Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ασφαλής τρόπος μεταφοράς δεδομένων απο σελίδα σε σελίδα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò StrouMfios. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος StrouMfios στις 20-11-2009, 08:17. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-11-2009, 18:44 55304

Ασφαλής τρόπος μεταφοράς δεδομένων απο σελίδα σε σελίδα

Ψάχνω έναν ασφαλή  τρόπο μεταφοράς δεδομένων απο σελίδα σε σελίδα αποφεύγοντας οσο μπορώ το user tampering.

Αυτά που έχω σκεφτεί είναι με postBackUrl, Cookies with encryption.
    Η ενστάεις μου όμως σε αυτά τα δύο είναι οι εξής.

postBackUrl
    Θα μπορούσα να αποθηκεύσω την τιμή που θέλω σε hidden field αλλα και πάλι δεν αποφεύγω το user tampering.

Cookies with encryption
    Θεωρώ οτι είναι πολύ ευάλωτο σε οποιαδήποτε τροποποίηση απο χρήστες.

Το session θα ήταν η λύση στο πρόβλημά μου αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω session για λόγους performance.

Υπάρχει κάποιος τρόπος ωστε να μπορέσω να μεταφέρω δεδομένα με ασφαλη τρόπο;

αν δεν το θες, www.antallakseto.gr
  •  19-11-2009, 22:21 55312 σε απάντηση της 55304

Απ: Ασφαλής τρόπος μεταφοράς δεδομένων απο σελίδα σε σελίδα

Αφού δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την επιλογή του Session, μια πιθανή εναλακτική σου είναι να έχεις ένα fat object (BLOB) που να αποθηκεύεις στην βάση και να περιέχει τα δεδομένα που θέλεις να περάσεις.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-11-2009, 00:04 55321 σε απάντηση της 55312

Κατ 'αρχήν σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Και πάλι για λόγους performance δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την μέθοδο.
    Προσπάθησα να περάσω κάποια data μέσω ViewState απο σελίδα σε σελίδα αλλα στην νέα σελίδα πάντα το value = null.
    Υπάρχει τρόπος για round-trip μέσω ViewState?

•  20-11-2009, 00:48 55324 σε απάντηση της 55321

Ειδικά για λόγους performance, νομίζω πως δεν θα έπρεπε να επιλέξεις να μεταφέρεις δεδομένα μέσω ViewState.

Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερα από αυτό που προτείνει ο Γιώργος. Ούτε καλύτερα από το να χρησιμοποιήσεις Session ή Cache.

•  20-11-2009, 01:36 55327 σε απάντηση της 55321

StrouMfios:

Προσπάθησα να περάσω κάποια data μέσω ViewState απο σελίδα σε σελίδα αλλα στην νέα σελίδα πάντα το value = null.

Με το ViewState δεν θα κάνεις κάτι...

Το UserSession μπορείς να το έχεις είτε στην μνήμη του server είτε σε database - που είναι επιλογή για Web Farms. Μην το βλέπεις σαν απαγορευτικό τρόπο υλοποίησης.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-11-2009, 08:13 55331 σε απάντηση της 55324

Τάσκος Γιώργος:

Ειδικά για λόγους performance, νομίζω πως δεν θα έπρεπε να επιλέξεις να μεταφέρεις δεδομένα μέσω ViewState.

Πολλές φορές θεωρώ οτι είναι καλύτερο να "κουράσεις" τον web server παρά τον DB Server.

Τάσκος Γιώργος:

Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερα από αυτό που προτείνει ο Γιώργος. Ούτε καλύτερα από το να χρησιμοποιήσεις Session ή Cache.

Τελικά μάλλον θα υλοποιήσω αυτή την μέθοδο

•  20-11-2009, 08:17 55332 σε απάντηση της 55327

George J. Capnias:

StrouMfios:

Με το ViewState δεν θα κάνεις κάτι...

Το UserSession μπορείς να το έχεις είτε στην μνήμη του server είτε σε database - που είναι επιλογή για Web Farms. Μην το βλέπεις σαν απαγορευτικό τρόπο υλοποίησης.

George J.

Μπορεί όντος να μην είναι απαγορευτικός τρόπος αλλα δύσκολα πολλές φορές ξεκολάς απο προβλήματα που έχεις συναντήσει στο παρελθόν.
    Τα προβλήματα με sessions τα είχα με classic asp γι'αυτό αποφεύγω να το χρησιμοποιώ.
    Τελικά θα υλοποιήσω αυτό τον τρόπο που προτέινεις.

Ευχαριστώ Γιώργος.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems