Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Jetbrain ReSharper 4.5

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 17-11-2009, 16:41. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-04-2009, 10:05 50004

Jetbrain ReSharper 4.5

Χρησιμοποιεί κανείς το συγκεκριμένο tool? Θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες και εντυπώσεις (Performance etc).
    Αν επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα του Visual Studio! Και αν αξίζει να το βάλει κάποιος όσον αφορά την βοήθεια
    που προσφέρει.

ReSharper 4.5

•  10-04-2009, 10:41 50005 σε απάντηση της 50004

Απ: Jetbrain ReSharper 4.5

Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και το βρίσκω ανεκτίμητο, καθώς προσφέρει τα καλύτερα refactorings σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο. Η έκδοση 4.5 είναι πολύ γρήγορη και σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι τρέχει στο background. Ακόμα και στις προηγούμενες εκδόσεις όμως, η βοήθεια που σου δίνει είναι ανεκτίμητη. Πέρα από τα απλά renames και method extract, επιτρέπει τη μεταφορά μεθόδων από τη μία κλάση στην άλλη, μετατροπή μίας μεθόδου σε static π.χ. και το αντίστροφο, αλλάζοντας όποτε χρειάζεται τις παραμέτρους, επιτρέπει την μετατροπή μεταβλητών σε παραμέτρους κλπ.

Άσε που πλέον υποστηρίζει και refactorings σε XML, XAML. Και υποστηρίζει και πολλές γλώσσες όπως C# (φυσικά), VB.NET, F#

Το μόνο άλλο εργαλείο το οποίο το πλησιάζει κάπως είναι το Refactor Pro της Devexpress, το οποίο όμως επικεντρώνεται κυρίως σε eye candy και περιέχει λιγότερα refactorings. Το έχω εγκαταλείψει εδώ και χρόνια, καθώς με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο να τροποποιώ εύκολα τον κώδικα μου, και ΠΟΛΥ λιγότερο να βλέπω .... πού είναι το return της μεθόδου.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-04-2009, 10:45 50006 σε απάντηση της 50005

Wow μοιάζει υπέροχο....με έπεισες σίγουρα. Θα το δοκιμάσω...

•  10-04-2009, 10:51 50007 σε απάντηση της 50006

Ή μπορείς να το κερδίσεις δωρεάν στην κλήρωση που γίνεται μετά από κάθε event του DotNetZone Wink

•  10-04-2009, 12:07 50008 σε απάντηση της 50007

Το Refactor Pro της DevExpress πλησιάζει πάρα πολύ σε το Resharper και σε ορισμένα σημεία το ξεπερνάει κιόλας και δεν συμφωνώ ότι είναι περισσότερο μόνο eye-candy. Το δοκίμασα πριν κανα 4μήνο περίπου το Resharper, πάλι με αφορμή συζήτηση που είχαμε κάνει εδώ και δεν είχα δει κάποιο ιδιαίτερο feature που να με έκανε να αλλάξω.. Ίσα ίσα κάποια code formatting που ήθελα, δεν τα είχε out of the box. Θα ξαναδοκιμάσω και τώρα όμως..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  10-04-2009, 14:03 50011 σε απάντηση της 50008

Προσωπικά το code formatting το κατατάσσω στο eye candy όταν κοιτάζω εργαλεία για refactoring. Ή έστω στα nice to have features τα οποία όμως δεν επηρεάζουν ποτέ την επιλογή μου.

Κοιτάζοντας τα refactorings των δύο εργαλείων βλέπω πάντως ότι το 80% των refactorings είναι κοινό (π.χ. τα inlines) αλλά το υπόλοιπο 20% είναι αρκετά σημαντικό. Για παράδειγμα, το Refactor Pro έχει τα Use String.Format, Use StringBuilder τα οποία αν και δεν είναι ακριβώς refactorings, μπορούν να βελτιώσουν τον κώδικα. Από την άλλη, το Resharper έχει Convert Abstract Class to Interface, Convert Static to Extension Method, τα οποία κάνουν δύσκολες αλλαγές στη δομή των κλάσεων και του κώδικα.

Ουσιαστικά, αυτό αντικατοπτρίζει και τη φιλοσοφία των δύο προϊόντων. Το Refactor Pro διευκολύνει το editing ενώ το Resharper διευκολύνει τα δύσκολα refactorings και την αλλαγή της δομής του κώδικα.

•  10-04-2009, 15:22 50012 σε απάντηση της 50011

Παναγιώτη, 3 events, καμμία κλήρωση.
    Εγώ να πω την αλήθεια ακόμα δεν καταλαβαίνω όταν λέτε "code formatting" :P τι ακριβώς είναι. Εννοείται το στυλ ανάγνωσης του κώδικα?
    Ανάλογα με τον τρόπο που γράφει ο καθένας? Λίγο out of topic αλλά ξέρετε, έχω απορίες περίεργες :P

•  13-04-2009, 01:10 50052 σε απάντηση της 50012

gtas:
    Παναγιώτη, 3 events, καμμία κλήρωση.

Καμιά για resharper εννοείς; Μπορεί, αν δεν ήρθες στα τελευταία. Αλλά υπάρχει κλήρωση σε σχεδόν σε κάθε event. Μήπως φεύγεις πιο νωρίς;

Όσο για το resharper, καταλαμβάνει αρκετή μνήμή (π.χ. για ένα solution με 10 projects μπορεί να πιάσει μέχρι και 200MB επιπλέον, ανάλογα με το μέγεθος και τον τρόπο χρήσης), αλλά προσωπικά δεν μπορώ χωρίς αυτό! Όσες φορές το έχω απενεργοποιήσεις (για άσχετους λόγους) νόμιζα ότι ξαφνικά γράφω στο notepad!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  13-04-2009, 01:35 50053 σε απάντηση της 50052

Θεσσαλονίκη μένω :), και δεν έχετε κάνει κάτι τέτοιο ακόμα :)

Το έχω βάλει, δεν έχω ανακαλύψει ακόμα όλα τα feautures του αλλά κάνει ωραία πράγματα σε όσο έχω δεί!!!

•  14-04-2009, 14:28 50090 σε απάντηση της 50005

Παναγιώτης Καναβός:

Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και το βρίσκω ανεκτίμητο, καθώς προσφέρει τα καλύτερα refactorings σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο. Η έκδοση 4.5 είναι πολύ γρήγορη και σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι τρέχει στο background. Ακόμα και στις προηγούμενες εκδόσεις όμως, η βοήθεια που σου δίνει είναι ανεκτίμητη. Πέρα από τα απλά renames και method extract, επιτρέπει τη μεταφορά μεθόδων από τη μία κλάση στην άλλη, μετατροπή μίας μεθόδου σε static π.χ. και το αντίστροφο, αλλάζοντας όποτε χρειάζεται τις παραμέτρους, επιτρέπει την μετατροπή μεταβλητών σε παραμέτρους κλπ.

Άσε που πλέον υποστηρίζει και refactorings σε XML, XAML. Και υποστηρίζει και πολλές γλώσσες όπως C# (φυσικά), VB.NET, F#

Το μόνο άλλο εργαλείο το οποίο το πλησιάζει κάπως είναι το Refactor Pro της Devexpress, το οποίο όμως επικεντρώνεται κυρίως σε eye candy και περιέχει λιγότερα refactorings. Το έχω εγκαταλείψει εδώ και χρόνια, καθώς με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο να τροποποιώ εύκολα τον κώδικα μου, και ΠΟΛΥ λιγότερο να βλέπω .... πού είναι το return της μεθόδου.

H αλήθεια είναι ότι με έπεισες και εμένα και μόλις το εγκατέστησα.
    Είχα βάλει παλιότερα σε VS2005 το Refactor Pro και συστηματικά μου χτύπαγε το VS.
    Για να δούμε τώρα λοιπόν...
  •  17-11-2009, 15:59 55232 σε απάντηση της 50090

Βγηκε το resharper 5.0
  •  17-11-2009, 16:07 55233 σε απάντηση της 55232

Το έχουμε ξαναπεί, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο thread, ξεκινάμε ένα νέο thread. Η ανακοίνωση για το Resharper 5 στο τέλος ενός thread για το 4.5 θα περάσει εγγυημένα απαρατήρητη απ' όλους εκτός από τους moderators
  •  17-11-2009, 16:41 55236 σε απάντηση της 55233

Και είναι και Beta, με αρκετά προβληματάκια ακόμα.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems