Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

πρόβλημα με sql server 2005 express και 2 clients

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 08-12-2008, 12:05. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-12-2008, 10:49 46778

πρόβλημα με sql server 2005 express και 2 clients

Καλημέρα,
    Εχω μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί sql server 2005 express που είναι εγκατεστημένα σε ένα pc. Όταν η εφαρμογή τρέχει απο τον υπολογιστή που είναι εγατεστημένος ο sql exrepss η εφαρμογή δουλέυει κανονικά. Αν εγκαταστήσω την εφαρμογή και σε άλλον υπολογιστή, ίδιο δίκτυο, μου εμφανίζει μήνυμα λάθους,

An error has occurred while establishing a connection to the server.  When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)

έχω ψάχει στο google αλλα δεν μπορώ να βρώ λύση.Τα εχω δοκιμάσει όλα.
    Το connection string είναι
    User Id=sa;Password="1;Data Source=arispc\sqlexpress έχω δοκιμάσει και με IP User Id=sa;Password="1;Data Source=192.168.0.65\sqlexpress

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  08-12-2008, 12:05 46779 σε απάντηση της 46778

Απ: πρόβλημα με sql server 2005 express και 2 clients

Για να βρεις βοήθεια στο δίκτυο πρέπει να γράψεις το μήνυμα παίρνεις ή μέρος αυτού σαν search key. π.χ. γράψε στο google/live search το εξής: "SQL Server does not allow remote connections". Θα βρεις πολλά αποτελέσματα.
    Δες αυτό π.χ. http://www.datamasker.com/SSE2005_NetworkCfg.htm

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems