Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Exception - Incorrect syntax near 'C:'.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò elf. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος elf στις 06-04-2009, 20:38. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-04-2009, 20:29 49918

SQL Exception - Incorrect syntax near 'C:'.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Έχω ένα πρόβλημα με μια εφαρμογή που φτιάχνω. Υπάρχει μια βάση δεδομένων με ένα table με όνομα ImageInfo όπου αποθηκεύω πληροφορίες για φωτογραφίες που έχω στον υπολογιστή.
    Το primary key του table είναι το πεδίο path, όπου είναι αποθηκευμένο το full path της φωτογραφίας στη μορφή C:\homePhotos\IMAG0079.jpg

Στην εφαρμογή μου θέλω να επιλέξω μια φωτογραφία και με βάση το full path και να διαβάσω από τη βάση δεδομένων τις πληροφορίες.

string file = System.IO.Path.GetFullPath(fileName);
                            string sql = "SELECT * From ImageInfo WHERE path = "+file;
                            System.Data.SqlClient.SqlCommand comm = new System.Data.SqlClient.SqlCommand(sql, con);
                            reader = comm.ExecuteReader();
                            if (reader.Read())
                            {
                                ...                     
                            }

Ο παραπάνω κώδικας στο reader = comm.ExecuteReader(); πετάει SQL Exception - Incorrect syntax near 'C:'.

Η μεταβλητή file έχει την τιμή "C:\\homePhotos\\IMAG0079.jpg". Φταίει το double backslash? Αν ναι, υπάρχει κάποιος τρόπος να το αφαιρέσω?

Ευχαριστώ πολύ,
    Ελένη

•  06-04-2009, 20:33 49919 σε απάντηση της 49918

Απ: SQL Exception - Incorrect syntax near 'C:'.

Μάλλον θες κάτι τέτοιο:

...WHERE path = '"+file+"'";

Πάντως καλύτερα να χρησιμοποιήσεις parameterized commands για να αποφύγεις τέτοια προβλήματα και να είναι πιο ασφαλής ο κώδικάς σου. Ένα search με τα keywords "parameterized commands" θα σου δείξει στα πρώτα results το τι είναι και πως χρησιμοποιούνται.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  06-04-2009, 20:38 49920 σε απάντηση της 49919

Απ: SQL Exception - Incorrect syntax near 'C:'.

Μα γιατί δε ρωτούσα νωρίτερα?!!! Smile
    Ευχαριστώ πολύ!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems