Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 05-09-2005, 22:23. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-09-2005, 18:18 4982

    Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Μήπως με κάθε αγγελία να ζητάγαμε να βάζει ο ενδιαφερόμενος περισσότερα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αξιολογήσουμε αν αξίζει τον κόπο να στείλουμε βιογραφικό ή όχι;

    Πχ, Όνομα εταιρίας, έτος ίδρυσης, πρόχειρα στοιχεία ισολογισμού (ένα τζίρο βρε παιδί μου), αριθμό προσωπικού, επίπεδο αποδοχών.

    Σίγουρα πολλοί θα με θεωρήσουν υπερβολικό, αλλά όταν "παίζεις" σοβαρά με την επαγγελματική σου σταδιοδρομία είναι πράγματα που απαραίτητα πρέπει να εξετάσεις πριν στείλεις το cv. Και επειδή ένας "σοβαρός" επαγγελματίας δεν θέλει να στένει το βιογραφικό του από δω κι από κει, καλό θα ήταν να τα ξέρει από την αρχή για να αποφασίσει αν θα στείλει ή όχι.


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-09-2005, 19:19 4992 σε απάντηση της 4982

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

     cgeo wrote:

    Μήπως με κάθε αγγελία να ζητάγαμε να βάζει ο ενδιαφερόμενος περισσότερα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αξιολογήσουμε αν αξίζει τον κόπο να στείλουμε βιογραφικό ή όχι;

    Πχ, Όνομα εταιρίας, έτος ίδρυσης, πρόχειρα στοιχεία ισολογισμού (ένα τζίρο βρε παιδί μου), αριθμό προσωπικού, επίπεδο αποδοχών.

    Σίγουρα πολλοί θα με θεωρήσουν υπερβολικό, αλλά όταν "παίζεις" σοβαρά με την επαγγελματική σου σταδιοδρομία είναι πράγματα που απαραίτητα πρέπει να εξετάσεις πριν στείλεις το cv. Και επειδή ένας "σοβαρός" επαγγελματίας δεν θέλει να στένει το βιογραφικό του από δω κι από κει, καλό θα ήταν να τα ξέρει από την αρχή για να αποφασίσει αν θα στείλει ή όχι.

     

    Συμφωνώ ...
    Νομίζω η αναφορά του budget της θέσης είναι ένα καλό σημείο για να αρχίσει κανείς να ψάχνει και τα υπόλοιπα ...
    Στο εξωτερικό είναι κοινή πρακτική, στην Ελλάδα γιατί υπάρχει αυτή η τάση κρυψίνειας ... Συνήθως προκύπτει σαν τελευταίο θέμα στην
    τελευταία συνέντευξη ...

    Παρεπιπτόντως δεν ρίχνετε το θέμα στα νεοσύστατα "Εργασιακά";


    Πάνος Αβραμίδης
  •  02-09-2005, 19:48 4993 σε απάντηση της 4992

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Τα καλά στα κρατάνε για το τέλος ... :-)
    Sex is like programing; One mistake, and you will have to support it for the rest of your life…
  •  02-09-2005, 20:04 4996 σε απάντηση της 4993

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Όντως ... Smile [:)]
    Κάπου εδώ κολλάει και το "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" ...
    Πάνος Αβραμίδης
  •  04-09-2005, 12:40 5012 σε απάντηση της 4996

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Καλησπέρα και πάλι

    Οι λόγοι που δεν αναφέρονται τα στοιχεία αυτά συνήθως σε αγγελίες, είναι πολλοί. Μερικοί απ' αυτούς αφορούν την μη ενημέρωση του ανταγωνισμού για πιθανά σχέδια επέκτασης, άλλοι αφορούν τον μη περιορισμό των υποψηφίων συνεργατών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

    Όσο για το μισθολογικό επίπεδο, υπάρχει κάποιο γενικό πλαίσιο που πιθανώς θα κυμανθεί, αλλά καθορίζεται εξ'ολοκλήρου από τις ικανότητες και το επαγγελματικό επίπεδο του υποψηφίου. Δεν θα ήθελα να ανακοινώσω μισθό πχ. 1000 και να αποκλείσω τον ιδανικό συνεργάτη που θα ήθελε 1200. Αν βρούμε κάποιον άνθρωπο που να είναι 110% αυτό που ψάχνουμε, μπορούμε να πάμε και στο 110% του "θεωρητικού" μισθού της θέσης για να τον αποκτήσουμε. Λέγοντας λοιπόν ότι το budget για την συγκεκριμένη θέση κυμαίνεται από 1000€ - 1500€ αυτομάτως αυξάνουμε τις πιθανότητες να μην απαντήσει καν κάποιος που θέλει €2000, ενώ πιθανώς εμείς στο interview να αποφασίζαμε ότι είναι ο dream developer που πάντα ψάχναμε και να μην μας νοιάζει το κόστος.

    Ελπίζω να ήμουν σαφής και κατανοητός, και επαναλαμβάνω πως όλα τα στοιχεία που ζητάτε σε αυτό το thread είναι διαθέσιμα με ένα απλό email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210-6149500

    Με τιμή

    Αλέξανδρος Καραβίτης
    Realize S.A.
  •  04-09-2005, 22:15 5017 σε απάντηση της 5012

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

        Δυστυχώς, όποιοι και αν είναι οι λόγοι που μια εταιρεία θέλει να αποκρύψει στοιχεία από μια αγγελία (γιατί για αυτό πρόκειται τελικά), μόνο κακό στην ίδια θα κάνει. Θα υπερθεματίσω σε όσα ανέφερε ο gcapnias στο thread Αγγελίες που προσελκύουν προγραμματιστές, λέγοντας ότι οι ελληνικές εταιρείες έχουν ένα έλλειμα αξιοπιστίας. Για να το πούμε και ευγενικά δηλαδή.

        Όταν βλέπουμε μια σύντομη και ασαφή αγγελία τί μπορούμε να καταλάβουμε? Ότι είναι μια καλή ευκαιρεία, αλλά οι άνθρωποι φοβούνται να δώσουνε περισσότερες λεπτομέρειες? Ή το πολύ πιθανότερο, ότι για άλλη μια φορά ψαρεύουν στα θολά, και ότι πιάσουν? Μήπως και αυτοί θεωρούν τους προγραμματιστές "plug compatible programming units"? Ειδικά αν οι εμπειρίες των περισσότερων από εμάς, μας προδιαθέτουν αρνητικά? Ή μήπως θα πρέπει να στέλνω βιογραφικά σε όλες τις αγγελίες, όσο άσχημα και αν με προδιαθέτουν, ελπίζοντας ότι κάποια από αυτές θα είναι η κρυμμένη ευκαιρία?
        Και αν δεν μπορώ να βρω στοιχεία από την αγγελία από που θα τα βρώ? Θα ψάξω στο site της εταιρείας, θα ψάξω στο google, θα προσπαθήσω να ρωτήσω γνωστούς για το τί κάνει η εταιρεία. Αν όμως δεν βρώ τίποτα, και μάλιστα στο ίδιο το site της εταιρείας, τί συμπέρασμα θα πρέπει να βγάλω?
        Και ας πούμε ότι φτάνουμε στη συνέντευξη. Εκεί φυσικά είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε εμείς ένα ποσό, έχοντας μια ασαφή εικόνα της θέσης στην οποία θα δουλέψουμε. Γιατί δηλαδή να μην πει η εταιρεία για μια φορά πόσα δίνει για μια θέση? Φοβάται μήπως βγει χαμένη? Δεν μπορεί να αξιολογήσει η εταιρεία πόσο αξίζει για αυτή ο συγκεκριμμένος προγραμματιστής? Και τί εντύπωση δίνει μετά αυτό? Μήπως ότι στο μέλλον θα πρέπει σαν υπάλληλοι της εταιρείας να κάνουμε αγώνα για μια αύξηση, για να πάμε σε ένα σεμινάριο, για να πάρουμε ένα βιβλίο?  Μήπως μας πει στον πρώτο μήνα "δεν κατάλαβες, εννοούσα 2200 αντί για 2500 μισθό?"? 
        Και πες τέλος ότι πηγαίνουμε σε μια εταιρεία, και ανακαλύπτουμε μετά ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως τα περιέγραφε η αγγελία, ή η συνέντευξη. Τί νομίζεις θα συμβεί? Θα αρχίσουμε να λέμε "ε, καλά που βρήκαμε και αυτή τη δουλειά", ή θα αρχίσουμε πάλι να ψάχνουμε για νέα δουλειά μέσα σε 2 μήνες?
        Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι ελληνικές εταιρείες δεν καταφέρνουν να κρατήσουν τους καλούς προγραμματιστές παραπάνω από 1 χρόνο? Πριν από χρόνια είχα ακούσει ότι ο μέσος όρος παραμονής είναι 6 μήνες αλλά ας το φουσκώσω να είμαι μέσα.

        Και φτάνουμε και στο άλλο ζήτημα. Αναφέρεις το φόβο κάποιων εταιρειών μήπως αποκαλυφθούν τα σχέδιά τους. Θα σου πω ένα μυστικό. Σε όσες σχεδόν συνεντεύξεις έχω πάει, εκτός από μία και μοναδίκη, όλες οι εταιρείες νόμιζαν ότι έκαναν κάτι μοναδικό. Όταν στην ουσία έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια όπως κάθε άλλη εταιρεία. Αυτή η αποξένωση από τις εξελίξεις είναι πραγματικά επικίνδυνη και ένας από τους κύριους λόγους που οι ελληνικές εταιρείες διστάζουν τόσο πολύ να χρησιμοποιήσουν πιο σύγχρονες μεθόδους ανάπτυξης. Άσε που δίνει και μια κακή εικόνα για το management της εταιρείας. 

        Όσο για το φόβο μήπως χάσεις κάποια καλή ευκαιρία αν αποκαλύψεις το μισθολογικό επίπεδο, νομίζω ότι μάλλον θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι καλύτερο κάποιος να ξέρει από την αρχή τί να περιμένει παρά να το μάθει ξαφνικά σαν άσχημη έκπληξη. Ή ακόμα χειρότερα, να το συμπεράνει από την κακογραμμένη αγγελία. Όταν ακούς να ζητάνε προγραμματιστή με 2-3 χρόνια πείρα, δεν περιμένεις να του δώσουν και καλά χρήματα, ακόμα και αν ζητάνε τον σούπερ ειδικό σε κατανεμημένα και ασύγχρονα τραπεζικά συστήματα.
        Απάντησα μία φορά σε αγγελία που ανέφερε μισθό 500.000 δρχ το ελάχιστο. Ήταν η ίδια εταιρεία που έφτιαχνε κάτι πραγματικά μοναδικό στην Ελλάδα. Έμαθα για αυτή ρωτώντας παλιούς συναδέλφους, αλλά και επειδή πολλά άτομα σε αυτή είχαν κάνει το ίδιο μάστερ με εμένα στην Αγγλία. Όταν πήγα στη συνέντευξη, μου έδωσαν ΓΡΑΠΤΑ τις μισθολογικές κλίμακες της εταιρείας και την προσφορά τους. Περιττό να σου πώ ότι πήγα στην εταιρεία αυτή χωρίς πολλές κουβέντες.
      Εντωμεταξύ, έχω ακούσει για άλλη μεγάλη εταιρεία ότι προσφέρει 1400 καθαρά για τη θέση του senior software engineer. Η εταιρεία αυτή ψάχνει να βρει άτομα εδώ και ενάμιση (1.5) χρόνο τουλάχιστον.

        Και σαν παράδειγμα. Έχω υπόψη τις αγγελίες μιας εταιρείας εδώ και ένα χρόνο, αλλά πηγαίνοντας στο site της δεν μπόρεσα να καταλάβω ούτε τί εταιρεία είναι ούτε γιατί ψάχνει για προγραμματιστές. Το γεγονός ότι φαίνεται να είνα μάλλον εταιρεία marketing με κάνει να υποθέτω ότι ψάχνουν για web designers αντί για προγραμματιστές. Ή ίσως για κόσμο που θα κάνει ταυτόχρονα τον προγραμματιστή και τον administrator. Δεν αναφέρονται τα έργα της, οι πελάτες της, ο τζίρος της, τίποτα. Ούτε καν οι αγγελίες δεν είναι στο site της. Τί συμπέρασμα μπορώ να βγάλω για αυτή την εταιρεία? Τα πάει καλά? Άσχημα? Έχει πελάτες, ή ζει μέσω επιδοτήσεων και ευρωπαϊκών? Και τέλος πάντων, τί είδους εταιρεία marketing είναι αν δεν μπορεί να προωθήσει τον εαυτό της μέσω του ίδιου της του site?
       Σε κάθε περίπτωση δεν είδα ποτέ κάτι που να με τραβήξει να ψάξω για αυτή λίγο παραπάνω.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-09-2005, 22:34 5018 σε απάντηση της 5012

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Καλά τα λέει ο Πάνος...

    Το resume είναι ότι εγώ κόβω την αγγελία σου στα 1200 ευρώ,το οποίο είναι κάτω από αυτά που θέλω εγώ, οπότε δεν σου στέλνω ποτέ βιογραφικό. Βεβαίως υπάρχει η πιθανότητα να κάνω και λάθος αφού στην ουσία δεν λες ποσό, αλλά είναι τόσο μικρή που δεν την θεωρώ αρκετή για να μπω στον κόπο να στείλω. Άρα τελικά μήπως χάνεις αντί να κερδίζεις;

    Αν δεν θες να πεις μόνο ένα νούμερο, πες ένα range και εξήγησε αυτά που λες μέσα στην αγγελία σου. Στο κάτω κάτω, εδώ δεν πληρώνεις την αγγελία με τις λέξεις (άλφα) και βήτα, η αγγελία σου είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής σου για τον πιθανό μελλοντικό υπάλληλο...


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  04-09-2005, 22:37 5019 σε απάντηση της 4982

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

     cgeo wrote:

    Μήπως με κάθε αγγελία να ζητάγαμε να βάζει ο ενδιαφερόμενος περισσότερα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αξιολογήσουμε αν αξίζει τον κόπο να στείλουμε βιογραφικό ή όχι;

    Πχ, Όνομα εταιρίας, έτος ίδρυσης, πρόχειρα στοιχεία ισολογισμού (ένα τζίρο βρε παιδί μου), αριθμό προσωπικού, επίπεδο αποδοχών.

    Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό που ζητάς, ίσα-ίσα ανεβάζει πολύ την εικόνα της εταιρείας. Σε άλλους κλάδους αυτό θεωρείται αυτονόητο. Τα περισσότερα από τα στοιχεία που ζητάς όμως μπορεί να τα βρει και από το site της εταιρείας, αν βέβαια τα έχει εκεί.

    Αν μάλιστα προσέξεις τις αγγελίες για άλλους κλάδους, βάζουν πολύ περισσότερα στοιχεία απ' ότι οι συνηθισμένες αγγελίες για προγραμματιστές. Και όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρεία, τόσο περισσότερες πληροφορίες δίνουν κιόλας.

    Kind of makes you wonder, doesn't it?


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-09-2005, 10:23 5023 σε απάντηση της 5012

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

     norad wrote:
    Δεν θα ήθελα να ανακοινώσω μισθό πχ. 1000 και να αποκλείσω τον ιδανικό συνεργάτη που θα ήθελε 1200. Αν βρούμε κάποιον άνθρωπο που να είναι 110% αυτό που ψάχνουμε, μπορούμε να πάμε και στο 110% του "θεωρητικού" μισθού της θέσης για να τον αποκτήσουμε. Λέγοντας λοιπόν ότι το budget για την συγκεκριμένη θέση κυμαίνεται από 1000€ - 1500€ αυτομάτως αυξάνουμε τις πιθανότητες να μην απαντήσει καν κάποιος που θέλει €2000, ενώ πιθανώς εμείς στο interview να αποφασίζαμε ότι είναι ο dream developer που πάντα ψάχναμε και να μην μας νοιάζει το κόστος.

    Ελπίζω να ήμουν σαφής και κατανοητός, και επαναλαμβάνω πως όλα τα στοιχεία που ζητάτε σε αυτό το thread είναι διαθέσιμα με ένα απλό email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210-6149500

    Με τιμή

    Αλέξανδρος Καραβίτης
    Realize S.A.

    Αλέξεναδρε από αυτά που μας λες εγώ τελικά δεν κατάλαβα για ποιόν ψάχνετε ...
    Η αγγελία απευθύνεται σε κάποιο επίπεδο Χ (Junior ή Senior) και αν εμφανιστεί κάποιος overqualified σε σχέση με αυτά που ζητάτε
    το συζητάτε ;


    Πάνος Αβραμίδης
  •  05-09-2005, 10:41 5025 σε απάντηση της 5023

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Να επισημάνω οτι η συζήτηση εδώ δεν έχει ως στόχο τον Αλέξανδρο αποκλειστικά, και ας μην τον "στήσουμε στον τοίχο" επειδή έτυχε να είναι ο πρώτος που δημοσίευσε κάποια αγγελία. Θεωρώ, παρ'όλα αυτά, οτι είναι πολύ χρήσιμη η συζήτηση και μπορούμε να διδαχθούμε αρκετά πράγματα από αυτήν.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  05-09-2005, 11:21 5027 σε απάντηση της 5025

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Μα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω αγγελία σαν αυτή Σωτήρη ...
    Είναι γενικότερο θέμα ...

    Εν πάσει περιπτώση όταν αναφέρθηκα στο θέμα του προυπολογισμού κάποιας θέσης ειλικρινά
    δεν το συσχέτισα με την συγκεκριμένη αγγελία.
    Εφόσον όμως πήρα συγκεκριμένη απάντηση κάνω και συγκεκριμένη ερώτηση ...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  05-09-2005, 11:30 5029 σε απάντηση της 5027

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Φυσικά Πανο. Το γνωρίζω οτι είναι γενικότερο το θέμα. Και φυσικά, συμφωνώ μαζί σου, μας απασχολεί (και ενδεχομένως μας δυσαρεστεί) όλους. Απλά, αυτό που ήθελα να πω ήταν να μην στοχεύσουμε αποκλειστικά στον Αλέξανδρο τα "πυρά" μας λόγω της δυσαρέσκειάς μας στο παρελθόν από τέτοιου τύπου αγγελίες. Ο Αλέξανδρος μας έδωσε μια κατατοπιστική (στα μέτρα του δυνατού) απάντηση για τους λόγους για τους οποίους δεν αναφέρει στη δική του αγγελία τα στοιχεία τα οποία θα θέλαμε να γνωρίζουμε, και πιστεύω οτι σωστά έπραξε, ασχετως αν θεωρούμε σωστά η οχι τα επιχειρήματά του.

    Από την άλλη πλευρά, η συζήτηση αυτή μπορεί να αποβεί φοβερά ωφέλιμη τόσο για τον Αλέξανδρο, όσο και για τους άλλους υποψήφιους εργοδότες που θα θελήσουν να δημοσιεύσουν αγγελίες. Είναι η πρώτη φορά, πιστεύω, που μια κοινότητα ανθρώπων που ασχολούνται με το ίδιο τεχνολογικό αντικείμενο, δίνουν τέτοιο feedback στους recruiters μέσα από τέτοιες συζητήσεις. Αυτό που μπορώ να ευχηθώ είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες και να μην θεωρηθούν απλή "γκρίνια" από τους όποιους εργοδότες.

    Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτύχαμε να έχουμε τέτοιες συζητήσεις μέσα από το DotNetZone.




    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  05-09-2005, 11:36 5032 σε απάντηση της 5029

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

     cap wrote:
    Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτύχαμε να έχουμε τέτοιες συζητήσεις μέσα από το DotNetZone.

    Και εγώ Σωτήρη ...
    Και κάνω καλόπιστη κριτική ...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  05-09-2005, 11:48 5033 σε απάντηση της 5029

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Δεν πετροβολάμε τον Αλέξανδρο, συμβουλές δίνουμε και μεταφέρουμε την εντύπωση που μας δημιουργεί η συγκεκριμμένη αγγελία. Ίσως βέβαια να παρασυρθήκαμε "λίγο" Wink [;)].
      Προτείνω να ξαναγράφουμε την αγγελία όπως την κατάλαβε ο καθένας μας και όπως πιστεύει ότι θα ήταν ελκυστική. Ίσως και να προσθέταμε σαν άσκηση τον προϋπολογισμό της θέσης. Όπως είναι τώρα η αγγελία και το site πάσχουν και πρέπει να επισημάνουμε τα προβλήματα. Άσχετα από τους λόγους, το γεγονός παραμένει ότι η συγκεκριμμένη αγγελία και το site δεν δημιούργησαν καλή εντύπωση.

    Ελπίζω να μην θεωρήσει κανείς εργοδότης τα σχόλια που κάνουμε γκρίνια. Είναι υποδείξεις από τους αποδέκτες των αγγελιών τους για το τί και πως κάνουν λάθος. Είναι μια νύξη (τουλάχιστον) ότι ο λόγος που δεν βρίσκουν προγραμματιστές, ίσως να μην είναι ότι δεν υπάρχουν καλοί προγραμματιστές στην Ελλάδα.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-09-2005, 20:53 5073 σε απάντηση της 5033

    Απ: Στοιχεία που δίνονται στις αγγελίες

    Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική παιδιά ....
    Γιατί δεν εμφανίζονται αγγελίες που ξεκαθαρίζουν  ένα από το πιο σημαντικά θέματα : το οικονομικό.
    Min : χ αναλόγως προσόντων Max : y. Ξεκάθαρα και χωρίς κουτοπόνηρες ερωταπαντήσεις, επαναλαμβάνω
    στο τέλος της διαδικασίας επιλογής, του τύπου "πόσα χρήματα θέλετε καθαρά" για να ακολουθήσει
    ο μονόλογος "που αυτό το ποσό μικτά σημαίνει ...μπλα μπλα" και παζάρια αραβικού τύπου.

    Δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένα το ξεκαθαρίζω. 

     


    Πάνος Αβραμίδης
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems