Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ελληνικα σε .aspx σελίδα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AirPanos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος AirPanos στις 21-09-2005, 01:55. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-09-2005, 12:46 5480

Crying [:'(] Ελληνικα σε .aspx σελίδα

Κύριοι,

Χαιρετώ όλη την ομάδα!!!

Μπορεί να φανεί περίεργο αλλα παρόλο που έχω φτιάξει ήδη 3 websites χρησιμοποιώντας VS .NET 2003, μόλις πριν λίγες μέρες χρειάστηκε να ξεκινήσω ένα καινούργιο project για ένα website που θα χρησιμοποιεί μόνο ελληνικά.

Και έκει άρχισε το γέλιο.... Οτι και να δηλωσω στα Meta tags charset ( iso-8859-7), στην  webform .aspx δεν δείχνει ελληνικά. Αλλάζω και το response enconding στο web.config  αλλά τίποτα

Μηπως μπορεί καποιος να με βοηθήσει και να μου δώσει οδήγιες. Πιστευω οτι λόγω αγνοιας κάτι δεν κάνω.Πλήροφοριακα στο ίδιο project σελιδες .html μου εμφανίζουν κανονικά ελληνικά.

Οποια βοήθεια είναι ευπροσδεκτη

AirPanos

•  15-09-2005, 13:03 5483 σε απάντηση της 5480

Απ: Ελληνικα σε .aspx σελίδα

Το πρόβλημα δεν οφείλεται σχεδόν ποτέ στο encoding της σελίδας, αλλά στο encoding με το οποίο σώζει το αρχείο στο σκληρό το Visual Studio. Αν πας στο File -> Advanced Save Options, θα δεις τα encodings που χρησιμοποιεί το Visual Studio. Αν σώζεις σε ANSI και έχεις δηλώσει response encoding utf-8 τα αποτελέσματα θα είναι περίεργα.
    Πρόσεξε μόνο ότι το Sourcesafe 6 δεν καταλαβαίνει από UTF8 (τα περνάει για binary), οπότε θα πρέπει να αποθηκεύσεις τα αρχεία σου σαν Windows-1253 και να ορίσεις το αντίστοιχο response. Διαφορετικά δεν θα δουλεύουν τα merge και diff
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-09-2005, 13:55 5488 σε απάντηση της 5480

Μπορείς να βάλεις μέσα στο Web.config στο system.web το παρακάτω:

<globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8" culture="el-GR" uiCulture="el-GR" />

Ταυτόχρονα αφήνεις τις .aspx σελίδες σου στην ANSI codepage που είναι, 1253 ελληνικά και όλα παίζουν κανονικά - και μέσα στον browser χωρίς Meta-tags και στο sourcesafe...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  15-09-2005, 14:47 5490 σε απάντηση της 5480

Ευχαριστώ πρωτα πρώτα ολους για την βοήθεια ,αλλα εξακολουθώ να έχω πρόβλημα....
    Συγκεκριμένα δοκίμασα και τις δύο λύσεις
    αλλά δυστυχώς κάτι μου ξεφεύγει. Θα προσπαθήσω με διαφορετικους συνδυασμούς και θα ενημερωσω
  •  15-09-2005, 16:09 5493 σε απάντηση της 5490

Να τονίσω μόνο ότι αυτά δουλεύουν με την προυπόθεση ότι δεν αλλάζει κάτι μέσα από το response object όσο έχει να κάνει με το encoding, αλλά και ούτε από τα directives της σελίδας...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  15-09-2005, 16:22 5494 σε απάντηση της 5490

AirPanos το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν έχει να κάνει με τη σελίδας σου ώς σελίδα αλλά με ένα μικρό πρόβλημα που έχει το vs2003 .
    Πάντως η λύση που υπάρχει μέχρι τώρα και είναι δοκιμασμένη απο μένα και δουλέυει 100% είναι να βάλεις όπως αναφέρει o gcapnias αυτή τη γραμμή στο web.config αλλά να σώσεις και τη σελίδα σου όπως αναφέρει  και ο pkanavos (δύο σε ένα). Απλά εγω αποθηκεύω τις σελίδες ως Unicode (UTF-8) και δεν έχω απολύτος κανένα πρόβλημα... Ευτυχώς το πρόβλημα δεν υπάρχει στο vs2005 Smile [:)]Embarrassed [:$]

Παναγιώτης Λαβίδας
    Software Developer
  •  15-09-2005, 17:47 5495 σε απάντηση της 5480

Δεν είναι προτιμότερο να έχεις και τα τρία encodings ως UTF-8;

Να προσθέσω κάτι. Το έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο, παραδόξως, αφού έκανα τις αλλαγές, το πρόβλημα συνέχιζε να υφίσταται σε υπάρχοντα αρχεία, αλλά όχι και σε νέα!
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  21-09-2005, 01:55 5601 σε απάντηση της 5480

Κύριοι μετα απο μικρή παυση λογω κρυολογήματος επιστρέφω με το αποτέλεσμα

Χρησιμοποίησα την λύση με την γραμμη στο web.config αλλα και το έσωσα σαν UTF-8 και δούλεψε....!!!

Σας ευχαριστώ όλους

AirPanos

AirPanos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems