Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò morfeus. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 22-03-2009, 18:09. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-03-2009, 02:55 49504

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..
    ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ VB (WINDOWS APPLICATION-VISUAL STUDIO 2005) ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ERROR ΣΤΟ CONN.OPEN
    (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ WINDOWS AUTHENTICATION ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ..)
    An error has occurred while establishing a connection to the server.  When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server)

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!Α ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΟΥ:

Imports System.Data.SqlClient

Imports System.Configuration

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Dim connString As String = "server=THANOS;database=eshop2;Trusted_Connection=yes"
            Dim sql As String = "select Customer_Name FROM CUSTOMER"
            Dim conn As SqlConnection = New SqlConnection(connString)
            Dim command As SqlCommand = New SqlCommand(sql, conn)
            conn.Open()

Dim name As String = command.ExecuteScalar()
            TextBox1.Text = name
            conn.Close()

End Sub
    End Class

•  22-03-2009, 03:04 49505 σε απάντηση της 49504

Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους.

Γενικά, το error λέει σε ελεύθερη μετάφραση "μου λες να συνδεθώ σε ένα server αλλά δεν τον βρίσκω ή και να είναι εκεί δεν έχω τρόπο να το καταλάβω". Αυτό μας βάζει σε υποψίες. Ειναι remote server; (από τα συμφραζόμενα υποψιάζομαι πως ναι). Μήπως είναι instance άλλο από default (π.χ. thanos\sqlexress ή thanos\sql2005); Μήπως ο remote server έχει μεν ενεργοποιημένα τα κατάλληα πρωτόκολλα (tcp/ip και named pipes) αλλά κάποιο firewall στο δικό σου μηχάνημα αποτρέπει τη σύνδεση;

Δες και το www.connectionstrings.com για τις σωστές ρυθμίσεις connection strings, αν δεν το έχεις υπόψη σου.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  22-03-2009, 10:12 49511 σε απάντηση της 49504

Άνοιξε τον Enterprize Manager πήγαινε στά properties του στο σημείο connections και δές άν είναι ενεργοποιημένο το Allow Remote Connections to this Server.
    Επίσης πρέπει να κοιτάξεις από τον SQL Configuration Manager στο SQL Network Configuration αν έχεις ενεγοποιημένo το TCPIP protocol
    Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημά σου .Αλλοιώς πρέπει να κοιτάξεις για όλα τα υπόλοιπα που σου είπε ο cap

Ιωάννης Μανουσάκης
  •  22-03-2009, 18:09 49512 σε απάντηση της 49504

Από ότι καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον θα πρέπει να στρώσεις το ConnectionString σου.
    π.χ. στο server=THANOS καλά είναι να βάλεις και το Instance του server π.χ SQLEXPRESS
    (δεν μας είπες επίσης ποια έκδοση του SQL χρησιμοποιείς).

Θα κοιτάξεις πρώτα αυτό που σου υπέδειξε ο imanos και ο cap, και μετά άν δεν βγάλεις πάλι άκρη,
    θα δείς αν στα Services του υπολογιστή σου έχει ξεκινήσει ο SQL Browser, αν όχι βάλτο Automatic και
    κάντο Start, μετά άνοιξε το SQL Server 2005 Surface Area Configuration διάλεξε Surface Area Configuration for Service and Connections,
    πήγαινε Database Setting -> Remote Connections και εκεί ενεργοποίησε Local and Remote Connections -> Using both TCP/IP and Named Pipes.
    OK. Πήγαινε στο Firewall των Windows (και εφόσον δεν έχεις κάποιο 3rd party firewall), και κάνε στις εξαιρέσεις προσθήκη της πόρτας 1433,
    και προσθήκη τα applications "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Shared\sqlbrowser.exe" και "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Binn\sqlservr.exe". Πιστεύω ότι μετά από αυτά αν πάλι δεν συνδεθείς πρέπει να μας δώσεις ποιο πολλές πληροφορίες
    ή κώδικα.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems