Κάτι τελευταίο pap που λόγω χρόνου την προηγούμενη φορά είχα στο μυαλό μου να το γράψω αλλά το ξέχασα.
Σίγουρα έχεις ρίξει μία ματιά στο MVP και πιθανότατα στο MVC και είδες ότι δεν είναι από τα εύκολα patterns. Ο λόγος κατά την γνώμη μου είναι επειδή αποτελούνται από άλλα patterns η γνώση των οποίων θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αυτά καλύτερα. Τα patterns αυτά είναι Observer και Strategy. Διάβασε για αυτά, προσπάθησε να καταλάβεις σε τι αναφέρεται το κάθε ένα ξεχωριστά βγάλε από το μυαλό σου δηλαδή το MVP και MVC. Κάνε μερικές απλές εφαρμογές με το Observer και Strategy και όταν δεις ότι τα έχεις καταλάβει μετά ρίξε μία ματιά στο MVP και MVC. Προσωπικά εγώ ακολουθώντας την παραπάνω τακτική μου ήταν πολύ εύκολο να καταλάβω το MVC και το MVP.
Αυτά ως προς τα patterns. Σχετικά με το πρόβλημα που έχεις όμως δεν θα σε βοηθήσουν πολύ για να το επιλύσεις και ο λόγος είναι απλός. Τα patterns δημιουργούνται με σκοπό να λύσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Πίστεψέ με θα περάσει αρκετός καιρός ενασχόλησης μαζί τους σε συνάρτηση με το στυλ προγραμματισμού σου και πόσο ανοικτό μυαλό έχεις στις αλλαγές για να αρχίσεις να βγάζεις και άλλα συμπεράσματα για την χρήση τους. Το MVP ή MVC για παράδειγμα δεν είναι μόνο για το UI. Άλλωστε τι είναι το UI; Κλάσης από objects άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε custom classes που έχεις φτιάξει. Τον πρώτο καιρό όμως το μυαλό σου θα έχει κολλήσει ότι τα patterns αυτά είναι για το UI γιατί όπου και να έχεις ψάξει στο UI αναφέρονται.
Αυτά από εμένα.