Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataGridView...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 18-10-2008, 00:15. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-10-2008, 19:36 45541

DataGridView...

Παιδιά καλησπέρα...Ω! ναι εγώ είμαι πάλι, και ναι συνεχίζω να σας παρακολουθώ... Προς στιγμή νομίζατε ότι θα γλιτώσετε, αλλά μπα.

Έχω ένα θέμα...

Έχω ένα DataGridView που εμπλουτίζω μέσω ενός Query... Στο Query αυτό η SELECT *.. φέρνει όλα τα πεδία κι εγώ τα αποθηκεύω σε ένα List<> Collection...από εκεί πάνε στις θέσεις τους (TextBoxes), ναι αλλά
    εγώ τώρα θέλω, ναι μεν να έχω όλα τα πεδία στο Collection...αλλά o χρήστης να μην τα βλέπει όλα στο DataGridView... αν αλλάξω το Query παίρνω στην λίστα αυτά που απλά δίνω στο Query, και πετυχαίνω όμως την visual επαφή με τον χρήστη, μου λείπουν όμως δεδομένα που θέλω, μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη τεχνική?

θεωρώ ότι μπορώ προφανώς να κρύψω, ή μάλλον να εμφανίσω στο DataGridView απλά αυτά που θέλω μόνο, αλλά δεν μπόρεσα ακόμα να το βρώ!....η σύνδεση γίνεται μέσω OLEDDB και η βάση είναι Access 2003.

Κάποιο Hint, ή κάποια στοιχεία για καθοδήγηση και εξιχνίαση από τα ευγενή μέλη, και φυσικά Moderators κτλ κτλ του dotNETZone, είναι πάντα σεβαστή, και αποδοτική!

Ευχαριστώ πάντα!

•  17-10-2008, 20:49 45542 σε απάντηση της 45541

Απ: DataGridView...

O εύκολος τρόπος είναι να μην φέρνεις όλα τα πεδία, αλλά να προσδιορίζεις επακριβώς ποιά θες στο query σου. Έτσι κι αλλιώς το * είναι κακή τακτική. Από εκεί και πέρα, αν από αυτά που φέρνεις, κάποια θες να τα δείχνεις και κάποια όχι, μπορείς προγραμματιστικά να πας στο collection DataColumns του DataGridView και να κάνεις hide τα columns που δεν θέλεις:

For Each col As DataGridViewColumn In DataGridView.Columns
       If col.HeaderText="something" Then
          col.Visible=False
       End If
    End For

Με το * που χρησιμοποιείς, το HeaderText σε κάθε column θα είναι το όνομα του εκάστοτε πεδίου.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-10-2008, 00:15 45544 σε απάντηση της 45542

Απ: DataGridView...

Ναι το αστεράκι θα το βγάλω γιατί θέλω να αλλάξω και τα headertext, καλό να ξέρω επίσης ότι δεν είναι καλή τεχνική!

Έπαιξε τζάμι... ευχαριστώ!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems