Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμφάνιση ημερομηνίας σε σελίδα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dgg. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dgg στις 24-11-2009, 14:07. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-11-2009, 09:37 55446

Εμφάνιση ημερομηνίας σε σελίδα

Γεία σας,

Σε μια .aspx σελίδα έχω ένα label στο οποίο εμφανίζω την ημερομηνία με την εντολή DateTimeLabel.Text = DateTime.Now.ToString("dddd, MMMM dd"); αλλα βγαίνει στα Ελληνικά. Πως μπορώ να το κάνω να εμφανίζεται στα Αγγλικά;

Ευχαριστώ

•  24-11-2009, 11:17 55448 σε απάντηση της 55446

Απ: Εμφάνιση ημερομηνίας σε σελίδα

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις το παρακάτω, θεωρώ οτι θα παίξει καθώς δεν μπορώ να το δοκιμάσω εδώ:

DateTimeFormatInfo dateformat = new CultureInfo( "en-US", false ).DateTimeFormat;
    DateTimeLabel.Text = DateTime.Now.ToString("dddd, MMMM dd", dateformat);

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  24-11-2009, 11:20 55449 σε απάντηση της 55446

Η γλώσσα του string καθορίζεται από τη γλώσσα του τελικού χρήστη. Το ASP.NET επιστρέφει τα strings στη γλώσσα του τελικού χρήστη, όπως αυτή ορίζεται από τα regional settings του client. Μπορείς βέβαια να δώσεις στην ToString μία συγκεκριμένη γλώσσα για τη μετατροπή αλλά είναι προτιμότερο να αλλάξεις τη γλώσσα ολόκληρης της εφαρμογής. Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξεις όλα τα ToString για να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που θέλεις. Άσε που αν κάποια στιγμή αποφασίσεις ότι τα θέλεις τα ελληνικά, θα πρέπει να ψάξεις όλα τα σημεία που "κάρφωσες" τη γλώσσα και να την αλλάξεις.

Για να αλλάξεις τη γλώσσα της εφαρμογής βάλε στο Page_Load τον παρακάτω κώδικα:

Thread.CurrentThread.CurrentCulture=CultureInfo.GetCultureInfo("en-US");

Το Thread.CurrentThread.CurrentCulture ρυθμίζει τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή αριθμών/ημερομηνικών σε strings και το αντίστροφο, τόσο σε ASP.NET όσο και σε WinForms εφαρμογές.

Για να ορίσεις τη γλώσσα στο ToString:

string d=DateTime.Today.ToString(CultureInfo.GetCultureInfo("en-US"));

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  24-11-2009, 14:07 55453 σε απάντηση της 55449

Thanks παιδιά δούλεψε και με τους 3 τρόπους που μου είπατε.

Παναγιώτη, αυτό που είπες με το Thread.CurrentThread.CurrentCulture, αν έχω ένα Master page, και πολλά content pages που το κοιτάνε, και στα page_load event των content έχω labels που τους βάζω to date, υπάρχει τρόπος να θέσω το CurrentCulture μία μόνο φορά. Δοκίμασα να το βάλω στο page_load του Master page, αλλά δεν έπαιξε.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems