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems