Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τι τεχνολογία να χρησιμοποιήσω για web εφαρμογη

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 23-07-2009, 12:47. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-07-2009, 15:23 52658

Τι τεχνολογία να χρησιμοποιήσω για web εφαρμογη

Καλησπέρα, στην εταιρία που εργάζομαι χρησιμοποιούν ένα δικός τους erp το οποίο είναι καλά στημένο. είναι σχεδιασμένο με Access Forms. Δουλεύουν με τεχνολογία client - server. Αυτό το καιρό θέλουν να αναβαθμίσουν το σύστημα. Τι προτείνετε έτσι ώστε να κοιτάξω να παρακολουθήσω και το αντίστοιχο σεμινάριο.
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  22-07-2009, 09:57 52678 σε απάντηση της 52658

Απ: Τι τεχνολογία να χρησιμοποιήσω για web εφαρμογη

Λοιπόν προφανώς για να ρωτάς εδώ ενδιαφέρεσαι για ASP.Net

Αν τώρα ξεκινάς με Asp.Net και θέλεις να κάνεις σεμινάρια τα 2 κλασσικά courses της microsoft που προσφέρονται και στην Ελλάδα (και σαν επιδοτούμενα του ΟΑΕΔ) είναι

2310C: Developing Web Applications Using Microsoft Visual Studio 2008

6463 Visual Studio 2008:ASP.NET 3.5

Τώρα ένα ERP για να γίνει δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα θα δυσκολευτείς να το φτιάξεις μόνο με τα native εργαλεία της ASP.NET. Βέβαια αν τα καταφέρεις προφανώς θα έχεις αποκτήσει μεγάλη εμπειρία αρκετά γρήγορα στην ASP.NET. 

Μήπως πρέπει να κοιτάξεις στην λύση ενός framework. Τσέκαρε αυτή τη συζήτηση που είχα ξεκινήσει εγώ για παρόμοιο θέμα από άλλη σκοπιά. Τελικά εγώ ξεκίνησα from scratch.

Πρόσεξε ένα ERP έχει πολύ UI integration με τον χρήστη άρα θα γράψεις πολύ και χαζό κώδικα αν δεν χρησιμοποιήσεις έτοιμα web controls. DevExpress προτείνω εγώ αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα.

Manos
  •  22-07-2009, 10:24 52680 σε απάντηση της 52678

Καλημέρα, Μια πρώτη γεύση έχω ήδη απο asp. Έχω φτιάξει μια web εφαρμογή με έκδοση τιμολογίων, αποθήκη, πελατολόγιο. Έχεις απόλυτο δίκιο με το UI. όντως θα θέλει πολύ και χαζό κώδικα. Επί της ουσίας κάνω μια μελέτη για να δω τι είναι αυτό το οποίο θα μας βοηθήσει πολύ. Η συγκεκριμένη εταιρία επενδύει στο Developing για αυτό κοιτάω να βρώ κάτι δυνατο...
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  22-07-2009, 10:49 52681 σε απάντηση της 52680

χμ, τότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα να εντρυφήσεις σε ASP.NET MVC. Δεν θα είσαι παραγωγικός από Day one αλλά για μεγάλες σχετικά εφαρμογές βοηθά πάρα πολύ να κρατάς τόν κώδικα σου τακτοποιημένο και σωστά δομημένο. Οπωςδήποτε να επενδύσεις και σε 3d party tools. Ειδικά αν θέλεις να μην χαθείς στα δύσβατα μονοπάτια της javascript. (όχι βέβαια ότι θα την αποφύγεις τελείως).

Manos
  •  22-07-2009, 16:56 52700 σε απάντηση της 52658

Για τι είδους εταιρεία πρόκειται; Πόσα άτομα; Ουσιαστικά σε ρώτησαν σε τι τεχνολογία πρέπει να γίνει και πρέπει να απαντήσεις;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-07-2009, 09:00 52719 σε απάντηση της 52700

Καλημέρα, Μιλάμε για μια μεγαλη εταιρία στον ελληνικό χώρο. με τεράστιους τζίρους. Εδώ και 3 χρόνια παίζουν με τεχνολογία client-server. Θέλουν σιγα-σιγα να σχειδάσουμε κάτι κανινούργιο. Η εταιρία έχει τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα με τους Servers και πολλά υποκαταστήματα. Το κάθε υπ/μα έχει 2 Server και 10 περίπου clients.Επειδή εσείς είστε έμπειροι θα θελά την γνώμη σας. Φυσικά μετά θα μπορώ να ζητήσω να παρακολουθήσω και το/τα αντίστοιχα σεμινάρια.
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  23-07-2009, 09:34 52720 σε απάντηση της 52719

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την λύση της asp.net αν και άλλες λύσεις παίζουν επίσης, όπως WPF και WCF server κάτω από IIS.

Ο λόγος που ρωτάω είναι ο εξής. Αν μιλάμε για μια μεγάλη εταιρεία τότε χρειάζεται πολύ περισσότερα πράγματα από σεμινάρια και ένα-δυο developers για να κάνει κανείς ένα ERP. Ειδικά επειδή μιλάμε για ERP. Και ειδικά αν πρόκειται για εταιρεία που δεν έχει την πληροφορική σαν αντικείμενο, οπότε δεν μπορεί να καταλάβει το ρίσκο που παίρνει φιάχνοντας το δικό της ERP. Χρειάζεται εμπειρία στη συλλογή πληροφορίας, τον χειρισμό των ανθρώπων που θα δώσουν αυτή την πληροφορία και θα είναι τελικά οι χρήστες του συστήματος και άλλα μη-τεχνικά θέματα.

Μήπως η αγορά και το customization ενός υπάρχοντος συστήματος ERP κάποιας άλλης εταιρείας είναι καλύτερη λύση;

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-07-2009, 09:45 52722 σε απάντηση της 52720

Καταρχάς ύπαρχει ομάδα προγραμαμτιστών. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει πελάτες,αποθηκη,αγορες,πωλήσεις,προμηθευτες,στατιστικά κτλ. Φυσικά η μελέτη θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Στην ουσία ψάχνουμε να βρούμε με τι υλικό θα "χτίσουμε".
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  23-07-2009, 10:00 52724 σε απάντηση της 52722

Ok. Απλά το αρχικό σου ερώτημα φάνηκε αρκετά απλοποιημένο. Κάτι σαν "Πείτε μου σε τι σεμινάριο να πάω για να μάθω πως να κάνω ένα ERP" Smile
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  23-07-2009, 10:06 52725 σε απάντηση της 52722

jimenez:
    Καταρχάς ύπαρχει ομάδα προγραμαμτιστών. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει πελάτες,αποθηκη,αγορες,πωλήσεις,προμηθευτες,στατιστικά κτλ. Φυσικά η μελέτη θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Στην ουσία ψάχνουμε να βρούμε με τι υλικό θα "χτίσουμε".

Εγώ θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε ένα application framework όπως το XAF της DevExpress. Μπορεί να προσφέρει την ευελιξία και τα "εργαλεία" που χρειάζεται κάποιος γαι να κάνει development. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, ευκολίες και γενικά μπορείς εύκολα να κάνεις δικά σου πράγματα. Για να μην φαίνεται ότι κάνω και διαφήμιση γιατι τελευταία μιλάω πολύ γι'αυτό, εάν θες more info στείλε μου Pm.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  23-07-2009, 12:47 52745 σε απάντηση της 52724

Dimitris Papadimitriou:
    Ok. Απλά το αρχικό σου ερώτημα φάνηκε αρκετά απλοποιημένο. Κάτι σαν "Πείτε μου σε τι σεμινάριο να πάω για να μάθω πως να κάνω ένα ERP" Smile

Επειδή ήμουν ο πρώτος που απάντησα να πως ότι και εγώ παραπλανήθηκα από τα αρχικά post για αυτό και η αρχική μου απάντηση ήταν out of scope

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems