Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

C# DatagridView Cell click event

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Tmark. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 20-03-2009, 09:18. Υπάρχουν 36 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 3 (37 εγγραφές)   1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-03-2009, 12:58 49258

C# DatagridView Cell click event

Καλησπέρα συνάδελφοι!Το προβλημά μου είναι το εξής:Τραβάω από μια βάση που είναι σε SQL Server κάποια δεδομένα και τα εμφανίζω σε ένα DataGridView.Μετά προσπαθώ να φτιάξω ένα event handler σε περίπτωση που πατάω σε κάποιο κελί στο DataGridView να μου περνάει την τιμή του κελιού αυτού σε ένα textbox.Αλλά δεν έχω μπορέσει να το κάνω ως τώρα.Καμιά ιδέα?
    Έχω κάνει το εξής αλλα δεν δουλεύει..

DataGridViewCell Cell ;
    string CellData = "";
    Cell = dataGrid.CurrentCell;
    CellData = dataGrid[Cell.RowIndex, Cell.ColumnIndex].ToString();
    textBox1.Text = CellData;

Knowing is not enough , you must apply.
    Willing is not enough , you must do.
  •  17-03-2009, 14:00 49262 σε απάντηση της 49258

Απ: C# DatagridView Cell click event

Γεια σου φιλε 

λοιπον αν επιασα καλα αυτο που θες ειναι το ακολουθο, βασικα τα event handlers που ζητας υπαρχουν ειναι το sinlgeclick kai to doubleclick στο ακολουθο παραδηγμα εγω το εκανα  σε 2πλο κλικ και σε 1 μεσα σε ενα κελι ειναι σε vb.net αλλα θα το καταλαβεις να το γυρίσεις ευκολα σε c#

εκει μεσα σου εφτιαξα μια μεταβλητη (ας πουμε οτι ειναι το αντικειμενο που θα ηθελες να παρει την τιμη) και περνω την τιμη απο το επιλεγμενο κελι.

σου δινω ομως και το 1κλικ

1

1
    2
    3
    4
    5

Private Sub DataGridView1_CellMouseClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellMouseEventArgs) Handles DataGridView1.CellMouseClick

Dim MyTextBox As String = Me.DataGridView1.Item(e.ColumnIndex, e.RowIndex).Value

End Sub

2

1
    2
    3
    4
    5

Private Sub DataGridView1_CellMouseDoubleClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellMouseEventArgs) Handles DataGridView1.CellMouseDoubleClick

Dim MyTextBox As String = Me.DataGridView1.Item(e.ColumnIndex, e.RowIndex).Value

End Sub

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  17-03-2009, 14:38 49266 σε απάντηση της 49262

Καταρχάς ευχαριστώ για την βοήθεια.Αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε..Για κάποιο λόγο το αντικείμενο DataGridView δεν έχει ίδιότητα item..
    Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής.Τραβάω ένα dataset από την βάση,το εμφανίζω στο DataGridView και μετά θέλω όταν πατάω σε ένα οποιδήποτε κελί να εμφανίζει το περιεχομενό του σε ένα ήδη υπάρχον textbox.

•  17-03-2009, 15:00 49272 σε απάντηση της 49266

wtf? winform application δεν κανεις? γιατι δεν εχει .ITEM?????Tongue Tied

nm. Καταλαβα θες να εχεις ενα grid με καποια βασικα στοιχια αλλα οταν επιλεγεις ενα row να εμφανιζονται οι λεπτομεριες να περνεις ολα τα υπολοιπα δεδομενα και να τα βαζεις σε τεχτboxes

βασικα αυτο μπορεις να κανεις πανευκολα με drag and δροπ και dataset απο το vs!

πηγαινε κανε ενα νεο datasource με την βαση σου ua ftiaxtei ena dataset και απλα οταν τελειωσεις με ποιους πινακες θες κτλ drag and drop πανω στην φορμα.

αν ειναι ο πινακας σε μορφη Datagridview πριν το drag-drop θα γινει datagrid αλλαξετο μετα σε Details (δεν θυμαμαι το ονομα ακριβωε τωρα) και θα τα φερει σε πεδια ετοιμα bind πεδια, χωρις να εχεις γραψει ουτε μια γραμμη κώδικα και επιδη θα εχουν κοινο databindingcontrol με το που επιλεγεις εσυ μια γραμμη στο grid ολα τα τεχτboxes θα αλλαζουν με τις αντιστοιχες τιμες αυτοματα!

δες τα τutorial sto της microsoft δεν εχω προχειρο link sorry.

•  17-03-2009, 15:00 49273 σε απάντηση της 49266

Εάν δεν βρίσκεις το property "Item", κάντο με τον τρόπο που έγραψες στο 1ο post. To event που σου έδωσε ο John είναι σωστό. Χρησιμοποίησε το event αυτό και τον κώδικα του 1ου σου post.

Με τι version του Visual Studio δουλεύεις και δε βρίσκεις το Item;

•  17-03-2009, 15:03 49275 σε απάντηση της 49273

pap:

Εάν δεν βρίσκεις το property "Item", κάντο με τον τρόπο που έγραψες στο 1ο post. To event που σου έδωσε ο John είναι σωστό. Με τι version του Visual Studio δουλεύεις;

πες μου οτι ειναι φυσιολογικο αυτο στην C#  να σαλταρω τωρα Stick out tongueAngry

α ρε VB και τα μυαλα στα κάγκελα!!!!!Yes Big Smile

γεια σου ρε Bill

•  17-03-2009, 15:10 49277 σε απάντηση της 49273

Με 2005 Version 3.5 Framework.Και μένα περιέργο μου φαίνεται να μην έχει item..Μήπως θέλει κάποιο παραπάνω από αυτά τα references?

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Drawing;
    using System.Text;
    using System.Windows.Forms;
    using Microsoft.ApplicationBlocks.Data;
    using System.Data.SqlClient;

Αυτό που λες John το έχω δοκιμάσει αλλα δεν μ άρεσει,γιατί είναι έτοιμο το template με τον navigator και μου φαίνεται λίγο πρόχειρο..Αν δεν γράψω κώδικα δεν πρόκειτε να μάθω με τα drag & drop. ;)

•  17-03-2009, 15:10 49278 σε απάντηση της 49275

Παρ' όλο που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου το DataGridView του VS (χρησιμοποιώ 3rd party ξέρει ο ΓιάννηςStick out tongue), δε νομίζω να μην έχει property Item στη C#.
  •  17-03-2009, 15:17 49279 σε απάντηση της 49277

Tmark:
    Με 2005 Version 3.5 Framework.Και μένα περιέργο μου φαίνεται να μην έχει item..Μήπως θέλει κάποιο παραπάνω από αυτά τα references?

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Drawing;
    using System.Text;
    using System.Windows.Forms;
    using Microsoft.ApplicationBlocks.Data;
    using System.Data.SqlClient;

Αυτό που λες John το έχω δοκιμάσει αλλα δεν μ άρεσει,γιατί είναι έτοιμο το template με τον navigator και μου φαίνεται λίγο πρόχειρο..Αν δεν γράψω κώδικα δεν πρόκειτε να μάθω με τα drag & drop. ;)

κι  ομως εχει δικιο το παλικαρι η C# για μια ακομη φορα κανει την ζωη δυσκολη στους προγραμματιστες και καλα αυτο το λεει "advanced".Stick out tongue

οτνος το κοιταξα δεν υπαρχει στην c#.

αλλα σου βρηκα εναλακτικη 

Dim CellValue As String = DataGridView.Rows(e.RowIndex).Cells("YouCollumnName").Value

παρτο και σε C# hope it works for you now
    {
        string CellValue = DataGridView.Rows(e.RowIndex).Cells("YouCollumnName").Value;
    }

•  17-03-2009, 15:20 49280 σε απάντηση της 49278

Όχι τίποτα αλλα για να μην λές :P

•  17-03-2009, 15:23 49281 σε απάντηση της 49280

μωρε εγω δεν στο λεω παραπανω δικιο εχεις, αλλα τι να πω καλα να παθεται εσεις της C# 

χεχεεχεχεχε Stick out tongueBig Smile

•  17-03-2009, 15:29 49282 σε απάντηση της 49281

Και να σκεφτείς ότι αυτό που θέλω τελικά να κάνω είναι όταν παταω click σε καποιο κελί του datagridview να εκτελείτε query στον SQL Server και να τραβάει τα δεδομένα ανάλογα ποιο κελί πατήθηκε και να τα εμφανίζει σε άλλη φορμα και άλλο datagridview :)

•  17-03-2009, 15:35 49283 σε απάντηση της 49282

ωραια εφικτο, τελικα δουλεψε η εναλακτικη που σου λεω λιγο ποιο πανω? δεν μου ειπες?

αν επαιξε κλεισε το Post με "Απαντηση" Geeked

παντος για την συννεχεια μου ερχοντε στο μυαλο δεκαδες τροποι, ο ποιο ευκολος ειναι στην αλλη φορμα ναοιξε το envet ΝΕW και ζητα να ερχεται και ενα SQL query με το που ανοιγει η φορμα απο την προιγουμενη και με βαση αυτο κανε οτι κανεις και τωρα φερε τα αποτελεσματα στο νεο gridview. simple

παραδειγμα σε VB ξανα.

Public Sub New(ByVal SQLstring As String)
            'o kodikas sou edo meta to initialization omos
        End Sub

kai meta tin kaleis kapos etsi tin nea sou forma
            Dim newform As New Form1("SELECT BLABLABLA") 'i mia metavliti you know
            newform.ShowDialog() 'protino se teties periptoseis dialog na min mporei na gyrisei kai klikarei tin proigoumeni forma

•  17-03-2009, 18:57 49299 σε απάντηση της 49283

Όχι δυστυχώς δεν έπαιξε έτσι..Από οτι φαίνεται οι διαφορές C# me vb είναι μεγάλες..Τέσπα,αυτό με την φόρμα δεν το κατάλαβα!

•  17-03-2009, 19:33 49303 σε απάντηση της 49299

δεν επαιξε? μα σε c# το εκανα και μου δουλεψε εμενα!?? δες τα PM σου στελνω το MSN μου να το δουμε λιγο ποιο χαλαρα καποια στιγμη με τα post εδω δεν θα βγαλουμε ακρη. να σου εξηγησω και πως ακριβως να κανεις αυτο με τις φορμες.
Σελίδα 1 από 3 (37 εγγραφές)   1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems