Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση σχετικά με υποβολή αρχείου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Αλέξανδρος Δημητρίου στις 31-01-2009, 13:52. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-01-2009, 20:03 48045

Ερώτηση σχετικά με υποβολή αρχείου

Παιδιά Καλησπέρα!

Έχω το εξής θέμα.   

Βρίσκομαι υπό τη δημιουργία μιας HRMS εφαρμογής.Θέλω πατώντας το πλήκτρο ενός κουμπιού να υποβάλλονται στο site του IKA τα χαρτιά του προσωπικού. Έχει κανείς κανένα τρόπο να προτείνει?

Ευχαριστώ Πολύ!

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  31-01-2009, 04:19 48051 σε απάντηση της 48045

Απ: Ερώτηση σχετικά με υποβολή αρχείου

για να καταλαβω σιγουρα σωστα, θες μεσα απο εφαρμογη windows να συμπληρωνεις πεδια και να κανεις upload αρχεια σε site? παραδειγμα του ικα?

καταρχας νομιζω (δεν ειμαι asp.net ιδικος) θα πρεπει να κανεις web service νομιζω, αλαλ και αυτος να μην ειναι ο τροπος πως εισαι σιγουρος οτι το site θα ειναι παντα ετσι οπως τωρα και δεν θα αλλαξει το παραμικρο? με την οποιαδηποτε αλλαγη αν καταφερεις να κανεις κατι τετοιο απο την εφαρμογή σου σιγουρα μετα θα σκασει. πρεπει να εισαι απο πανω συννεχεια να αλλαζεις κωδικα και να προσπαθεις να προσαρμωστεις στις ιδιαιτεροτητες του site! 

για το ικα δεν μπορεις να στελνεις τα αρχεια και με email? αυτο ειναι πολυ ποιο ευκολο αν σου κανει...για το αλλο πρεπει να σου απαντησει καποιος που ξερει και asp.net πολυ καλα και webservice, εγω οταν εφτιαξα κατι τετοιο ειχαμε δικο μας site-server βαλαμε ενα webservice και η εφαρμογή desktop "μιλουσε" με το webservice μας και ετσι ολα ηταν οκ, αλλα αυτο απαιτει οπως ειπα να εχεις φτιαξει εσυ και την server μερια ωστε να κανεις και την desktop, ή τουλαχιστον να εχεις καποιον μεσα να σου πει τι schema δεχονται τα δεδομενα, αν εχουν webservice ...... δεν ξερω μου φαινεται με το ΙΚΑ πολυ χλομο.....

καλη τυχη αμα καπιος συναδελφος σου δωσει λυση, περιμενω κι εγω να την διαβασω με αγωνια :)

(UPDATE)

νομιζω σου βρηκα κατι

Για δες ομως αυτο εδω, καποιος ηθελε το ιδιο πραμα ακριβως, και του δωσαν ενα Link στο MSDN (πρεπει να το εγκαταστησω τωρα να το δω κι εγω)

http://www.experts-exchange.com/Programming/Misc/Q_21112458.html

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  31-01-2009, 09:08 48052 σε απάντηση της 48045

Θα πρέπει να μας πεις τί θέλεις να κάνεις. Το ότι θέλεις να υποβάλλεις τα "χαρτιά στο site" είναι μάλλον πολύ γενικό. Έχει κάποια τέτοια υπηρεσία το ΙΚΑ? Στις "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες" αναφέρει μόνο την υποβολή περιοδικών δηλώσεων μέσω φόρμας. Έχεις εσύ κάτι άλλο υπόψη σου? Ξέρεις ότι υπάρχει και άλλη υπηρεσία που δεν αναφέρεται?

Αν δεν δώσεις κάποια παραπάνω στοιχεία, ακόμα και να ψάξει κάποιος όλο το site του ΙΚΑ, δεν μπορεί να βοηθήσει.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  31-01-2009, 12:01 48053 σε απάντηση της 48045

Μιλώντας εκ πείρας θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το τμήμα μηχανογράφησης του ΙΚΑ ή με το τοπικό υποκατάστημα του πελάτη σου. Από εκεί θα ζητήσεις την εγκύκλιο για την ηλεκτρονική υποβολή ΑΠΔ ή ότι άλλο θέλεις να στείλεις.

Στην εγκύκλιο υπάρχει η γραμμογράφηση του αρχείου που πρέπει να παράγεις καθώς και οι αποδεκτοί τρόποι που μπορείς να το στείλεις.

Και επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να μιλήσεις και με το υποκατάστημα του ΙΚΑ του πελάτη σου διότι αν για παράδειγμα πρόκειται για τεχνικά έργα μπορεί να το δέχονται μόνο τυπωμένο.

Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι μιλάμε για ελληνικό δημόσιο οπότε, που και που, κάνουν και μερικές αλλαγές στην γραμμογράφηση ή στον τρόπο υποβολής έτσι για να μην καθόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτε.

Τέλος στις περιπτώσεις που δέχονται ηλεκτρονική υποβολή έχουν και ένα πρόγραμμα που κάνει έλεγχο το αρχείο πριν το στείλεις.

Don't try to argue with the machine
    Elias Markelis
    MCPD,MCT
  •  31-01-2009, 13:52 48055 σε απάντηση της 48052

Φίλε Παναγιώτη έχεις απόλυτο δίκιο και συγχώρεσε με για τη γενικότητα μου.Αυτό που θέλω είναι πατώντας το πλήκτρο ενός κουμπιού να δημιουργείται ένα σειριακό αρχείο με τις περιοδικές δηλώσεις και μετά να μου προταθεί ένας τρόπος ώστε να γίνεται login στο site του ΙΚΑ με τα credentials του πελάτη  και να υποβάλλεται το αρχείο.

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems