Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Web site και SQL Server σε διαφορετικούς hosters

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DBugged. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 29-05-2009, 09:40. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-05-2009, 12:08 51059

Web site και SQL Server σε διαφορετικούς hosters

Οι γνώσεις μου σε SQL Server είναι βασικές για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω:
    Έχουμε δύο hosters τον Α και Β. Στον Α έχουμε το web site και στον Β την βάση SQL Server. Έχοντας ως δεδομένο ότι το web site θα έχει χαμηλό  traffic, αλλά και λειτουργία .net caching, ποιες είναι οι συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του site σε αυτό το σενάριο?

Ο λόγος που σκέφτομαι να προχωρήσω σε αυτή τη λύση είναι ο εξής: Ο Α hoster είναι εξειδικευμένος για .net sites, έχει dotnetpanel και με ικανοποιεί απόλυτα ως hoster. Χρησιμοποιώ XML αρχεία ως βάση δεδομένων για απλά μικρά websites και όλα πάνε μια χαρά. Αλλά είναι πολύ ακριβός σε SQL Server.

Τώρα που χρειάζομαι να χρησιμοποιήσω βάση δεδομένων για άλλο website,  οικονομικά με συμφέρει ο Β μίας και στη τιμή της 1 βάσης του  Α μου δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω 8 βάσεις (που σίγουρα θα χρειαστώ στο μέλλον). Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να αποφύγω να ανεβάσω και το site στο Β διότι από προηγούμενη εμπειρία μου κατάλαβα ότι ο Β δεν εξειδικεύεται σε .net sites κάτι το οποίο κάνει την web administrating ζωή μου πολύ δύσκολη + άλλα μικρά προβληματάκια (υποστήριξη silverlight πχ).

Κάθε ιδέα και πρόταση ευπρόσδεκτη!

PS.: Υπάρχει κάποιο σημείο του forum που θα μπορούσαμε να δούμε hosters για .net?  

<asp:BuRton runat="powder" ID="MyBoard" OnClick="do3sixty_NOW" ></asp:BuRton>
  •  28-05-2009, 13:32 51063 σε απάντηση της 51059

Απ: Web site και SQL Server σε διαφορετικούς hosters

Όπως και να το κάνεις, ακόμα και με την χρήση caching θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο της μεταφοράς των δεδομένων από ένα point στο άλλο μέσω του internet και όχι του τοπικού δικτύου. Αυτό σημαίνει πρακτικά:
    1) Μεγάλο latency ακόμα και για εντός της ίδιας χώρας hosts
    2) Καθυστέρηση λόγω όγκου δεδομένων ακόμα και για μικρά δεδομένα που έρχεται καπάκι με ...
    3) ... κατασπατάληση του διαθέσιμου bandwidth και από τις δύο εταιρείες.
    4) Πολύ μεγάλο ζήτημα ασφάλειας, που αποτελεί ίσως και το πιο σημαντικό πρόβλημα.

Γενικώς είναι μια ιδέα η οποία δεν αντέχει εύκολα στον χρόνο ούτε έχει πολλές ελπίδες για scalability. Ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να βρεις host που να πληροί τις απαιτήσεις σου.
    Μέχρι τι ποσό είσαι διατεθειμένος να δώσεις για hosting, και τι απαιτήσεις έχεις ακριβώς (υποστηριζόμενα site, βάσεις και χώρος σε SQL κλπ);

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  28-05-2009, 13:39 51064 σε απάντηση της 51059

Συμφωνώ και εγώ με τον προλαλήσαντα.

Αυτό που θες να κάνεις απλά δεν είναι πρακτικό. Πάντως οι τιμές πλέον έχουν πέσει πολύ. Βρες ένα τρίτο που στα προσφέρει όλα σε 1 νοικοκυρεμένα. 

Manos
  •  28-05-2009, 14:14 51066 σε απάντηση της 51063

Παιδιά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Το «μυριζόμουν» ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά σε μια τέτοια λύση. Απλά θα κοιτάξω να βρω ένα σωστό hoster για .net σε λογικές τιμές.

•  28-05-2009, 15:16 51074 σε απάντηση της 51066

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις και τι βαλάντιο, αλλά η εμπειρία μου με web hosts τα τελευταία 11 χρόνια είναι πάνω κάτω η εξής:

Seekdotnet.com
    - Αρκετά φθηνός host με καλά features, γενικά χωρίς προβλήματα αν και μια φορά στους 3 μήνες κάτι συνέβαινε και είχα κάποιες ώρες downtime. Το προσωπικό προσπαθεί, αλλά από τα απαράδεκτα αγγλικά ορισμένων κάνει μπαμ ότι οι μισοί τουλάχιστον είναι outsourced. Ήμουν πελάτης μέχρι και τις αρχές του έτους (ως reseller για sites πελατών) τα τελευταία 6 χρόνια. Υποστηρίζει SQL και .net καθώς και PHP & MySql, ενώ ο λόγος που πήγα σε αυτούς ήταν τα πολλά features με τις χαμηλές τιμές, κάτι που δεν μπορούσα να βρω εύκολα αλλού.

