Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με ConnectionString

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Markos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 23-12-2009, 00:13. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-12-2009, 19:01 56035

Πρόβλημα με ConnectionString

Σε μια WinForms εφαρμογή που έχω φτιάξει τα δεδομένα αποθηκεύονται σε αρχείο Access. Ένας χρήστης μου, ο οποίος εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο χρησιμοποιεί την εφαρμογή χωρίς πρόβλημα, μου ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες που προσπαθεί να τρέξει το πρόγραμμα εμφανίζεται ένα σφάλμα με το εξής μήνυμα:

"Η μορφοποίηση της συμβολοσειράς προετοιμασίας δε συμμορφώνεται με την προδιαγραφή που ξεκινάει γύρω από το δείκτη 66" (Α ρε άτιμα ελληνικά!!).

Όπως ήταν φυσικό, στην αρχή δε μπορούσα να καταλάβω τίποτα! Είδα και αποείδα, και λέω "Ρε συ, δε δοκιμάζεις να βάλεις το σφάλμα στο google translate;". Η έκπληξη που πήρα ήταν πολύ μεγάλη, καθώς η αγγλική μετάφραση ήταν πολύ κοντά στο πραγματικό σφάλμα το οποίο είναι:

"Format of the initialization string does not conform to specification starting at index 66".

Αυτό υποδηλώνει πρόβλημα με το connection string. Το θέμα είναι, όμως, γιατί τώρα; Τέτοια σφάλματα εμφανίζονται συνήθως στη φάση του development. Το folder στο οποίο είναι εγκατεστημένη η βάση λαμβάνεται από το Environment.SpecialFolder.ApplicationData enumeration. Οπότε στην αρχή σκέφτηκα το τραβηγμένο σενάριο ότι υπάρχει κάποιος περίεργος χαρακτήρας που δεν "μεταφράζεται" σωστά από το Environment.GetFolderPath() method. Ύστερα, όμως, έπεσα πάνω σ' αυτό και αυτό.

Οι ερωτήσεις που έχω να κάνω είναι δύο:

1. Υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να ξέρω πριν δώσω το link με την πιθανή λύση στον χρήστη; Να σημειώσω εδώ ότι η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη σε Windows Vista (μάλλον Home Premium ed.).

2. Αν όντως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, εσείς τι κάνετε σε ανάλογες περιπτώσεις; Λέτε στο χρήστη να σκαλίσει τo registry;

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  22-12-2009, 21:55 56038 σε απάντηση της 56035

Απ: Πρόβλημα με ConnectionString

Markos:

... Ένας χρήστης μου, ο οποίος εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο χρησιμοποιεί την εφαρμογή χωρίς πρόβλημα ...

Μήπως όμως στο μεταξύ έκανε καμιά εγκατάσταση/απεγκατάσταση/επανεγκατάσταση του Οffice ή κάποιας άλλης σχετικής εφαρμογής; Μήπως έτρεξε κανένα από αυτά τα περίφημα registry cleaners που δήθεν καθαρίζουν το registry από άχρηστα κλειδιά; Βάσει της κοινής λογικής - ή έστω της λογικής κατά Sherlock Holmes - από τη στιγμή που δούλευε η εφαρμογή σωστά για έναν χρόνο, κάτι θα έκανε και δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Markos:

2. Αν όντως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, εσείς τι κάνετε σε ανάλογες περιπτώσεις; Λέτε στο χρήστη να σκαλίσει τo registry;

Εξαρτάται. Καταρχήν αν μιλάμε για custom εφαρμογή τότε συνεπάγεται και custom support. Αν ήσουν ISV και σου ανέφεραν το πρόβλημα αρκετοί πελάτες θα αντιμετώπιζες το θέμα διαφορετικά. Πάντως, αν νομίζεις ότι μπορεί να τα καταφέρει μπορείς να τον καθοδηγήσεις να πειράξει και το registry. Εξάλλου, για κάτι τέτοια υπάρχει και το TeamViewer Wink

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  23-12-2009, 00:13 56042 σε απάντηση της 56038

Απ: Πρόβλημα με ConnectionString

Τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα με το registry, τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο Key. Πάντως καλόν είναι να το έχουμε στα "υπόψη" για κάποια άλλη φορά. Ο χρήστης μου, είπε ότι δεν είχε κάνει απολύτως καμία επέμβαση στο laptop του. Το ζήτημα λύθηκε με επανεγκατάσταση της εφαρμογής, αφού προηγουμένως αφαιρέθηκαν με το "χέρι" τα "σκουπίδια" (δίσκος και registry) που είχε αφήσει ο installer κατά τη διαδικασία της απεγκατάστασης. Λόγω της απόστασης, η διαδικασία δεν έγινε από μένα, αλλά από γνωστό του χρήστη μου που ήξερε καλά από υπολογιστές. Βέβαια, η αιτία του προβλήματος δεν βρέθηκε και το μυαλό μου δεν πηγαίνει πουθενά. Ακόμα και το back up δούλεψε, γεγονός που σημαίνει ότι τα αρχεία δεν ήταν corrupted. Μιας ο υπολογιστής δεν ήταν στα χέρια μου δε γινόταν να το ψάξω όπως θα ήθελα. Θα ήμουν πιο ήσυχος αν είχα ανακαλύψει και την αιτία. Ας είναι...

Καλά ΧριστούγενναGift

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems