Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Παραδείγματα software engineering

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xabikos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος xabikos στις 12-09-2008, 01:41. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-09-2008, 13:11 44600

Παραδείγματα software engineering

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο site όπου μπορούμε να βρούμε πλήρη παραδείγματα για την διαδικασία ανάπτυξης μιας εφαρμογής. Δηλαδή να περιγράφει τα πάντα εκτός βέβαια από τον κώδικα. Ξέρω κάποια πράγματα για το software engineering αλλά προσωπικά πάντα προτιμούσα να μαθαίνω μέσω παραδειγμάτων. Έψαξα στο net αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο τι ζητάω.

My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
  •  11-09-2008, 16:55 44601 σε απάντηση της 44600

Απ: Παραδείγματα software engineering

Δεν μπορεί να έψαξες στο Internet και να μην βρήκες τίποτα! Το θέμα είναι τεράστιο και τα sites που ασχολούνται εκατοντάδες. Άσε που υπάρχουν και δεκάδες βιβλία. Εξάλλου το software engineering δεν εξαντλείται σε 5 άρθρα των 2 σελίδων το καθένα. Βιβλία όπως του Sommerville που καλύπτουν ολόκληρη τη διαδικασία έχουν πάνω από χίλιες σελίδες.

Όσον αφορά τα "πλήρη παραδείγματα" ... μπορείς να μου βρεις ένα site ή βιβλίο που να περιγράφει πως χτίζεις μία πολυκατοικία? Ή ακόμα καλύτερα, ένα εμπορικό κέντρο? Υπάρχουν πολλές διαφορες μεθοδολογίες για το πως ανπτύσσεται μία εφαρμογή οι οποίες καλύπτουν όλες τις βασικές φάσεις, αλλά και για κάθε φάση υπάρχουν επίσης διάφορες μεθοδολογίες. Δεν υπάρχει ένα βιβλίο (πόσο μάλλον site) το οποίο να καλύπτει όλες τις μεθοδολογίες και παραδείγματα. Μπορείς να βρεις κάποια τα οποία να στηρίζονται σε πραγματικά παραδείγματα ως σκελετό, αλλά όσο μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο για το πως φτιάχτηκε το Ολυμπιακό Στάδιο, άλλο τόσο μπορείς να το κάνεις για μία εφαρμογή. Γίνεται, αλλά ....

Ξεκίνα καταρχήν από το Wikipedia για μία πολύ γενική ιδέα. Μετά κοίτα το IEEE Computer Society, και πιο συγκεκριμένα το Software Engineering Online Portal. Εκεί θα βρεις πολύ, μα πολύ πληροφορία. Αν μάλιστα θέλεις και τον "επίσημο" ορισμό των γνώσεων του Software Engineering, κοίτα το Software Engineering Body Of Knowledge. Ρίξε μία ματιά επίσης και στο site της Construx το οποίο περιέχει ΠΑΡΑ πολύ υλικό για όλες σχεδόν τις φάσεις του Software Engineering.

Και προπαντών ετοιμάσου για διάβασμα και κολύμπι. Όσο μπορείς να μάθεις οδήγηση, κολύμπι ή ποδήλατο μέσω βιβλίων, άλλο τόσο μπορείς να το κάνεις αυτό για το Software Engineering. Δυστυχώς, αν δεν δουλέψεις με ανθρώπους που καταλαβαίνουν από SE για να σε μάθουν, θα πρέπει να μάθεις όπως οι περισσότεροι ... μέσω trial and error!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  12-09-2008, 01:41 44617 σε απάντηση της 44601

Απ: Παραδείγματα software engineering

Σίγουρα έτσι όπως το θέτεις (μου επιτρέπεις τον ενικό ε;) έχεις δίκαιο. Τα site αυτό λίγο πολύ τα έχω υπόψιν μου. Όπως επίσης έχω πάρει, κατόπιν δικής σου προτροπής σε άλλο θέμα, το βιβλίο του Sommerville το οποίο είναι πολύ καλό όντως αλλά ίσως λίγο προχωρημένο για το επίπεδο μου. Να πω εδώ ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία πάνω στον τομέα.

Αυτό που θα ήθελα να βρω είναι ένα project που έχει μέσα όλες τις φάσεις. Δηλαδή περιγράφει τις απαιτήσεις της εφαρμογής, στη συνέχεια να λέει ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται σε κάθε φάση και τι ενναλακτικές λύσεις θα μπορούσαν να υαρξουν και τέλος να μας δίνει ένα αποτέλεσμα. Το ξέρω ότι αυτό που ζητάω ίσως να είναι πολύ συγκεκριμένο αλλά προσωπικά έτσι καταλαβαίνω πάντα πιο καλά τις τεχνικές.

Τώρα βέβαια όσον αφορά το διάβασμα το έχω καταλάβει ότι θέλει πάρα πολύ και γι αυτό θέλω να ξεκινήσω από κάπου.

My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems