Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σύνδεση Microsoft SQL Server 2000 από άλλο Υπολογιστή ( Εκτός τοπικού δικτύου )

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò largko. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος largko στις 07-10-2009, 21:01. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-09-2009, 22:31 54126

Σύνδεση Microsoft SQL Server 2000 από άλλο Υπολογιστή ( Εκτός τοπικού δικτύου )

Καλησπέρα. Έχω στήσει έναν SQL Server 2000 και έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα σε C++ Builder 2009. Το πρόγραμμα δούλευει άψογα με τον server βάζοντας μόνο την τοπική IP του server. Εαν προσπαθήσω όμως να βάλω την εξωτερική IP του Router μου δεν μπορεί να βρει τον Server. Στο Router έχω ενεργοποιήσει την λειτουργία NAT -> Virtual Server και δήλωσα τις πόρτες αλλά πάλι τπτ. Η Ιστοσελίδα πάλι που έχω δουλεύει άψογα με αυτόν τον τρόπο. Τι φταίει κ τι μπορώ να κάνω γ'αυτό. Θέλω να δώσω το πρόγραμμα και σε άλλα άτομα και δεν μπορώ. Ευχαριστώ.

Burning in Programming
  •  29-09-2009, 23:26 54128 σε απάντηση της 54126

Απ: Σύνδεση Microsoft SQL Server 2000 από άλλο Υπολογιστή ( Εκτός τοπικού δικτύου )

Αυτό που λες για το NAT και το virtual server δεν το κατάλαβα, μάλλον έχει να κάνει με το συγκεκριμένο router, πάντως τυπικά θα πρέπει να κάνεις port forwarding. Κατόπιν θα πρέπει να βεβαίωθείς ότι δεν υπάρχει κάποιο firewall ενδιάμεσα που να μην επιτρέπει τη σύνδεση.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  30-09-2009, 13:57 54134 σε απάντηση της 54128

Απ: Σύνδεση Microsoft SQL Server 2000 από άλλο Υπολογιστή ( Εκτός τοπικού δικτύου )

Firewall δεν υπάρχει ενδιάμεσα όσο για το NAT είναι Port Forwarding και βάζω Public Port 1433 ,Local Port 1433 Local IP 192.168.2.19 και όταν βάζω στον Builder την εξωτερική μου IP δεν βρίσκει τον Server.

Burning in Programming
  •  30-09-2009, 14:03 54136 σε απάντηση της 54134

Μια ερώτηση. οταν το τρέχεις τοπικά η εφαρμογή είναι στο ίδιο μηχάνημα με τον sql server?

Γιώργος Σακαλής
  •  30-09-2009, 17:14 54148 σε απάντηση της 54136

Όχι. Μπορώ και το τρέχω από οποιοδήποτε υπολογιστή στο δίκτυο. Και απλά δουλεύει ακόμα και με Hamachi δήνωντας την IP του Hamachi φυσικά που έχει ο Server. Μόνο με την Internetική IP δεν μπορώ να κάνω δουλειά. Και Μάλιστα από σήμερα έχω στατική IP.

Burning in Programming
  •  01-10-2009, 11:03 54169 σε απάντηση της 54148

Όπως φαντάζομαι, τις δοκιμές με την εξωτερική IP τις κάνεις φυσικά από το ίδιο δίκτυο. Θα πρότεινα να κάνεις την ίδια δοκιμή από κάποιον εξωτερικό Η/Υ. Δοκίμασε να κάνεις την δοκιμή από το σπίτι ή συνδέσου με dial-up στο internet.

Πιστεύω, ότι το πρόβλημά σου είναι ότι δεν μπορείς να καλέσεις την εξωτερική IP μέσα από το ίδιο δίκτυο. Δεν μπορείς να κάνεις loop back ή κάτι τέτοιο. Η αιτία δεν μου είναι πολύ ξεκάθαρη αλλά το ίδιο θέμα έχουμε και εμείς εδώ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα provider ή router. Αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει.

•  01-10-2009, 13:13 54179 σε απάντηση της 54169

Σε πρώτη φάση για δοκίμασε να δεις αν κάνεις Ping τη μηχανή που έχεις στήσει τον SQL Server.

Και επίσης αν μπορείς δώσε μας και ένα σχεδιάκι με την τοπολογία του δυκτίου σου για να καταλάβουμε περισσότερα

Antonios Chatzipavlis

•  01-10-2009, 13:45 54181 σε απάντηση της 54179

Το ping μπορει να μη παίζει αν ο provider κόβει τo icmp. Πιο σίγουρη λύση είναι telnet στο port που ακούει ο SQL Server. Και πάλι πρέπει να προσέξεις αν ο πελάτης σου επιτρέπει τις outgoing συνδέσεις πέρα από το port 80. Δηλαδή παίζει να κόβεται η σύνδεση και από το μέρος που δοκιμάζεις να συνδεθείς με το server σου

Γιώργος Σακαλής
  •  01-10-2009, 15:16 54185 σε απάντηση της 54181

Δεν θα διαφωνήσω αλλά ας ξεκινήσουμε από κάπου...
    Antonios Chatzipavlis

•  02-10-2009, 06:30 54206 σε απάντηση της 54185

Λοιπόν θα σας στείλω μερικές εικόνες για να πάρετε μια ιδέα για το τι γίνεται.
    Στο router θα δείτε ότι έχω δώσει και μια πόρτα 80. Αυτή είναι για την ιστοσελίδα που δουλεύει άψογα και εκτός δικτύου. Ο ISP ( Forthnet ) δεν μου έχει καμιά κλειδωμένη πόρτα όπως και έχω στατική IP. Το πρόβλημα είναι του SQL Server.

Server :

Router :

Δίκτυο ( Το σχέδιο είναι από ένα πρόγραμμα που έκανα για να το παρακολουθώ )

Υ.Γ. Αν βλέτεται τις εικόνες τότε είναι σίγουρο πως ο WebServer Μου δουλεύει.

Burning in Programming
  •  02-10-2009, 10:48 54210 σε απάντηση της 54206

Από ότι βλέπω ο Server έχει δυο κάρτες δικτύου. Η δεύτερη μπήκε αφού είχε εγκατασταθεί ο SQL Server ή πριν;

Όταν κάνεις τις δοκιμές στο τοπικό δίκτυο χρησιμοποιείς την IP (192.168.2.19) του Η/Υ ή το computer name; Μήπως καλείς κατά λάθος την 192.168.2.20;

Στον server πόσα instances του SQL Server τρέχουν; Είναι το μοναδικό ή τρέχουν και άλλα; Η πόρτα 1433 είναι η default αλλά θα σου πρότεινα να ελέγξεις ότι όντως τρέχει σε αυτή.

•  02-10-2009, 14:06 54215 σε απάντηση της 54210

Όχι καλώ κατευθείαν την 192.168.2.19 όταν είμαι σε τοπικό δίκτυο και όχι το όνομα του H/Y. Η .2.20 την έχω για άλλες χρήσης όπως γ'αυτό κ την έχω κατευθείαν στο Hub ενώ ή 2.19 πηγαίνει στο Router. Τώρα αυτό το Router το έχω συνδέσει επίσεις με το Hub ώστε να εκμεταλεύομαι κ από αυτό Internet. Τέλος ο Server έχει ένα μόνο Instance του SQL. Όταν καλώ εγώ τώρα από τοπικό δίκτυο στην C++ την 192.168.2.19 και βάζοντας τους κωδικούς δουλεύει τέλεια. Όταν βάζω χχχ.χχχ.χχχ.χχχ:1433 ή χχχ.χχχ.χχχ.χχχ δε βρίσκει τπτ. Όπου χχχ η εξωτερική IP.Για τηβ πόρτα που λες πώς μου προτείνεις να το ελέγξω ? Τις 2 κάρτες τις έιχα από την αρχή μέσα με τις ίδιες IP.

Burning in Programming
  •  02-10-2009, 21:21 54225 σε απάντηση της 54215

Κοίτα αυτό για την παραμετροποίηση των πορτών του SQL Server.
    How to configure an instance of SQL Server to listen on a specific TCP port or dynamic port

Πως κάνεις ανάθεση των IP στους Η/Υ; Static ή μέσω DHCP;
    Στην κάρτα με IP 192.168.2.19 τι Gateway έχεις ορίσει; Θα πρέπει να είναι το 192.168.2.2

Και τώρα η ώρα του παιδιού.
    Όταν λες ότι θες να εκμεταλλεύεσαι internet και από τον δεύτερο router, τι ακριβώς εννοείς; Πως το κάνεις;

Την εξωτερική σου ip την έγραψες σαν xxx.xxx.xxx.xxx για να μην μας κουράζεις με περιττές λεπτομέρειες ή για προστασία; Αν είναι για προστασία να σε ενημερώσω ότι μας την έχεις ήδη δώσει. Just in case.

•  03-10-2009, 00:18 54227 σε απάντηση της 54225

Λοιπόν αν και δεν έιναι σίγουρο ακόμη νομίζω βρήκα την λύση. Αν και δοκίμασα τα πάντα τελικά κατάφερα να κάνω Connection μέσω C++ αλλά με περίεργο τρόπο.

Δοκίμασα το site που μου είπες κ τπτ. Άλλαξα πόρτες έτρεξα script και πάλι τπτ.
    Τελικά έτρεξα ένα πρόγραμμα που κάνει connection με τον server και παράκολουθησα το δίκτυο μου να δω τι πακέτα πηγαινοέρχονται.
    Είδα ότι το πρόγραμμα μου επικοινωνεί με τον Server στην πόρτα 445. ( Πραγματικά δεν ξέρω που είναι δηλωμένη αυτή η πόρτα ).
    Μετά έτρεξα την εντολή netstat -an | find "445" και μου έδωσε αποτελέσματα. ( Μάλιστα την χεραψία  3 τρόπων "αν θυμάμαι καλά")
    Στην τελική άνοιξα την 445 στο Router δοκίμασα να κάνω connection με την εξωτερική IP και πέτυχε.
    Τόσο απλά .

Τώρα μένει να το δοκιμάσω απο ένα Η/Υ εκτός του δικτύου μου και να δω ότι δουλεύει ακόμα και μετά απο επαννεκίνηση του Server.
    Αν πετύχει θα σας ειδοποιήσω κ θα βαλώ κ το σήμα ότι επιλύθηκε.

---------------------------------------------------------
    ΥΓ : Ακόμα δεν καταλαβαίνω που βρήκε την 445.

Πάμε στα άλλα.
    1ον) Η ανάθεση στις IP γίνεται στατικά αλλιώς θα είχε γίνει μπέρδεμα εδώ μέσα και δεύτερον προεπιλεγμένη πύλη είναι το 2.2.
    2ον) Όσον αφορά τα χχχ δεν θυμώμουν την IP γ'αυτό ... είναι λογικό ότι την ξέρετε γιατί είναι πανεύκολο να την βρει κάποιος .
    3ον) Το ότι εκμεταλλεύομαι τα 2 Router οφείλεται ότι στον υπολογιστή μου δήλωσα 2 προεπιλεγμένες πύλες , την 2.1 & 2.2 και έπειτα ενεργοποιήσα την λειτουργία RIP ( Από στοιχεία των Windows ) ...Είμαι σίγουρος ότι εκμευταλευόμαι κ τις 2 επείδη έχω 2χ24 Mbps = 48/8 = 6 Mb/s  αλλά η μια πιάνει 16 κ η άλλη 17 δηλαδή 4,125 Mb/s. και εγώ πιάνω Download 3500 Kb/s και έχω και site ανοιχτά.

Τέλος σόρρυ αν δεν καταλαβαίνω κάτι καλα ακόμη αλλά είμαι ακόμα ένας φοιτήτης πληροφορική που μου αρέσει πάρα πολύ το αντικείμενο.

Off Topic λίγο : Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω καλά ελληνικά βιβλία ή σημειώσεις (δωρεάν ) για C# , Flash , Java , PHP , Ajax , CSS ? (πολλά ε? )

Burning in Programming
  •  03-10-2009, 00:38 54228 σε απάντηση της 54227

ΚΑΙ ΝΑΙ !!!
    Τελικά κ από άλλο δίκτυο ( Χώρισα τα δίκτυα μου , άφησα server me router forthnet μόνο , και εγώ μπήκα από τον ΟΤΕ ) κατάφερε και συνδέθηκε.
    Δεύτερον κ μετά απο επανεκκινήσεις συνεχίζει κ δουλεύει. Η πόρτα παραμένει ίδια.

Από περιέργεια και μόνο αλλα κ εκπαιδευτικούς λόγους όποιος ξέρει το λόγο για τον οποίο ο Server ακούει στην 445 θα ήθελα να τον μάθω.

Burning in Programming
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems