KelMan:Προσωπικά θα προτιμούσα να περάσω στη νέα φόρμα τη master εγγραφή πάρα ένα reference από object της καλούσας φόρμας. Με αυτόν τον τρόπο η detail φόρμα εξαρτάται από κάποια data που μπορεί να τα βρει με διάφορους τρόπους. Επίσης, μπορεί η detail φόρμα να εμφανίζεται μέσα από διαφορετικές master φόρμες χωρίς να τη νοιάζει ποιός την ανοίγει. Συνήθως κάνω και κάτι άλλο: Όταν για παράδειγμα τα data αυτά είναι null, τότε ενεργοποιώ τη φόρμα σε "new item" mode ενώ όταν δεν είναι, σε "view" ή "update" mode. Με την τεχνική του public BindingSource, για να ανοίξει η detail φόρμα θα πρέπει να υπάρχει ένα BindingSource από τη συγκεκριμένη master φόρμα, πράγμα αρκετά περιοριστικό όταν χρειάζεται να αλλάξεις λογικές, το πότε ακριβώς θα εμφανίζεται η φόρμα, κλπ.
Αχα, μαλιστα! smart αυτο. Αλλα θα σε αγκάρευα πολυ αν ειχες χρονο για ενα μικρο demo σε vb.net το κομματι που λες οτι αν ειναι null pernas to current record as new / αν οχι Update/ View για να το σιγουρεψω?
σαν λογικη το εχω καταλαβει 100% ενα κωδικα λιγο θα ηθελα να ολοκληρωσω την εικονα.
Johnnyxp64:και αν μπορεις να μου αναφερεις βασικα πλεονεκτηματα στο να περνας ενα datatable μεσα απο ενα bindsource σε σχεση με LINQ2SQL διαχειρηση και σε σχεση με απλα sqlcommand string θα το εκτημουσα πολυ.
Χμμμ... Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς. Για εξήγησε λίγο παραπάνω.
ναι φυσικα. λοιπον εγω εχω συνηθησει να δουλευω δεδομενα με 3 τροπους.
(αναφέρω τυχαια παραδειγματα)
1)κανω sql connection και μιλάω με την βαση με SQLexecuteNonQueary(string.format("SELECT blablabla FROM {0}"),myTableVar)==>και γεμιζω ενα DataTable
2)me linq2sql Dim MyCollection = (From Item in DataContext.TableName Where Item.FieldName="blabla")==>και γεμιζω ενα DataTable
3)κανοντας απλα ολα bindingcontrols μεσα απο το vs DataSource, Dataset, Tables, Drag & Drop σε μια φορμα και μετα κανω χρηση των TableAdapter και των BindingControl για update, view ktl===>εχω ετοιμα TablaAdapters αντι DataTable και κανω την δουλεια μου
4)ο τροπος που λες δεν ειναι κατι "σαν" ενα μειγμα του 1 με του 3, ή του 2 με το 3? Γενικα αν πουμε οτι αυτο που λες ειναι ενας 4 χωριστος τροπος (για μενα) εσυ ποιον θα επελεγες για μεγαλες βασης δεδομενων? (με πολλες εγγραφες και πινακες εννοω) και γιατι ποια τα + και τα -?
ελπιζω να το ερμηνευσα καλητερα τωρα και παλη σε ευχαριστω.
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-