ServerIntellect.com
    - Εξαιρετικός host, με άριστη υποστήριξη και πολύ φιλικό και ικανό support. Τους χρησιμοποίησα αρχικά για shared hosting πριν 4 χρόνια για διάστημα περίπου 3 ετών, για κάποια περισσότερο mission critical web applications σε σχέση με αυτά που είχα στην seekdotnet, και μετά μετέβηκα σε VPS. Κύριος παράγοντας στην απόφασή μου ήταν το "Microsoft Gold Partner", που δεν με απογοήτευσε. Έφυγα προς την maximumasp γιατί πρόσφερε καλύτερες τιμές σε dedicated servers. Συνιστάται!

Maximumasp.com
    - Καταφέρνουν και είναι ακόμα καλύτεροι από την ServerIntellect και δείχνουν να κατανοούν σε βάθος όλες τις Microsoft νοοτροπίες (πχ χρησιμοποιούν active directory για τους πελάτες, σε αντίθεση με την server intellect). Πρώτη εμπειρία ήταν πριν από 11 χρόνια, όπου στην μάλλον απίστευτη τιμή των 200 (!) δολλαρίων για shared hosting κατόπιν επιλογής ενός πελάτη φάνηκε η ποιότητα των υπηρεσιών τους. Ξαναέγινα πελάτης τους πριν ένα χρόνο σε πακέτο 2 dedicated servers αυτήν τη φορά, και νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναλλάξω webhost στο μέλλον. Εντάξει, είναι overkill για αυτό που ζητάς, απλώς τους αναφέρω για λόγους πληρότητας.

Υπάρχει και ένας ακόμα μεταξύ της Seekdotnet και ServerIntellect σε ποιότητα υπηρεσιών, αλλά νομίζω ότι "έκλεισε" πλέον. Επίσης στο παρελθόν είχα κάποιες "γνωριμίες" με άλλους (πολύ φθηνούς κατά κανόνα) hosts που συνήθως ήταν αποτέλεσμα επιλογής του πελάτη, αλλά δεν το θεωρώ αξιόλογο να αναφερθώ καν σε αυτούς.

Τέλος, να τονίσω εδώ ότι η παροιμία των Τούρκων "το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι" δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη εφαρμογή στην περίπτωσή μας. Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σημαντικό το να υπάρχει αξιόλογη υποστήριξη από την πλευρά του host, και αυτή η υποστήριξη πληρώνεται. Μην καταλήξεις σε πολύ φθηνούς hosts, η ανικανότητα του προσωπικού και τα downtimes θα σε κάνουν να το μετανιώσεις, και δυστυχώς αυτό είναι κανόνας.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  28-05-2009, 15:26 51076 σε απάντηση της 51059

Εγώ συνεργάζομαι στο θέμα του web hosting με την Xelixis , που είναι ελληνική εταιρεία με πολύ καλό Support και καλές υπηρεσίες για κάθε πορτοφόλι.

site : http://www.xelixis.net

email:[email protected]

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  29-05-2009, 00:18 51092 σε απάντηση της 51059

Με τους sql servers στους hosters παίζει και το φαινόμενο να είναι παρα-κλειδωμένοι και να μην μπορείς να έχεις πρόσβαση έξω από το δίκτυό τους. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν το καταλαβαίνεις την ώρα που ψωνίζεις το hosting. Το παίρνεις χαμπάρι εκ των υστέρων....

Η xelixis που προτείνει ο Νίκος ίσως είναι μια καλή λύση.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  29-05-2009, 00:27 51094 σε απάντηση της 51092

Βασιζόμενος στη μακροχρόνια συνεργασία μου με την Xelixis για περισσότερους από έναν πελάτες, μπορώ και εγώ να προτείνω να τη δοκιμάσεις. Το βασικότερο σε αυτές τις καταστάσεις είναι ο άλλος να σε ακούει και να καταλαβαίνει, και αυτό από την μέχρι τώρα εμπειρία μου μπορώ να πω οτι το είχα και με το παραπάνω. EDIT: Δεν αποκομίζω κάποια ωφέλεια σε σχέση με τη συνεργασία μου με την Xelixis προτείνοντάς την, οπότε δεν θεωρώ οτι πρόκειται για διαφήμιση - μην μας κυνηγήσει κανείς οτι δεν σεβόμαστε τους κανονισμούς! 

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  29-05-2009, 00:45 51099 σε απάντηση της 51094

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κοιτάζω ήδη τα πακέτα που μου αναφέρατε.

•  29-05-2009, 09:40 51102 σε απάντηση της 51076

nikolaosk:

Εγώ συνεργάζομαι στο θέμα του web hosting με την Xelixis , που είναι ελληνική εταιρεία με πολύ καλό Support και καλές υπηρεσίες για κάθε πορτοφόλι.

site : http://www.xelixis.net

email:[email protected]

xelixis.net++;

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems